Ahojte, zajtra sa mi začína akademický týždeň a ja, mladý šuhaj vždy zdravý ako ryba, som ako naschvál ochorel. Kýcham asi 150x denne, najmä ak sa mi obnaží nejaká časť tela a dopadne mi naň chladnejší vzduch. Vysmrkal som už desiatky vreckoviek a navyše
ja som strávil dva dni z akademického v nemocnici s otrasom mozgu a skutočne mi to prospelo, pretože som sa tam tak nudil, že najzábavnejšou činnosťou nakoniec bolo listovať si v zošitoch
inak ja som tiez mala take divne stavy minuly tyzden (na dokaz toho ze mi je fakt zle som prikvitla v piatok domov uz o pol 12 celu sobotu som lezala v posteli a tvarila sa ze minimalne umieram potom mi to preslo
treba skúsiť všetky osvedčené "recepty starej matere", ktorých ja osobne veľa nepoznám, ale niekto ti ich tu pár určite hodí.
a ak by nezaberalo, resp. nevadilo ti siahnúť aj po farmaceutických prostriedkoch, tak povedzme kalcium by mohlo aspoň na tú imunitu (ale to kopem do tmy).. a ak by ani to nie, tak by som skúsila nurofen stopgrip, obsahoje to kadejaké svinstvo, ale fakt mi to vždy v akútnych prípadoch pomohlo.
citron si nedavaj ani nahodou.. pre bakterie je kysle prostredie raj pekne sodu bikarbonu s vodou a kloktat aspon 2-3x denne.. btw na nadchu je dobre "smrknut" cez nos vlaznu vodu, pripadne mne osobne docasne pomaha aj nobasil.
mne pri začínajúcej chorobe pomôže akákoľvek športová aktivita, pri ktorej sa poriadne vypotím + následná horúca sprcha + teplý čaj. áno, je to divné, ale je to tak.... ale myslím, že by som ti to pred maturitou neodporúčala, keďže to nemáš overené.... a čo ak by to nevyšlo...
- ráno jeden očistený strúčik cesnaku rozrezaný na malé (2-3mm) kocky nechať 10 minút stáť na vzduchu, potom naraz prehltnúť (nehrýzť) a zapiť (brať iba raz denne a ráno, rozhodne nie cesnak večer!)
- polievkovú lyžicu šťavy z mixu cibuľa-citrón-med (aj 3x denne, s odstupmi; pomery surovín ti žiaľ nepoviem, na nete by to ale mohlo byť)
- dostatok tekutín (voda/čaj, nie umelo sladené ani bublinky)
@tommyhot@12 máš pravdu, že pre baktérie je kyslé prostredie raj, ale myslí sa kyslé v zmysle kyslosti pH. Citrón má iba kyslú chuť. Citrónová voda má zásadité pH a citrusy preto zaberajú.
@naily citron ma Ph menej ako 3 a teda je kysly, voda ma Ph 7 alebo nieco malo nad 7 podla teploty a X dalsich faktorov, takze je zasadita. Ako moze z tejto kombinacie vyssie Ph nez 7?
Keby vymackas citron do morskej vody tak ok, ale pri pitnej vode sa mi to nezda.
Ja sice nie som chemik, ale matematika ma nepusti.
hlavne pi zazvorovy caj..bud si kup normalny zazvor a ten si nastruhaj ale mnoho ludi nema rado prichut zazvoru tak sa daju kupit vyborne caje s citronom alebo limetkou a trochu toho caju a budes fit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
caj s medom
nejake homeopatika
vela spat (aspon dnes
.. ale aj ten citrón do čaju by mal pomôcť
a ak by nezaberalo, resp. nevadilo ti siahnúť aj po farmaceutických prostriedkoch, tak povedzme kalcium by mohlo aspoň na tú imunitu (ale to kopem do tmy).. a ak by ani to nie, tak by som skúsila nurofen stopgrip, obsahoje to kadejaké svinstvo, ale fakt mi to vždy v akútnych prípadoch pomohlo.
- ráno jeden očistený strúčik cesnaku rozrezaný na malé (2-3mm) kocky nechať 10 minút stáť na vzduchu, potom naraz prehltnúť (nehrýzť) a zapiť (brať iba raz denne a ráno, rozhodne nie cesnak večer!)
- polievkovú lyžicu šťavy z mixu cibuľa-citrón-med (aj 3x denne, s odstupmi; pomery surovín ti žiaľ nepoviem, na nete by to ale mohlo byť)
- dostatok tekutín (voda/čaj, nie umelo sladené ani bublinky)
- teplotu pod 38°C tabletkami nezrážať.
Citronova stava ma Ph mensie ako 3 a teda NIE JE zasadita (zasada je od Ph > 7)
a citrón sám o sebe tiež nie je celý kyselinou citrónovou, ktorá viem že je kyselinou, a preto samozrejme má kyslé pH.
citrónová voda pH citrónu značne stiahne, a nechá vyniknúť práve jeho užitočným látkam bez toho, aby škodil rozmnožovaním baktérií.
Keby vymackas citron do morskej vody tak ok, ale pri pitnej vode sa mi to nezda.
Ja sice nie som chemik, ale matematika ma nepusti.
"jedenkrát hlienivo zakašlal" uploadni sem tvoju štatstiku