Barbie som mala pár kusov, bábiky ako Baby born, Baby Anabel. To som sa doma hrávala ale aj spoločenské hry - dostihy a sázky, človeče, dáma a vonku sme liezli po stromoch, hrali schovku, hrali sa na witch čarodejnice alebo totally spies špiónky. Na PC som trávila minimum času. Iba sem tam som si zahrala niečo na superhrách alebo sťahovala nové obrázky Naruta či Didla
chodievala som vonku hrať s chlapcami futbal väčšinou, prípadne vybíjanú, alebo sme sa hrávali na policajtov a zlodejov, liezli sme po stromoch a stavali bunkre pod nimi, urobili sme si z jedného stromu raz aj raz lanovku, veľa času som trávila na preliezkach alebo keď pršalo, hrali sme keng v bytovke na schodoch, s bratom som sa veľa hrala lego vojnu, postavili sme si pevnosti na knihách, za nich sme poskladali postavičky a potom na seba strieľali pneumatiky katapultom kým všetky postavičky nepopadali, pred spaním sme si hovorili príbehy na pokračovanie alebo menovali na striedačku všetky seriály na jetixe, u babky sme zvykli stavať bunkre z matracov cez celú obývačku, alebo sme vzali motùz, previazali sme nim celú chodbu a súťažili kto rýchlejšie prejde cez laserové pole bez dotyku motuza, zvykli sme si tiez vyrábať z dreva meče a podobne a s nimi sme potom natáčali krátke bojové upútavky
Som vyrastala na dedine, takže sme furt chodili von, splavovali sme Hron na duši z traktora, často som chodila do lesa na huby a podobne, ale naháňačky a schovávačky som nemala rada a doma mám doteraz rada všetky možné stavebnice, karty, spoločenské hry krížovky...
A nikdy som nechápala bábiky, prišlo mi to také "nijaké", že ok, bábika, a čo mám s tým akože robiť?
ale ja som to akože až tak nechápal, to robili len "starší" štvrtáci, a ja som sa k nim pridal a potom naozaj vykopali ľudskú lebku .D
moje obľúbené hry boli s predstavivosťou, niekedy aj čisto bez pomôcok, niekedy mi stačila napr. nejaká vetvička al. kamienok v lese, aby som si predstavil, že je to kozmická loď
al. som sedel doma a naozaj živo som si vedel predstaviť, že som v tej kozmickej lodi a cestujem po slnečnej sústave a komunikujem so zvyškom flotily
al. sme mali vymyslený s najlepším kamošom naozaj komplexný "sekundárny svet", také RPG sme hrali vonku, alebo sme len skúmali okolie, lozili po stromoch a tak... potom už nastúpili tie lepšie počítače a začali sme sa pomaly, ale isto, sťahovať do vnútra do "sedavého" módu u kamoša doma, pretože on mal aj počítač, aj konzolu a ja som mal akurát akváriové rybičky a fúru imaginácie .D .D
lego bol môj život! som mala parádny hororový hrad a potom ho ocko daroval synovi svojho kolegu a tým mi zlomil srdce doteraz by som sa s ním hrala
no a potom som mala autíčka, barbie semtam, a potom sme chodili s kamkami pred dom na ulicu a tam sme hrali pekára, bicyklami sme preskakovali drevo, korčule sme mali radi, karty sme hrávali, v puberte aj fľašu sme hrávali atd..
nostalgia.. cítim sa staro
na dedine v lese pri rieke po poliach kade tade. futbal sme hravali odrana dovecera, inokedy hokej basket nahanacky strielačky s jarabinov, bicyklovanie.
U babky sme vypadli rano a dosli na neskory obed resp až večeru a do polnoci bežne vonku. Miloval som tie letá
Neskor sme zacali stavať bunkre kde sme fajcili cigarety, potom sme si v 12-1šrokoch pokupovali pioniere na ktore sme si zarobili na brigade na majetkoch. A na pionieroch sme jazdily horske etapy a expedicie Opekať na rôzne kopce, motorky sme opravovali sice 5x kym sme tam dosli ale to bola doba
samozrejme som už nas aj letmo chytila PS1 a PS2 tak sme nejake trapne upršané dni pregameblili 10 za jednym ovladacom resp sme kukali filmy ako policajt z bevery hills a pod
Ja som mal v detstve hotovú prípravu na olympiadu.
asi z každého trošku ale najviac som zbožňovala my little pony a vytvorila som si z nich rodinku a každý poník mal vlastnú povahu a vymýšlala som pesničky a poníci s tým chodili akože po koncertoch
Keď som bola malá rada som si kreslila, hrala sa s legom, sanitkou a plyšovými zvieratkami.
Neskôr mi naši kúpili hraciu konzolu na kazety, pretože som veľmi chcela PS a naši na neho nemali. Ale boli tam super, hry ako Super Mario, Galaxian, Mortal kombat, Battle city atd, takže mi to bolo jedno. Stále som na tom niečo hrala.
Neskôr mi naši kúpili Game Boy Color, tak som mohla hrať aj keď som niekam išla.
