...tak som nad tým rozmýšľal a
veľa ľudí po 20tke má zaoblené brucho a pritom nemusí ísť o tuk
jednoducho ľudia prestanú používať brušné svaly...
aj ked cvičia a dvíhajú ťažké predmety ale pritom nestiahnu brucho tak sa začne formovať vypučené...
...ale je to dobrá pomôcka ked chceš veľké brucho stačí ho mať nafúknuté čo najčastejšie
...inak pivo je dietnejšie ako kofola ...ide len o zlepšenie trávenia a uvoľnený životný štýl ked namiesto fitka alebo pohybu sa sedí
drhouse ...bo bokoch sa zväčša zberá tuk ale tiež ovýsajú svaly teda zväčša koža... lebo ked netrénuješ brucho tak netrénuješ ani chrbát ani boky ------> a z toho vyplýva, že zväčša niesi vystretý lebo ked niesu trochu trénované tieto časti tak sa trochu hrbíš
si to vyskúšaj, že brucho aj boky vyzerajú horšie ked sa hrbíš ako ked si vystretý
...ked cvičíš brucho alebo dvíhaš niečo ťažké teba stiahnuť brucho (ako ked na pláži vidíš peknú babu )
...a treba cvičiť brucho, chrbát aj boky...
taky bullshit som dlho necital. Akurat proste ztlstnu a maju viac visceralneho tuku, preto nemusia mat velku koznu riasiu ale brucho budu mat vypukle a so svalmi to nema nic spolocne. A cele brucho sa cvici ako komplex a nie ako osobitne svaly, akurat niektora cast sa zamera viac na bocnu a niektora na strednu. ALE kedze funkcia brusnych svalov je stabilizacia trupu predovsetkym, tak sa precvicuju pri vsetkych cvikoch takmer.
A to ci ma prehnanu lordozu a kvoli tomu vypukle brucho, tak to je uz skor akurat postojom tela, potom, tym ze ma poskracovane hlboke chrbtove svaly, quadratus lumborum, psoas major, bedrove svaly atd. Tam su uz casto potom patologicke zmeny .
vzdy ide o tuk, kym to neni tehotna zena. a ked ma niekto len prehnuty chrbat, tak normalny clovek sa pozre s viacerych uhlov, kym prehlasi, ze ma niekto velke brucho. ked je dakto chudy a prehnuty, tak predsa nema velke brucho, len vypucene. to sa velkost nemeni, opticky sa to predsa nepocita...hlavne je, co tam je fyzicky,nie? cize bud tuk alebo decko. ale tak, ty nemyslis len na zeny, ked hovoris o ludoch, cize tvoj predpoklad, ze nemusi ist len o tuk, nechapem. podla teba ludia po 20 naberaju svaly na bruchu do abnormalnych mier?
veru @bress dobre hovorí. hmotnosť človeka pri nadmernom viscerálnom tuku môže byť úplne v norme vzhľadom na výšku..
VT sa teda hromadí vo vnútorných orgánoch v brušnej dutine, preto to veľké brucho... a to že to človeka má, ovplyvňuje mnoho faktorov, napr. vek, pohlavie, strava, pohyb, a mnoho ďaľších...
ono vacsina ludi, su tucnejsi ako ukazuje BMI ,kedze maju menej svalov a viac tuku a takisto su tucnejsi ako priznaju.
Nadvahou trpi v dospelej populacii aspon 70% u nas, v bohatsich krajinach este viac.
A hlavnym faktorom, ktory urcuje mieru rizika je visceralny tuk.
a veľké brucho vzniká tým žeľudia majú veľký príjem a malý výdaj energie a sa im to musí kdesi uložiť.
ejmn.
Ale ten jedinú funknčnú pointu v tvojich slovách vidím v tom že keď človek cvičí brucho a aktívne pracuje s tými svalmi a "drží" ich, tak to zefektívni jeho cvičenie a výsledky.
