neviem, nikdy som pre to nič nerobila a som s ňou spokojná
možno stačí nebyť citlivka, nedopovať sa liekmi pri každom zakašľaní a občas pri ľuďoch sťažujúcich sa na teploty tesne pod nulou sucho utrúsiť, že je vlastne ešte teplo
sestra najprv brala imunoglukan a podobne veci na podporu imunity,ale musis to brat dost dlho,aby to malo svoj ucinok a mala aj ine zdravotne problemy a celkovo imunita bola stratena,tak chodila na imunologiu na injekcie a ovela lepsie vraj
Ak je to už v takom štádiu, že ochorieš vždy keď ideš von, tak by som začala s vitamínmi. Ja som brala imunoglukan, šumuvý multivitamín, konské dávky b-komplexu a ešte horčíka/vápnika. Imunita sa mi značne zlepšila a neležím s horúčkou doma každý týždeň.
Na udržiavanie imunity - otužovanie, šport, detoxikačné túry pravidelné, ovocie, zelenina, normálna pravidelná strava, správne obliekanie, vetranie si v byte, atď, atď. Dobrý je tiež jačmeň, cholera.
*A ináč, ovocie a zelenina, nie sú až tak napumpované vitamínmi, ako si myslíme. Neverím, že jablká prevážané dva dni kamiónom zo Španielska na Slovensko, natlačené v bedničkách, v absolútnej tme a chlade, nad výparmi auta bude obsahovať ešte nejaké vitamíny. Keď už, tak jesť slovenské ovocie/zeleninu, najlepšiu čerstvú zo záhradky, alebo z trhov. Všetko odtrhnuté časom v sebe stráca vitamíny.
Nechodim v zime naobliekany jak sulin, sem tam sa aj sprchujem v studenej vode, pijem vela caju a vela cistej vody, jem goji, dost zeleniny a ovocia, pijem pivo, kde je po kokot najroznejsich latok atd...
dôležitý je naozaj šport a strava aj samozrejme studená/teplá sprcha..a poriadne sa obliekaj lebo taká iminuta tie nepomôže ak sa slabo poobliekaš, alebo vypiješ studenú vodu..a inak skús skočiť za imunológom čo ako sa volá
Chodit spat a vstavat priblizne v rovnakom case. Vyhybat sa stresom plnenim si povinnosti. Dobre sa vyspat. Mat pestru stravu. Do tyzdna aspon raz sa poriadne zapotit pri nejakom sporte alebo tanci. Pohyb je velmi dolezity. Ked nemas dovod niekedy vytiahnut pocas dna paty z domu, tak aspon sa prejst niekam, ist medzi ludi, mat kontakt so spolocnostou. Najst si nejaku cinnost na psychohygienu, kedy cas venujes sebe a premyslas vacsinou nad sebou. Pre niekoho to je modlitba, sv omsa alebo prechadzka v prirode, meditacia alebo navsteva ludi, ktori ta nabiju energiou alebo naplnia inpiraciou k niecomu. Byt psychycky v pohode je pre imunitu klucove...
@alenka171 skus pit zeleny caj(pripadne cierny, biely ale bez mlieka), kazdy den(najlepsie po jedle) a ver tomu, ze to bude mat ovela lepsi ucinok ako volaky imunoglukan a podobne.
@alenka171 najlepsie a najprirodnejsie, co poznam...je kozie mlieko...moj syn bol v skolke kazdy mesiac chory, od ekdy ho pije chory enbol (2dnovu andchu neratam...) no a este odpoorucam vit. C., vit. C (v zimnych mesiacoch vo vysokych davkach) a rakytnikva stava je dobra.....ale to kozie mlieko je ze fakt tutovka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
možno stačí nebyť citlivka, nedopovať sa liekmi pri každom zakašľaní a občas pri ľuďoch sťažujúcich sa na teploty tesne pod nulou sucho utrúsiť, že je vlastne ešte teplo
u mňa to funguje
jj aj ja berem imunoglukan, berem ho už asi pol roka tak uvidíme , zatial moc nepomáha tak nech sa segra drží
Na udržiavanie imunity - otužovanie, šport, detoxikačné túry pravidelné, ovocie, zelenina, normálna pravidelná strava, správne obliekanie, vetranie si v byte, atď, atď. Dobrý je tiež jačmeň, cholera.
A ináč, ovocie a zelenina v
alebo ine kvalitne caje, je ich vela.
no to by sa dalo, čaje zbožňujem, aj som robila v čajovni. Tie tiež pijem už dlhšiu dobu a zatial nič.
- pohyb
- zelenina, ovocie
- spanok
- otuzovanie
- voda
- pozitivne myslenie
Vsetko vo vzajomnej suhre, najst tu spravnu mieru, neprehanat to s nicim, vsetkeho vela skodi.