Ešte som mala rada Pogy, Pokémonov, Tamagoči, myslím keď som chodila do škôlky som prvý krát v živote videla Batmana od Burtona, tak som sa hrala na Batmana a neskôr som s tatkom, ktorý bol fanúšik Star Wars, pozerala pôvodný Star Wars( IV, V, VI) a hrala sa na postavy so Star Wars.
Keď ma mamka vyšupla von, tak som sa väčšinou pripojila ku skupinke deti čo liezli po Prachare alebo plánovali ísť do rozostavanej budovy čo bola neďaleko. Ja som dlho vlastne ani kamošov nemala, vždy som sa pripojila k skupinke deti a keď som ich na druhý deň nestretla, tak som si našla inú skupinku.
S kamaratkami(s ktorymi som doteraz) sme stavali z piesku domceky alebo varili z piesku , ked bolo teplo vhodili sme do nasho potoku sa "osviezit" hrali sme skolku, slimaka, skryvacky, slepu babu, nahanacky vzdy sme si nieco nasli a my sme sa moc s barbie nehrali, teda nie ze vobec ale malo a nebudem klamat, ze mi to strasne chyba lebo to bolo ovela supersie obdobie ako teraz...
najviac som sa hral asi s dinosaurami a kreslil som si a pozeral dokumentarne serialy a cital si. bol som introvertne decko. alebo som sa sam vozil na bicykli po dvore no a ked sa narodil brat, tak s nim sme hocico vymyslali
chodili sme von všetky deti z dediny, hrávali futbal, bicyklovali sa, hrali sme sa schovávačku po celej dedine to bývali hry na niekoľko hodín, dokonca aj po tme no nepamätám si čo všetko sme robievali, ale chodili sme von asi každý deň
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
A nikdy som nechápala bábiky, prišlo mi to také "nijaké", že ok, bábika, a čo mám s tým akože robiť?
moje obľúbené hry boli s predstavivosťou, niekedy aj čisto bez pomôcok, niekedy mi stačila napr. nejaká vetvička al. kamienok v lese, aby som si predstavil, že je to kozmická loď
al. som sedel doma a naozaj živo som si vedel predstaviť, že som v tej kozmickej lodi a cestujem po slnečnej sústave a komunikujem so zvyškom flotily
al. sme mali vymyslený s najlepším kamošom naozaj komplexný "sekundárny svet", také RPG sme hrali vonku, alebo sme len skúmali okolie, lozili po stromoch a tak... potom už nastúpili tie lepšie počítače a začali sme sa pomaly, ale isto, sťahovať do vnútra do "sedavého" módu u kamoša doma, pretože on mal aj počítač, aj konzolu a ja som mal akurát akváriové rybičky a fúru imaginácie .D .D
no a potom som mala autíčka, barbie semtam, a potom sme chodili s kamkami pred dom na ulicu a tam sme hrali pekára, bicyklami sme preskakovali drevo, korčule sme mali radi, karty sme hrávali, v puberte aj fľašu sme hrávali atd..
nostalgia.. cítim sa staro
U babky sme vypadli rano a dosli na neskory obed resp až večeru a do polnoci bežne vonku. Miloval som tie letá
Neskor sme zacali stavať bunkre kde sme fajcili cigarety, potom sme si v 12-1šrokoch pokupovali pioniere na ktore sme si zarobili na brigade na majetkoch. A na pionieroch sme jazdily horske etapy a expedicie Opekať na rôzne kopce, motorky sme opravovali sice 5x kym sme tam dosli ale to bola doba
samozrejme som už nas aj letmo chytila PS1 a PS2 tak sme nejake trapne upršané dni pregameblili 10 za jednym ovladacom resp sme kukali filmy ako policajt z bevery hills a pod
Ja som mal v detstve hotovú prípravu na olympiadu.
Je načo spomínať
Neskôr mi naši kúpili hraciu konzolu na kazety, pretože som veľmi chcela PS a naši na neho nemali. Ale boli tam super, hry ako Super Mario, Galaxian, Mortal kombat, Battle city atd, takže mi to bolo jedno. Stále som na tom niečo hrala.
Neskôr mi naši kúpili Game Boy Color, tak som mohla hrať aj keď som niekam išla.
Ešte som mala rada Pogy, Pokémonov, Tamagoči, myslím keď som chodila do škôlky som prvý krát v živote videla Batmana od Burtona, tak som sa hrala na Batmana a neskôr som s tatkom, ktorý bol fanúšik Star Wars, pozerala pôvodný Star Wars( IV, V, VI) a hrala sa na postavy so Star Wars.
Keď ma mamka vyšupla von, tak som sa väčšinou pripojila ku skupinke deti čo liezli po Prachare alebo plánovali ísť do rozostavanej budovy čo bola neďaleko. Ja som dlho vlastne ani kamošov nemala, vždy som sa pripojila k skupinke deti a keď som ich na druhý deň nestretla, tak som si našla inú skupinku.
zem je láva
uhorky uhorky nehýbte sa
kráľu kráľu koľko je hodín
a potom klasika pexeso
a hračky, vždy som vymýšľala zaujímavé príbehy