nevedeli by ste mi poradiť ? Vždy som bol tučný. Nadmerne. No pokial som bol "malý", nevadilo mi to. Ale poslednou dobou mi to začína strašne prakážať.. Jednak s kamarátmi nemôžem ísť na žiadny šport, lebo jednak sa hneď zadýcham, a moje kĺby
Každý ma iný metabolizmus. Tak jesť čo najviac ovocia zeleniny, a pomaly začať športovať. Nie hneď bum neviem aké výkony. Pomaly aby telo vládalo a určite také cviky ktoré zvládneš.
ale ak chces skus moju metodu chudnutia.. vecer chod na pivo, daj si 3-4 (pripadne viac), prid domov a hned si lahni spat.. do tyzdna uvidis vysledky.. tajomstvo je v tom, ze pivo spali velmi vela kalorii a kedze sa po nom nenajes tak ide dole to co uz mas na sebe..
bez stravy nic nezrobis, zacni jest zeleniny ovocie, do skoly si nos normalne jedlo napr. celozrne pecivo a nejakym masom alebo tak, samozrejme nie vele ale hlavne pravidelne nech sa ti rozbehne metabolizmus a uvidis, ze pri dobrej strave a ked zaradis este nejake kardio to pojde velmi rychlo. Hlavne vyluc biele pecivo a zacni jest tmave, takisto cestovy, knedliky atd. z celozrnej muky. Ak budes chciet pojde to, musis sa zapriet a za par tyzdnov to pojde uz lahko
Musíš sa anučiť žiť len s ovocíčkom a zeleninkou. Žiadne pečivo, sladkosti a podobne. A nie že sa naješ a sadneš si lebo sa prežereš.. najlepšie je keď si urobíš nejaký šport, zabeháš alebo čo a potom sa naješ, pretože tvoj metabolizmus je vtedy zrýchlený a lepšie ti to spáli.
@tommyhot chlapec nemusi mat a zrejme ani nema taky metabolizmus ako ty, takze s tym pivom to maximalne neodporucam. jedno velke pivo ma v sebe nejakych 150 kcal a v pripade ze si ich da 3-4 (450-600 kcal) pripadne viac, to ma hned tretinu/polovicku celeho denneho prijmu... navyse pivo odvodnuje, takze musel by popri pive vypit minimalne rovnaky objem vody, kedze pri chudnuti je voda a pitny rezim viac nez dolezity...snad to dava zmysel co som napisala
zmen zivotospravu, ked uz nie v skole tak aspon doma jedz veci zdrave. vyhybaj sa chlebu (hlavne bielemu) to je najhorsie na priberanie. a na co vela ludi zabuda je zivotosprava v tom zmysle, ze nesed doma, hyb sa, obcas namiesto vytahu pouzi schody, cez obed chod na vzduch a nesed privela za pocitacom alebo telkou (najhorsie na gauci). skus takto fungovat mesiac a uvidis ze sa budes minimalne citil lepsie. a ked budes pokracovat, kila pojdu dole same.
Čiže najlepšie asi bude vyhybať sa celkovo tomu chlebu, maximalne cez tú školu hej ?
To som si všimol. Keď sa snažím dodržiavať tú delenú, tak sa cítim celkom čistejšie a pohyblivejšie.. No keď zjem najaký chleba s dačím, tak sa cítim taky nepohyblivý, vykysnutý, doslova ťažko..
No ja by som s tým ovocíčkom hneď začal, mi to aj voní, ale nikdy som to nejedával a nejak mi to nechutí.. Keď tak banán, ale aj ten je vraj super na priberanie..
Veľmi dôležitý je pitný režim. Skús si každú hodinu glgnúť. Sladené nápoje vymeň za čistú vodu. Najprv ti to bude nechutné, ale zvykneš si na to a bude to v pohode.
Potom sa odporúča jesť jedlo pomaly, vychutnávať si ho. Nie ho do seba nahádzať za jedného žmurknutia.
Vylúč alebo veľmi obmedz vyprážané a presolené jedlá (hranolky, vyprážaný syr...) a pokús sa postupne zmenšiť porcie. Úplne pomaly a postupne, nech si na to telo zvykne- takže kľudne zo začiatku nechaj... 3 zemiačky na tanieri.
Raz som čítala jednu múdru vetu- Začať chudnúť, neznamená prestať jesť... Najoptimálnejšie je jesť v malých dávkach každé 3 hodiny. Nikdy nehladuj. Vtedy sa spomaľuje metabolizmus, ktorý práve potrebuješ naštartovať. Čo sa týka pohybu, keď sa ti nechce alebo ťa nebaví športovať, zo začiatku sa začni aspoň prechádzať a skús nájsť šport, ktorý ťa bude baviť. Musí existovať aspoň jeden, ktorý by ti robil radosť a bavil by ťa. Držím ti palce.
