dlžíme s matkou ešte v korunách okolo 150.000 sk,,,,ako možem ako 17 ročná získať alebo zarobiť aspoň zlomok? nejaké nápady? ,,,,(vianoce sme už zrušili)
Ani my sme minuly rok nemali Vianoce.... je kravina lipnut na nejakej tradicii ak to situacia neumoznuje. Ale ak chodis do skoly (co zrejme chodis) nemas realnu moznost mame pomoct....
no ono ide o to že naša starká si dala na náš účet peniaze,,,ale my sme medzitým bol viackrát na mizine takže si mamina semtam požičala,,,ale nestíhala to vracať,,,teraz tam ostalo okolo 100 eur,,,a babka ich potrebuje teraz,,,,jediný sposob mi pripadá sťahovanie,,,máme byt v centre mesta v hodnote okolo 4 000 000,,,,predať a presťahovať sa do lacnejšieho
@klaudiqaaa No vies su veci, ktore clovek v nutnosti urobi, ale z principu sa take rady nedavaju, lebo nikdy nevies aky to bude mat efekt na psychiku toho jedinca a co ak ta nahodou posluchne.
Krajne riesenia su vsetkym zname ... a kto musi k nim aj pristupi....o tych sa nie je nutne zmienovat
@12 neviem,,,je to jediné riešenie ktoré ma napadlo....a prečo som založila fórum?,,,asi chcem byť zaujímava a potrebujem aby ma ľudia lutovali?,,,nie len ma zaujímajú názory a rady,,,nikdy nevieš
@14 neviem ale dali sme si ho oceniť a tolko vyšiel,,
@xdravecx To nebola rada, ale konštatovanie Ak tie peniaze tak veľmi potrebuje záleží len na jej osobnosti ku akým riešeniam bude schopná pristúpiť... A niekedy je to pre dievčatá v takýchto situáciách veľmi lákavé, veď za mesiac v luxusnom nočnom klube sa podľa toho čo mi raz písala jedna holka dá zarobiť aj 5000 € ...
Ale ona očividne nemá až taký problém, ako už sama napísala, stačí sa presťahovať....
@klaudiqaaa ja tomu rozumiem, ale vacsina mladeze tazko dotovanej rodicmi nerozumie realnym ludskym problemom a krajnym rieseniam ku ktorym v zivote niekedy treba zajst (napriklad ja som odisiel so skoly aby som pracoval a teraz tu skolu dorabam) .
Ide o to, ze v ich ociach take konstatovanie vyzneju bud ako vtip, alebo si pomyslia, ze nie si normalna (co vobec nie je pravda). Chapes....
@riushbejb legalne zarobit 150tis sk v tvojom pripade bude velmi tazke skor nemozne...skuste pohladat doma nejake starozitnosti mozno najdete nieco cenne...
@riushbejb možno by bolo zaujímavé pouvažovať nad tým čo robíš, aké máš záľuby, alebo tvoja mama, či neviete napr. krásne kresliť, alebo vyšívať, alebo variť, že by ste si spravili živnosť a urobili si nejaký spoločný podnik, v ktorom by ste faaakt makali v niečom, v čom ste dobré... a tak by ste mohli zarobiť veľa.
@tomas ja som umelec,,,teda chodím na umeleckú a matka vyšíva ale neviem či by som to popri škole stíhala ,,,,ale ďakujem všetkým za príspevky,,pomáha mi diskutovať,,,ste všetci zlatí
No to si teda ja neviem predstaviť, vzhľadom na to, že dvojizbáky (neďaleko centra) stoja niečo cez 40 000E, my máme tiež blízko centra 3 izbák, za ktorý by nikto 2 milióny ani náhodou nedal, tak ma zaujíma, aký byt to asi má hodnotu 4 milióny ...
náš byt je vykladaný diamantami xD,,,ale nie,,možno to už kleslo,,nakolko ceny bytov klesajú,,,je tom možno pol roka rok,,,možno teraz nemá cenu ani milión
@tunidlo 4 milióny majú bežne hodnotu byty v Bratislave, prípadne v centrách niektorých miest, ak sú to nejaké krajšie byty napr. v historickom centre...
neviem ako je na tom Tvoja mama, či zarába a koľko zarába, ak má stabilné zamestnanie tak by som zvažovala aj pôžičku z banky. Síce na úrokoch sa niečo preplatí, ale ak tú sumu potrebuje vrátiť v celku, tak inak to asi nepôjde, neviem, či by sa našiel niekto v okolí, kto by Vám veril a požičal za nižší úrok.
