Mám strašný problém s tým, aby som sa naučila ekonomiku. Mám to asi na 40 A4iek a vôbec sa na to nedokážem sústrediť, pretože veľa vecí z toho nechápem... Máte nejaký návod ako sa učíte to, čo vás nebaví? Bola by som veľmi vďačná, lebo mi dosť prihára...
Ja mám omnoho viac strán než ty a omnoho väčších kktín jak ty a tu som
Na učenie odporúčam vypnúť počítače... To je asi základ. A trošku rozmýšĺania by tiež občas nezaškodilo. Tá stredoškolská ekonomika nie je nejaký hardcore,dá sa to pochopiť keď sa chce ... A slečna 17 ročná,tuším že chodíš do školy nie? Tak tie stránky nie sú pre teba nové a učivo si si odsedela v škole... Ako je možné,že to nevieš? O__O
@5 pred chvíľou som prvý krát zapla notebook, lebo som už bola zúfalá... jednoducho sa to nedokážem nabifliť z toho dôvodu, že mám strašnú pamäť. beriem na to aj tabletky, ale aj na tie zabúdam... čiže to je môj problém, nedokážem si zapamätať ani to, čo som povedala pred piatimi minútami, nie to ešte toľko učiva...
@chlorofyl podľa mňa je to zbytočné biflenie, keďže aj dobrí študenti, čo ich poznám, to do pár dní zabudnú.. keby sme sa viac venovali praktickejšej časti, bolo by to užitočnejšie a efektívnejšie... ja len nechcem mať na polroku 5-ku, pretože sa mi potom zrušia všetky plány...
ja sa biflim jedine biologiu inak ekonomiku tak že to proste prerozprávam vlastnmi slovami nejake zachytne body sa naučim a potom to už ide.ale najdolezitejsie je ucit sa to priebezne to si dobre zapamatas a aj vsetko (aspon kazdy vikend sa nauc tyzdenne ucivo z ekonomiky) a uvidiš že to pojde lepšie vela stastia
@crazykdi díky, lenže ja to musím vedieť už do pondelka, pretože píšem 2 opravné, čiže budem asi dnes aj zajtra ponocovať... a aj keď už som sa naučila na písomku, poriadne som to doplietla...
neviem presne s cim potrebujes pomoct, no odporucam ti stiahnut od mankiwa zasady ekonomie, sice sa prebera na VS, no je napisana velmi efektne, s kopou prikladov a ide od zakladov az ku zlozitejsim veciam...som si isty ze sa ti tam podari najst nejake odpovede, za skusku nic nedas
predstavujem si situácie tak, aby som ich vedela pomenovať. netreba sa to bifliť naspamäť, ekonómia predsa vznikla hlavne ako pozorovanie praxe, to nie sú nejaké vymyslené teórie
a keď môžem poradiť, ja zvyknem ísť spať o ôsmej večer, keď mám veľa učenia a dám si budík na štvrtú cca, mozog je oddýchnutý (najlepšie sa človek vyspí do polnoci, čiže to máš 4 hodiny pred a 4 po polnoci) a dobre sa mi sústredí.
@thegoodlucy mne pomohli jedine tahaky. inak by som bol este doteraz na strednej : D a ked to inac neslo tak som sa to proste musel naucit. cital pokusal sa pochopit a memoroval. a ako hovoris potom som to za par dni vyhodil z hlavy
ja sa ekonomiku učím tak že si ju proste kreslím a tak, len na to niektoré učivá sa dajú len musíš mať dobrú predstavivosť, takýmto spôsobom som sa naučila väčšinu, lebo obrazy sa mi zapamätávajú lepšie než slová ale je mi jasné že všetky učivá sa takto naučiť nedajú, niečo sa proste musíš nabifliť ale mne kreslenie pomáha, skús aj ty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Na učenie odporúčam vypnúť počítače... To je asi základ. A trošku rozmýšĺania by tiež občas nezaškodilo. Tá stredoškolská ekonomika nie je nejaký hardcore,dá sa to pochopiť keď sa chce ... A slečna 17 ročná,tuším že chodíš do školy nie? Tak tie stránky nie sú pre teba nové a učivo si si odsedela v škole... Ako je možné,že to nevieš? O__O
nechápačky...
@4 iná dilema...
@5 pred chvíľou som prvý krát zapla notebook, lebo som už bola zúfalá... jednoducho sa to nedokážem nabifliť z toho dôvodu, že mám strašnú pamäť. beriem na to aj tabletky, ale aj na tie zabúdam... čiže to je môj problém, nedokážem si zapamätať ani to, čo som povedala pred piatimi minútami, nie to ešte toľko učiva...
a keď môžem poradiť, ja zvyknem ísť spať o ôsmej večer, keď mám veľa učenia a dám si budík na štvrtú cca, mozog je oddýchnutý (najlepšie sa človek vyspí do polnoci, čiže to máš 4 hodiny pred a 4 po polnoci) a dobre sa mi sústredí.
ale díky za pripomenutie, že si mám ísť po zošit