1. musíš prekonať lenivosť a začať cvičiť...je jedno či to budú drepy, alebo niečo iné...jednoducho sa musíš hýbať
2. začni konzumovať zeleninu a ovocie (najmä jablká, tie pomáhajú metabolizmu)...pokús sa aspoň obmedziť mastné/vyprážané jedlá
3. teraz ma znenávidíš, ale veľmi veľa sa priberá z chleba a pečiva ako takého...obmedz ho! a skús do seba (aj keď to u teba pôjde asi ťažko) vopchať ryžový chlieb...
4. obmedz syry, plnotučné mlieko a nahraď ho ryžovým mliekom (chutí hnusne, ale je perfektné pre udržanie línie)
@semhamforas no co ja viem, tak aj tych 2000 kcal je prehnanych... takze ak si zoberies tych 500kcal z niekolkych piv alebo este viac, realne sa to k tej hodnote blizi
@semhamforas to som chcela tiez dopisat, ale nevedela som ci je to len u mna ze po pive vela zjem alebo to tak vsetci ale ak chce clovek chudnut, treba riesit energeticku hodnotu vsetkeho, aspon zhruba...
takze aj pre @radiator zakladom je podla mna nastudovat si vsetky tie tabulky s hodnotami, nemusis ich vediet naspamat samozrejme, ale treba mat o tom prehlad, bez toho to ide tazsie
Začni piť kurva veľa vody, pol litra pred aj po každom jedle.. jedz pravidelne raňajky obed večeru, ale snaž sa také normálne porcie, ideálne uberaj alebo skús niečo zdravšie + ovocie ako už povedali.. a choď aspoň každý druhý deň do fitka na bike alebo niečo podobné, poprípade trénuj svaly.. stačí hodina.
Ak to budeš dodržiavať pol roka, zbadáš na sebe viditelné výsledky..
ako schudnúť: zredukovať a zároveň upravovať stravu, piť najlepšie čistú vodu a veľa, pravidelný POHYB, aspoň 3-4krát do týždňa...najlepšie je zo začiatku, ak si pozháňaš trénera a ten ti ukáže čo a ako..potom sama no a hlavne začať pozitívne myslieť a byť spokojná so svojím telom!
Jedz zvycajne zeleninu a ovocie pretoze zelenina sa travi dlchsie takze nebudes az tak skoro hladny, mozes aj mäso ale ziadne mästne, ziadna (slanina,klobasa). Jedz rovnomerne pocas celeho dna a nie ze cez den nic a vecer vyjes chladnicku. Schudnes len so sportom cize na zaciatok korcule,bicykel,beh alebo nieco kde sa ,,spotis". Ak chces chudnut musis zjest menej ako vydas energiu. ale jest musis ziadne dijety. Ak brat berie prasky tak sa ho opytaj ci bi ti nevedel zohnat nejaky spalovac tukov. a nech ti vysvetli ze to nestaci len brat ale aj cvicit
dnes som pozerala jeden film a tam jeden chlap chcel schudnut tak pred kazdym jedenim si zaviazal oci satkou aby nevidel co je a kolko toho zjedol a ked mu zaludok "napovedal" staci jest prestal... no ci by to fungovalo aj realne to neviem.. ale cokolvek sa rozhodnes podniknut chce to hlavne pevnu volu bez tej to nejde...
Pred pár rokmi som mal dosť podobný problém. Ale doktor povedal, že to musím zmeniť. Aspoň životosprávu, na váhe mu nezáležalo... mne celkom áno.
Jednoducho som začal chodiť pešo do školy ... taká polhodinka a viac cesty z domu. A chodil som aj pešo. Keď som si navykol na chôdzu, pridal som ... celkom zaberáky na telesných v škole - najprv volejbal a neskôr som začal aj viacej behať.
Pár týždňov som len chodil do školy a zo školy pešo, cvičil poriadne na telesnej. Rozhodol som sa, že si pridám - začal som chodiť do plavárne, raz týždenne, na hodinku, hodinku a pol, stačilo. Potom som dostal ponuku chodiť hrávať volejbal so skupinou ľudí, tak som to zapísal do harmonogramu.
Keď sa zlepšilo počasie, vymenil som chôdzu za bicykel - chodil som na bicykli do školy, aj zo školy (plus mimoškolské aktivity) - a trošku som si zťažil cestu, bola dlhšia a včšia časť nebola rovinka...