To je všetko. Ty analýza ludá po 20tke
Môžeš cvičit brucho od rána do večera ked sa nevhodne prežieraš a aj tak budeš mat velké.Tréningom brusne svaly zpevníš a zväčšíš,ale nikdy nie natolko aby ich bolo vidno cez TUK.Ciže ak chceš sixpack=diéta.Ale pod diétou nemyslíme to čo robia ženy,že za celý den si dajú jedno jablko.Lebo potom budú chudnút aj tuk aj svaly.Síce v diéte furt trošku zo svalovej hmoty ubudne,ale treba navýšit príjem bielkovín a chránit svaly s aminokyselinami.(vela kur. prs so zeleninou je základ)
ja osobne sa stravujem dobre a pravidelne a brucho mam. lenze ja to mam geneticky po fotrovi ktory vyzera jak hajzel pavuk nohy chude a brucho a ruky silne. proste to len zacat zpevnovat inak to akoze riesenie nevidim. a take picoviny typu ze mam jest zeleninu a kokotiny tak to mi nepomoze vobec
@chlorofyl Sorry tieto keci o genetike sú tak otrepanou frázou.Ja som tiež bol extrémne chudý a furt som rozprával,že to mám po matke a neviem pribrať aj keď vela jem.Potom som si spravil jedálniček aký má byť a dodržiaval ho a za 3 mesiace som pribral 15 kilo.A naopak to funguje tak isto.Nato aby si nevedel pribrať/schudnúť by si musel mať nejakú extrémnu vrodenú vadu čo má možno 5% ľudí na svete.Inak sa vždy dá urobiť jedno aj druhé.
@jurito tak navrhni nejake napady. som otvoreny kazdemu navrhu, pripomienke a rad so sebou daco urobim aby som to brucho nejak zhodil. som schopny aj brusaky robit ak ma dakto nakopne
genetika je svina, ale pochybujem ze sa dobre stravujes @chlorofyl pokial mas velke brucho - asi tam niekde bude chyba, lebo pokial by si sa fakt dobre stravoval, popripade spojil stravovanie este s dakou aktivitou tak vyzeras jak hajzel pavuk, dlhe nohy ruky ziadne brucho
@chlorofyl Začni cvičiť,behávať (behanie je najlepšie na brucho,lepšie ako brušáky),vypusti sladké nápoje (kofola,pepsi atď).pi čistú vodu aspoň 4-5 litrov denne,5 jedál denne aspoň,kuracie mäso so zeleninou bez ryže alebo zemiakov (sacharidy vypusti alebo aspoň obmedz na minimum),sladkosti vypusti. Toto rob aspoň 3 mesiace a uvidíš akú postavu budeš mať.
@chloforyl musis sa nieco naucit o stravovani, o svojom tele. Vyhovorky na genetiku su trapne, lebo ta hra rolu len v nejakych predispoziciach a vobec netvori to ako budes nakoniec vyzerat ale to tvoris sam. Viac sa mi rozpisovat k tomu nechce sry
A btw brusaky su najhorsi cvik ever. @Matwoo alkohol je velmi kaloricky takze tomu vyrazne napomaha. Das si 5-6 piv a mas takmer celodenny prijem + este tu jedno z mala ozaj funguje glykemicky index , bo pivo ho ma tak vysoko a ked ho pijes uplne samotne, tak proste v ludoch zbudi hlad a potom sa este dobre nazeru a bum za jeden vecer su v pluse 3000-4000kcal a brucho je na svete
To iste jak nektore holky tvrdia, ze nevedia preco priberaju, sak jedia tak malo a potom clovek zisti, ze 2-3x do tyzdna sa zryju nekde na diske....
Sory to som napísal hlúposť,že behanie je lepšie ako brušáky.Som sa zle vyjadril,behanie je lepšie na formovanie brucha lebo rýchlejšie spaluješ tuk ako pri brušákoch.*
@jurito pijem bud cistu vodu alebo vodu so sirupom ked som doma. ale ja som furt v robote alebo v skole a beham hore dole. okrem toho jedavam obed a potom ked pridem z roboty alebo skoly tak "veceru". bublinkove pijem raz za rok. sladkosti som obmedzil uz davnejsie cize to si dam sporadicky. ja sa staram o to co do seba hodim ale vidis ze to ajtak nepomaha
Nemyslím že by sa same brucho po 20tke nafukovalo.. ale niekde som čítal že ak cvičíš na brucho môže sa ti normalne akoby "nafuknuť" a vraj aby nebolo také akoby vypulené sa musia cvičiť nejaké hlboké brušné svaly či jak to bolo a tie sa cvičia nejak tak že zaťahuješ a napínaš brucho alebo tak nejak (ak som to poplietol tak sorry ale čital som to dávno)
@chlorofyl Tak ak celý deň beháš a neješ,ale dáš si len 2 jedlá napríklad aj to môže byť problém.Telo si zvykne na hlad a hneď ako doňho niečo dáš si to ukladá do tukov aby si neskôr mohol zobrat z toho.Musís zrýchliť metabolizmus ,tj. jesť každé 2-3 hodiny
@chlorofyl niekde je vzdy chyba, nemusi byt priamo v strave ale napr. aj v strave organizmu. Zas zo vzduchu sa naberat tiez neda @spiralfaust to preco ho tolko cvici. Najskor preto, lebo im to od destva stepuju do hlavy vsad, a k tomu sa vola este brusaky.
