Ako sa vyrovnať z uzkostami, keď nevládzete ísť k lekárovi? Keď placete deň aj noc, trpnu vám ruky, neviete sa na nič 100% súhlasiť a nemáte priateľov a rodinu o ktorých by ste sa mohli oprieť?
@kobra@1 na ipcku som bola to nič.. mala som psychológa cez mail.. rada nájdi si kamarátov mi nestačí keď si neviem nájsť nikoho.. a písala sok, že neviem ísť k doktorovi
@genenica@5 lenže toto ako vidíš sama nevyriešiš. A ani my. Na tom ísť k psychiatrovi nie je nič zlé ani zahanbujúce. Ak máš soc. fóbiu, skús prebrať tieto veci s niekym na linke alebo v čete. Možno nájdete spôsob ako, podporu ako ťa tam dostať. Keď ti predpisu Neurol, pomôže ti to tieto úzkosti na čas zmierniť. A práca so psychológom je dlhodobý proces. Držím ti palce Nemusíš byť na tieto pocity sama.
Aspoň chvíľu psychiatrickú liečbu a potom popracovať na psychoterapii, že čo je zdrojom tvojej úzkosti a tento zdroj si ošéfovať a naučiť sa s ním fungovať v takej podobe, aby ti nemrdal život na 100% ale povedzme na 10%
Ach jaj... Je zvláštne koľko ľudí to myslí dobre, ale pri tom úplne prehliadajú čo si už napísala...
Pravda je, že neviem, Mám chuť ti povedať, že ak sa zaprieš a urobíš so sebou niečo, tak sa aj niečo zmení, ale tak to nie je. Vo vnútry teba to stále bude a možno to nepojde vyriešiť inak ako liekmy. Jediné čo sa dá zmierniť je prežívanie tých pocitov, keď si uvedomíš aké zbytočné v miere bytia sú, ale neviem či to nie je len istý druh potláčania...
Nepiť alkohol, nedrogovať, jesť zdravo, dostatok pohybu, zamestnávať mozog činnosťami, šport, knihy, dostatok a pravidelnosť spánku, nájsť svoj “zmysel života”. .. keď nepomôže alebo je to málo, odborník. Hlavne čo najmenej liekov užívať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
dýchanie do štvorca
pohyb, aj keď sa ti nechce
a potom sa dotrep k tomu lekárovi, naj ti dá poriadne lieky na úzkosť
Pravda je, že neviem, Mám chuť ti povedať, že ak sa zaprieš a urobíš so sebou niečo, tak sa aj niečo zmení, ale tak to nie je. Vo vnútry teba to stále bude a možno to nepojde vyriešiť inak ako liekmy. Jediné čo sa dá zmierniť je prežívanie tých pocitov, keď si uvedomíš aké zbytočné v miere bytia sú, ale neviem či to nie je len istý druh potláčania...
» www.databazeknih.cz/knihy/radikalni...