Zdravím ľudkovia mám takýto problém potrebujem sa rýchlo a účinne zbaviť akné. Vedel by mi niekto pomôcť? Kožná lekárka mi odporučila akneroxid,duaq,zinerit a ešte niekoľko mastičiek apo. ale to mi nejako stav nezlepšilo.Našiel som pár článkov ako sa ho r
@jak0b
Ja som mala akné a veľmi mi pomohla značka Bioderma, konkrétne sada Sébium Kúpila som si pleťovú vodu Bioderma Sébium H2o, krém Bioderma sébium AKN Fluid a sébium Hydra... asi po mesiaci mi skoro všetky vyrážky zmyzli nehovorím, že všetko ale dosť veľa
Je to dosť drahé ale pomohlo mi to
@violinkenneth určite to vyskúšam ďakujem za radu @bellatrix799 tak ja neviem ale celkovo mne bioderma vôbec nepomohla a to som ju používal dlhšie ako mesiac
zinerit potrebujem surno surne....a absolútne nechápem tento prijebany systém že zinerit je na predpis...lebo objednanie u kožknej je tak na polroka dopredu
a páči sa mi v tom druhom článku: protikvasinkovú dietu (kuracie maso, mliečne výrobky) a vylúčiť maso, pečivo, mliečne produkty etc. etc.
ja musim tunak na ittraku zasa povegánčiť a nesladkosťovať lebo som z domu prišla fakt z hroznou pleťou :/
Hm mne pomohlo solárko Pred stužkovou som chcela byť opálená do šiat a bola som asi 5krát v solárku a naraz sa mi zlepšila pleť, mojim spolužiačkam tiež.
Inak zmeniť stravovacie návyky - čo najmenej cukru, sladkého, čokolády, mliečnych výrobkov a hlavne kravského mlieka, menej fast foodov.
A nejakú kvalitnú kozmetiku, ja som mala duac gel, ten mi pomohol a čistiací gél od La Roche.
@tasha5 no po mojich skúsenostiach s kožnými k hocjakej nepôjdem... jedna ti navrhne raccutane, ďalšia podá leták s bioderma kozmetikou...
tá moja je fajn...a hovorím že aj jedlom sa mu zhoršila pleť
akné sa moc rýchlo nezbavíš,teda ak ho máš strašne moc. chce to veľa práce,času a hlavne trpezlivosť.
treba sa o pleť viac starať,ale nepreháňať to zase až tak moc.
raz za týždeň si správ peeling,masku,celkovú očistu
inak skús biodermu alebo la roche posay,s tými sa každý deň umývaj a krémuj a zmeň jedálniček a bude to ok
Ja som tiež dakedy sa strašne hanbil za akné a som chodil ku kožnej atd.. kus mi to síce pomohlo (vysušilo tie vyrážky a tak) ale nebavilo ma to natierať ráno a večer a rano natriem a vškole z tej mastičky som mal mastny ksicht pod ofinou uplne.. potom som sa síce neskôr ostríhal ale prestal som používať aj tie kktiny a teraz jebem na to aj tak už nemam tie veľké jebaky hnisavé ale len chrasty asi to ostrihanie vlasov pomohlo no
Tiež som mávala vyrážky, hocičo som si patlala na tvár, až som si jedného dňa povedala, že by som s tým mala prestať a teraz je to lepšie .. čiže by bolo a dobré, keby si si na seba nedával tú chémiu, ale použil napr. aloe vera, kokosový olej, alebo len vodu Myslím, že aj mliečne výrobky a stres na to vplýva, pretože cez školu pijem ráno kakao a v škole mávam stres a teraz cez sviatky je to omnoho lepšie
A hlavne to nevytláčaj lebo si to len roznesieš (aj vlastná skúsenosť a žihľavový čaj je tiež fajn, pi veľa vody, jedz ovocie a tak
Good luck
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ja som mala akné a veľmi mi pomohla značka Bioderma, konkrétne sada Sébium Kúpila som si pleťovú vodu Bioderma Sébium H2o, krém Bioderma sébium AKN Fluid a sébium Hydra... asi po mesiaci mi skoro všetky vyrážky zmyzli nehovorím, že všetko ale dosť veľa
Je to dosť drahé ale pomohlo mi to
@bellatrix799 tak ja neviem ale celkovo mne bioderma vôbec nepomohla a to som ju používal dlhšie ako mesiac
a páči sa mi v tom druhom článku: protikvasinkovú dietu (kuracie maso, mliečne výrobky) a vylúčiť maso, pečivo, mliečne produkty etc. etc.
ja musim tunak na ittraku zasa povegánčiť a nesladkosťovať lebo som z domu prišla fakt z hroznou pleťou :/
tak potom je ešte smiešnejšie, že po roku a pol očakávať teraz mesačný zázrak...
Inak zmeniť stravovacie návyky - čo najmenej cukru, sladkého, čokolády, mliečnych výrobkov a hlavne kravského mlieka, menej fast foodov.
A nejakú kvalitnú kozmetiku, ja som mala duac gel, ten mi pomohol a čistiací gél od La Roche.
tá moja je fajn...a hovorím že aj jedlom sa mu zhoršila pleť
treba sa o pleť viac starať,ale nepreháňať to zase až tak moc.
raz za týždeň si správ peeling,masku,celkovú očistu
inak skús biodermu alebo la roche posay,s tými sa každý deň umývaj a krémuj a zmeň jedálniček a bude to ok
A hlavne to nevytláčaj lebo si to len roznesieš (aj vlastná skúsenosť a žihľavový čaj je tiež fajn, pi veľa vody, jedz ovocie a tak
Good luck