Ahojte, mám problém s angličtinou. Nemam problém sa vyjadriť ale skôr porozumieť angličanom. Skúšala som listening z maturity a moc som nerozumela. čo by ste odporučili?
skús robiť niečo čo máš rada. Napr. ak máš rada anglickú hudbu tak si daj lyric najlepšie aj s videoklipom tej pesničky a snaž sa počúvaj text. Toto opakuj pri viacerých piesňach. Plus môžeš pozerať anglické filmy s anglickými titulkami
ak sa chceš naučiť rozumieť hovorenému slovu, najlepšie je to pri filmoch/seriáloch nájdi si nejaký super zaujímavý seriál, ktorý nie je predabovaný a ideš
ono to je hlavne tým, že žiješ na slovensku, nepracuješ s počúvaním angličtiny, čiže tvoj mozog automaticky to nevníma lebo väčšina tu je slovenčina. Kebyže žiješ rok v anglicku tak budeš rozumieť, ale napr. v Texase by si nerozumela. Ale zas keď pôjdeš na rok do Texasu budeš tam rozumieť ale v Anglicku nie. To si mozog zvykne a prispôsobí sa....
@sqash ak človek nevie po ang, mal by imo začať so seriálmi s jednoduchou angličtinou (rozumej americká hovorová) najlepšie "vzťahovky" (nie telenovely) kde nemusíš riešiť právnické, lekárske či iné veci, ktorým nebude rozumieť, seriály ako Supernatural, Smallville, Arrow, Vampire Diaries... Začať sa učiť anglinu pri Misfits a snažiť sa rozumieť, čo hovorí taká Kelly či sa snažiť vôbec stíhať vnímať, rýchlosť dialógov v Inbetweeners ju skôr odradí
Odporúčam seriál LOST, fantastický seriál je 6 sérii (každá seria cca. 15-24 častí) + stiahnuť k tomu titulky (na titulky.com sú všetky), má to velmi zaujímavý a záhadný dej takže si myslím že ťa to bude baviť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
bad education
the inbetweeners
misfits
2 pints of lager and a packet of crisps .. sú celkom pozeratelné
ďalej:
keeping up appearances
hollyoaks
eastenders
coronation street
Uncle
atď.