Takže som... chodil na bicykel do školy, hrával som volejbal so skupinou ľudí, plával som, dával som si zaberák na telesnej. Ak som mal chuť, išiel som si potom ešte zabehať, alebo na bicykel (našťastie sme mali aj stacionár, takže v prípade zlého počasia som bol doma na ňom) ... a možno trochu brušákov, drepov, klikov a podobne. Robil som to tak od februára do júna, čo je 5 mesiacov ... a zhodil som viac ako 20 kíl.
A strava? ... Zo začiatku som vynechal len sladkosti, ktoré som jedol maximálne dva krát za týždeň + jedenie po večeroch. Inak som jedol všetko - zeleninu, ovocie, mäso a podobne... - to bolo však skôr cez víkendy... keď som chodil do školy, normálka - desiata chleba a možno nejaké peniaze na potom. Namiesto chleba, rožkov a podobných vecí som si kúpil balík žuvačiek a do fľaše si nabral čistú vodu. Tak som žuval žuvačky a hrozne často pil vodu. Každú pol hodinu minimálne dcl vody, pri športe pri každej prestávke aspoň pár glgov ...
Ak ti načrtnutie môjho stavu nejak pomohlo a našiel si v tom niečo, čo ťa povzbudilo, som len rád
Ono je to hlavne v pohybe... netreba začínať s hroznými pálkami... stačí tak na to, aby si sa na to cítil a vládal. Ak budeš chcieť a vládať, môžeš si niečo pridať. A ... jedna rada, skús obmedziť pečivo
K tomu chodeniu do školy - odvtedy čo aj busom mi cesta trvá tak hodinu, tak už nechodím pešo. No a z busu som presedlal na auto, a už chodím len autom..
ahoj y ak chceš zmeniť svôj životný štýl a začať robiť niečo zo svojou postau navštívte môju stranku.Som výživová poradkyňa no narozdiel od inich ja som si celým procesom prešla nakoľko som dlhé roky bojovala so svojim telom a neustále sa mi nedarilo schudnuť. Rozne dieti, hladovky, vyskušla som rôzne produkty určené na chudnutie až kým som neabsolvovala kurz správneho stravovania a nenaučla sa všetky základy ako na to. Teraz viem že jediny spôsob je zdrvo jesť a mať pohyb pridaj sa aj ty k nám a klikny na:
www.Deliciusbyms.com
Papkajte zdravo a chutne
Delicius by ms je blog pre všetkých milovníkov zdravého a chutného jedla. Na našej stránke nájdeš rýchle, zdravé fitnes receptíky pre začiatočníkov aj pokročilých. Tipy a triky pri redukcií tuku, základy pri cvičení a tiež novinky zo sveta športu a gastronómie. Neváhaj a pridaj sa k nám - zmeň svôj životný stýl k lepšiemu. S nami budeš lepšie vyezarať aj sa lepšie cítiť
vo
najdeš más aj na fb: delicious by ms
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Cvičiť doma, či nejaké špeciálne veci v posilke.
ale ak chces skus moju metodu chudnutia.. vecer chod na pivo, daj si 3-4 (pripadne viac), prid domov a hned si lahni spat.. do tyzdna uvidis vysledky.. tajomstvo je v tom, ze pivo spali velmi vela kalorii a kedze sa po nom nenajes tak ide dole to co uz mas na sebe..
Napríklad voči paradajkám mám vyslovene odpor..
To som si všimol. Keď sa snažím dodržiavať tú delenú, tak sa cítim celkom čistejšie a pohyblivejšie.. No keď zjem najaký chleba s dačím, tak sa cítim taky nepohyblivý, vykysnutý, doslova ťažko..
No ja by som s tým ovocíčkom hneď začal, mi to aj voní, ale nikdy som to nejedával a nejak mi to nechutí.. Keď tak banán, ale aj ten je vraj super na priberanie..
Inak som celý deň doma za PC..
najprv iba nedojedaj porcie..........ak Ťa mama núti, vymenuj jej cca 5 civilizačných chorôb......a potom jedz 3/4 porcie a potom pol
mal by si schudnúť.........
Potom sa odporúča jesť jedlo pomaly, vychutnávať si ho. Nie ho do seba nahádzať za jedného žmurknutia.
Vylúč alebo veľmi obmedz vyprážané a presolené jedlá (hranolky, vyprážaný syr...) a pokús sa postupne zmenšiť porcie. Úplne pomaly a postupne, nech si na to telo zvykne- takže kľudne zo začiatku nechaj... 3 zemiačky na tanieri.