Ale pri prevedeni brusakov jak ho robia takmer vsetci, sa viac zapajaju bederne svaly a nohy a brucho sa zapaja len kusok na zaciatku. Dalej to robi neumernu namahu na spodok chrbta a aj brusaky mozu vyrazne prispievat k bolestiam spodneho chrbta a este si ludia zvyknu tahat hlavu alebo robit tych "brusakov" milion, kde je v hlava v takej polohe, ze vacsina ludi nema dost silny krk a potom sa prenasa stres aj na krcnu chrbticu.
Na brucho su najlepsie izometricke cviky, bud kde sa drzi nejak v nepnuti alebo brani urcitemu pohybu. Pripadne este cviky, kde sval vykonava pohyb presne, co je jeho funkcia. Napr. pri rectus abdominis je to tahanie hrudnika dole pri fixovanej panve a naopak a tu sa aj ukazuje, ze pri brusakoch je fixovana panva mozno prvych 2-5cm pohybu.
@jurito suhlasim s tvojim nazorom ohladom toho ze telo je asi "vystresovane" z toho ze jem len dve jedla a tym padom to uklada do rizikovych partii - u mna do oblasti brucha. asi to zacnem robit ze zacnem nieco medzi tym obedom a vecerou davat ako olovrant a zrat nejake male jedlo.
@chlorofyl ak sa tak stravujes pravidelne, tak si nemyslim, ze to bude mat s tym neco spolocne. To s tym castym jedenim je mytus. Pri napr. IF jedia 2-3 jedla denne v rozmedzi 3-8hod. Takze napr. nektori ludia jedia len v priebehu 3och hod denne a maju tehlicky vpohode a naberaju .
ja nepotrebujem tehlicky nejsom za kockove a svalnate telo. proste ide o to aby to vyzeralo esteticky pekne a stihlo. ja neviem cim to je. dakto mi tu pisal ze behanie je lepsie nez brusaky no ale neviem to nejako logicky uplatnit a pochopit preco prave behanie by malo pomoct bruchu
...v podstate stačí robiť brušáky (samozrejme správne) aj keď len 20 denne ale pravidelne napr. každý druhy deň. Ale treba cvičiť aj opačnú stranu svalu čiže chrbát...
...niekto spomínal ze je ako pavúk chudé nohy a veľké brucho... o tom som písal, v podstate formoval brušné svaly ked bolo uvoľnené(nafúknuté) brucho... ale tu ide o zvyk ktorý sa dá preučiť
...inak veľa ľudí čo poznám nikdy necítilo napnuté brušné svaly (stiahni brucho a skús do neho pichnúť prst ked nieje rozdiel medzi uvolneným a napnutým bruchom tak máš len minimum svalov)
@bress no pravda hlavne v tom že sa nezaberá moc brucho ako si napísal no.. už dávnejšie som si všimol že pri robení brušakov ma viac bolia nohy jak brucho...
@jurito davnejsie som bicykloval na rotopede co mame doma. z toho mi akurat schudli nohy po dvoch tyzdnoch cca a to este viac robi dojem ze mam vacsie brucho. odvtedy som na ten debilny bajk uz nesadol
@501 nechce sa mi ta presviedcat ale take veci si tu popisal, co proste su somariny. Uz fakt nemam naladu beznych ludi presviedcat, ze tie ich vymysly o cviceni su ozaj len vymysly, takisto aj vselaike clanky z casopisov typu zenu, pripadne Muscle and fiction
@501 mna to nezajima info . sk
Ja nehovorim, ze pivo je zle ja som len hovoril, preco ludia ho spajaju s priberanim. Zato, ze si teraz schudol 30kg neznamena, ze teraz o tom vies vsetko akurat trosku lepsie poznas ako vacsina. Co vacsina ludi nevie vobec nic o ludskom organizme, o procesoch, o sebe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
idem sa najesť dačo sa smazilo
...inak pivo je dietnejšie ako kofola ...ide len o zlepšenie trávenia a uvoľnený životný štýl ked namiesto fitka alebo pohybu sa sedí
si to vyskúšaj, že brucho aj boky vyzerajú horšie ked sa hrbíš ako ked si vystretý
...ked cvičíš brucho alebo dvíhaš niečo ťažké teba stiahnuť brucho (ako ked na pláži vidíš peknú babu )
...a treba cvičiť brucho, chrbát aj boky...
