Ako sa mam naucit za 6 dni 54 stran A4 ?
Dnes som sa za hodinu naucil jednu stranu a viacej sa uz nedokazem naucit potom si uz nic nepamätam
uz to mam aj skratene ze povyberane len tie najdôlezitejsie veci inac by to bolo aj cez 100 stran
teraz si ma velmi povzbudil, pretoze ja som si myslela, ze som jedina, ktorej to ide tak ťažko do hlavy... a moja rada?? uč sa postupne a keď sa nestihnes vsetko nevadi... ten proces ucenia sa podla mna nejak neda zrychlit... ja si tie veci hovorim nahlas a snazim sa ich pochopit
mne napr. vôbec nepomáha, keď si dačo hovorím nahlas, potom sa začnem hrať na rôzne prízvuky a pejčoviny, a myšlienky mi idú furt rýchlejšie jak rozprávam .D takže si to prechádzam len tak vhlave šecko
a inak keď nestíham, sa učím len kostru základnú, základné pojmy, prípadne si len zbežne čítam a verím svojim pamäťovým schopnostiam
lol. že 6 dní ti je málo na hento...
za tri dni by som to dala
moj systém je taký, že sa to postupne stranu po strane treba bifliť a je jedno že na konci si už nepamatáš čo bolo na začiatku, medzi učením po každej hodinke si rob kratke prestavky. ked si to celé prejdeš, znovu sa to začni učiť odznova, druhý krát to pojde už rýchlejšie. a potom si to zlahka prebehni ešte aj tretíkrat..a ešte aj v den skúšky skoro ráno... ja sa to takto vždy zaručene naučím
Ja si vždy zoberiem A5 papier (už som si zvykla, bez neho mi to do hlavy nejde) a zoberiem fixy do ruky a píšem. Napíšem nadpis a potom už iba cez odrážky niekoľkoslovné veci po prečítaní textu. Pak si už čítam iba tie farebne rozlíšené riadky na papieri a ide to samo. Proste popri tých úplne základných veciach si pamätám aj drobnosti. Púšťam si hudbu, meszi učením si robím prestávky
ja mám tiež rovnaký problém .... a riešim to tak že buď si čítam nahlas a pomály.. alebo si poznámky prepíšem do wordu, mením farby odsekov..pak si ich vytlačím a lepšie si to pamatám ale zas teraz sa mi stalo že som sa poctivo učila niekolko hodín ....vedela som to ...dosť som si z toho pamätala aj na previerke...a aj tak som dostala 4 ..spodná hranica..a budúci týždeň idem písať asi zo 120 strán ...
Ja sa mám 50 strán naučiť do stredy rána.... takže si na tom ešte veľmi veľmi veľmi dobre .... inak by som si to v tvojom prípade porozdeľovala na časti a na každý deň si vyhradila jednu a tú sa učila :-S
54 stran zvladneš aj za jeden večer..každý sa učí inak, niekomu stačí čítať, niekto si z toho robí zvlášť poznámky, niekto si kreslí...mne stačí niekedy čítanie a inokedy ak je text úplne debilný (aktuálne histológia) si vypisujem odrážky..a z tých tvojich 54 strán sa zaraz stane max 10.. tých 10 strán si prečítam tak 2-3x a je to ok
tak ja za 2 dni som sa musela naučiť 200 strán a nebol to až taký problém som si z toho samozrejme spravila poznámky skrátené podľa mňa 54 strán za 6 dní to máš v pohode len treba vypnúť net
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Že 9 hodín, chudák :-S
a inak keď nestíham, sa učím len kostru základnú, základné pojmy, prípadne si len zbežne čítam a verím svojim pamäťovým schopnostiam
za tri dni by som to dala
moj systém je taký, že sa to postupne stranu po strane treba bifliť a je jedno že na konci si už nepamatáš čo bolo na začiatku, medzi učením po každej hodinke si rob kratke prestavky. ked si to celé prejdeš, znovu sa to začni učiť odznova, druhý krát to pojde už rýchlejšie. a potom si to zlahka prebehni ešte aj tretíkrat..a ešte aj v den skúšky skoro ráno... ja sa to takto vždy zaručene naučím
Veľa šťastia každopádne
@sherloch haha, tak to vychadza ale
to je toto?? 20% naučených informácii ti dá 80 % úspešnosť??