Raz som čítala jednu múdru vetu- Začať chudnúť, neznamená prestať jesť... Najoptimálnejšie je jesť v malých dávkach každé 3 hodiny. Nikdy nehladuj. Vtedy sa spomaľuje metabolizmus, ktorý práve potrebuješ naštartovať. Čo sa týka pohybu, keď sa ti nechce alebo ťa nebaví športovať, zo začiatku sa začni aspoň prechádzať a skús nájsť šport, ktorý ťa bude baviť. Musí existovať aspoň jeden, ktorý by ti robil radosť a bavil by ťa. Držím ti palce.
1. s kym byvas? sam/na intraku/s rodicmi?
2. ked pises ze si zozral co ti prislo pod ruku-co si jedol?
3. pohybujes sa aspon nejako? chodis peso alebo sa vsade vozis autom/autobusom?
(ono su to tuctove otazky ale ja z toho budem potom strasne mudrovat. inak zdravim ta aj ja som pecivova
2. začni konzumovať zeleninu a ovocie (najmä jablká, tie pomáhajú metabolizmu)...pokús sa aspoň obmedziť mastné/vyprážané jedlá
3. teraz ma znenávidíš, ale veľmi veľa sa priberá z chleba a pečiva ako takého...obmedz ho! a skús do seba (aj keď to u teba pôjde asi ťažko) vopchať ryžový chlieb...
4. obmedz syry, plnotučné mlieko a nahraď ho ryžovým mliekom (chutí hnusne, ale je perfektné pre udržanie línie)
takze aj pre @radiator zakladom je podla mna nastudovat si vsetky tie tabulky s hodnotami, nemusis ich vediet naspamat samozrejme, ale treba mat o tom prehlad, bez toho to ide tazsie
Ak to budeš dodržiavať pol roka, zbadáš na sebe viditelné výsledky..
Jednoducho som začal chodiť pešo do školy ... taká polhodinka a viac cesty z domu. A chodil som aj pešo. Keď som si navykol na chôdzu, pridal som ... celkom zaberáky na telesných v škole - najprv volejbal a neskôr som začal aj viacej behať.
Pár týždňov som len chodil do školy a zo školy pešo, cvičil poriadne na telesnej. Rozhodol som sa, že si pridám - začal som chodiť do plavárne, raz týždenne, na hodinku, hodinku a pol, stačilo. Potom som dostal ponuku chodiť hrávať volejbal so skupinou ľudí, tak som to zapísal do harmonogramu.
Keď sa zlepšilo počasie, vymenil som chôdzu za bicykel - chodil som na bicykli do školy, aj zo školy (plus mimoškolské aktivity) - a trošku som si zťažil cestu, bola dlhšia a včšia časť nebola rovinka...
Takže som... chodil na bicykel do školy, hrával som volejbal so skupinou ľudí, plával som, dával som si zaberák na telesnej. Ak som mal chuť, išiel som si potom ešte zabehať, alebo na bicykel (našťastie sme mali aj stacionár, takže v prípade zlého počasia som bol doma na ňom) ... a možno trochu brušákov, drepov, klikov a podobne. Robil som to tak od februára do júna, čo je 5 mesiacov ... a zhodil som viac ako 20 kíl.
A strava? ... Zo začiatku som vynechal len sladkosti, ktoré som jedol maximálne dva krát za týždeň + jedenie po večeroch. Inak som jedol všetko - zeleninu, ovocie, mäso a podobne... - to bolo však skôr cez víkendy... keď som chodil do školy, normálka - desiata chleba a možno nejaké peniaze na potom. Namiesto chleba, rožkov a podobných vecí som si kúpil balík žuvačiek a do fľaše si nabral čistú vodu. Tak som žuval žuvačky a hrozne často pil vodu. Každú pol hodinu minimálne dcl vody, pri športe pri každej prestávke aspoň pár glgov ...
Ak ti načrtnutie môjho stavu nejak pomohlo a našiel si v tom niečo, čo ťa povzbudilo, som len rád
Ono je to hlavne v pohybe... netreba začínať s hroznými pálkami... stačí tak na to, aby si sa na to cítil a vládal. Ak budeš chcieť a vládať, môžeš si niečo pridať. A ... jedna rada, skús obmedziť pečivo
www.Deliciusbyms.com
Papkajte zdravo a chutne
Delicius by ms je blog pre všetkých milovníkov zdravého a chutného jedla. Na našej stránke nájdeš rýchle, zdravé fitnes receptíky pre začiatočníkov aj pokročilých. Tipy a triky pri redukcií tuku, základy pri cvičení a tiež novinky zo sveta športu a gastronómie. Neváhaj a pridaj sa k nám - zmeň svôj životný stýl k lepšiemu. S nami budeš lepšie vyezarať aj sa lepšie cítiť
vo
najdeš más aj na fb: delicious by ms