A to ci ma prehnanu lordozu a kvoli tomu vypukle brucho, tak to je uz skor akurat postojom tela, potom, tym ze ma poskracovane hlboke chrbtove svaly, quadratus lumborum, psoas major, bedrove svaly atd. Tam su uz casto potom patologicke zmeny .
Brucho je vzdy od tuku!!!!!!!!!!
VT sa teda hromadí vo vnútorných orgánoch v brušnej dutine, preto to veľké brucho... a to že to človeka má, ovplyvňuje mnoho faktorov, napr. vek, pohlavie, strava, pohyb, a mnoho ďaľších...
Nadvahou trpi v dospelej populacii aspon 70% u nas, v bohatsich krajinach este viac.
A hlavnym faktorom, ktory urcuje mieru rizika je visceralny tuk.
a veľké brucho vzniká tým žeľudia majú veľký príjem a malý výdaj energie a sa im to musí kdesi uložiť.
ejmn.
Ale ten jedinú funknčnú pointu v tvojich slovách vidím v tom že keď človek cvičí brucho a aktívne pracuje s tými svalmi a "drží" ich, tak to zefektívni jeho cvičenie a výsledky.
To je všetko. Ty analýza ludá po 20tke
A btw brusaky su najhorsi cvik ever.
@Matwoo alkohol je velmi kaloricky takze tomu vyrazne napomaha. Das si 5-6 piv a mas takmer celodenny prijem + este tu jedno z mala ozaj funguje glykemicky index , bo pivo ho ma tak vysoko a ked ho pijes uplne samotne, tak proste v ludoch zbudi hlad a potom sa este dobre nazeru a bum za jeden vecer su v pluse 3000-4000kcal a brucho je na svete
To iste jak nektore holky tvrdia, ze nevedia preco priberaju, sak jedia tak malo a potom clovek zisti, ze 2-3x do tyzdna sa zryju nekde na diske....
@spiralfaust to preco ho tolko cvici. Najskor preto, lebo im to od destva stepuju do hlavy vsad, a k tomu sa vola este brusaky.
Ale pri prevedeni brusakov jak ho robia takmer vsetci, sa viac zapajaju bederne svaly a nohy a brucho sa zapaja len kusok na zaciatku. Dalej to robi neumernu namahu na spodok chrbta a aj brusaky mozu vyrazne prispievat k bolestiam spodneho chrbta a este si ludia zvyknu tahat hlavu alebo robit tych "brusakov" milion, kde je v hlava v takej polohe, ze vacsina ludi nema dost silny krk a potom sa prenasa stres aj na krcnu chrbticu.
Na brucho su najlepsie izometricke cviky, bud kde sa drzi nejak v nepnuti alebo brani urcitemu pohybu. Pripadne este cviky, kde sval vykonava pohyb presne, co je jeho funkcia. Napr. pri rectus abdominis je to tahanie hrudnika dole pri fixovanej panve a naopak a tu sa aj ukazuje, ze pri brusakoch je fixovana panva mozno prvych 2-5cm pohybu.
...niekto spomínal ze je ako pavúk chudé nohy a veľké brucho... o tom som písal, v podstate formoval brušné svaly ked bolo uvoľnené(nafúknuté) brucho... ale tu ide o zvyk ktorý sa dá preučiť
...inak veľa ľudí čo poznám nikdy necítilo napnuté brušné svaly (stiahni brucho a skús do neho pichnúť prst ked nieje rozdiel medzi uvolneným a napnutým bruchom tak máš len minimum svalov)
...zo začiatku je ťažké držať dlhšie stiahnuté bruchu hlavne ked niečo dvíhaš ale po mesiaci dvoch je to už celkom prirodzené
...niečo ohľadom piva
» www.info.sk/sprava/9325/20-...
Ja nehovorim, ze pivo je zle ja som len hovoril, preco ludia ho spajaju s priberanim. Zato, ze si teraz schudol 30kg neznamena, ze teraz o tom vies vsetko akurat trosku lepsie poznas ako vacsina. Co vacsina ludi nevie vobec nic o ludskom organizme, o procesoch, o sebe.