Myslím nejakú fyzickú osobu, s ktorou by ste podpísali zmluvu, nie nebankovku.
Výhodne predať a následne výhodne kúpiť byt je niekoľkomesačná až niekoľkoročná záležitosť, takže na rýchlom predaji by ste prerobili ešte viac ako keby ste si zobrali pôžičku.
inak ak mávate často finančné problémy, tak predaj toho bytu nie je zlý nápad, aby ste vždy mali nejakú rezervu a nebývali zbytočne v niečom, načo nemáte.
Len ako som už písala, to sa nedá urobiť rýchlo, ale ak by ste sa vedeli uskromniť nebolo by to zlé zvažovať, ale nie kvôli tejto pôžičke, ale celkovo.
Radšej žiť trochu dalej od centra v niečom možno aj o pár metrom menšom a mať vždy nejakú rezervu ako žiť nad svoje možnosti a mať neustále stresy z toho, že niečo nevyšlo ako malo a nie sú peniaze.
Ako jediné logické riešenie vidím predať byt v centre a kúpiť niečo lacnejšie na sídlisku, poprípade rodinný dom.
4mil. by ste za rekonštruovaný byt v centre mesta určite dostali, za 3 mil. kúpite malý, pekný, dokonca aj nový rodinný dom, povyplácate dlhy a ešte aj niečo ostane...
@riushbejb ste na hlavu teraz predávať byt pod cenu, starká nech počká ak vás ma rada (dôchodci dostávaju výhodné pôžičky, nech si požiča) však ste ich neprepili a keď vás miluje dá vam aj tych 100€ račov mynuť aby bol účet vybielený ako sa patrí..........filip
O tom, že v BA takú cenu majú byty úplne bežne, samozrejme viem, aj preto som v príspevku písal prekvapenú otázku na to, že nejaký taký (a asi nie najnovší) byt je v Nitre
A byty v centre sa tu veru netešia nejakému krásnemu okoliu, tu sú aj hneď pod hradom postavené otrasné komunistické krabice
@43 . . . suhlas. Az na to poziciavanie mimo kruhu rodiny . . . to je blbost, a nech je to akokolvek vyhodne v medziach reality je to vzdy uzera. A nehnutelnost by som nikdy nepustil, ani nezatazovla tarchami. Skor najst niekoho do podnajmu? Ale tak aby vas vlastny podnajomnik neosmejdil o byt. Ved prenajat sa da napr. aj cast bytu, izba . . . pre studentky . . . alebo cely a presunut sa niekam k rodine.
Nitra ma skor zaujimavu lokalitu pod Zoborom. V centre, neviem . . . to skor realitkaci vedia. A statna nivelacna siet neviem ci ma nejaky vplyv na cenu nehnutelnosti
ja by som mal nieco, aj ked horibilne peniaze z toho nebudu... ale mozno ti to pomoze... jedna sa o cesky surfbar. plati peniaze zato, ze si stiahnes ich program a zobrazuju sa v nom reklamy. ak chces, vyskusaj... » warezovka.cz/registrace.php?...
@semhamforas pôžičku im dať môžu, ale nie v dostatočnej výške akú potrebujú, pretože píše, že boli viackrát na mizine, čiže nie sú na tom finančne asi najlepšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
poradit ti neviem, ale tak dufam ze tie vianoce mat budete
máš už 17, takže môžeš oficiálne brigádovať 20 hodín týždenne, tak si skús nájsť niečo popri škole na pár hodín denne alebo cez víkendy..
inak neviem, ale takú čiastku budete dobre dlho vracať.
Koľko má izieb, 10?
Krajne riesenia su vsetkym zname ... a kto musi k nim aj pristupi....o tych sa nie je nutne zmienovat
@14 neviem ale dali sme si ho oceniť a tolko vyšiel,,
Ale ona očividne nemá až taký problém, ako už sama napísala, stačí sa presťahovať....
Ide o to, ze v ich ociach take konstatovanie vyzneju bud ako vtip, alebo si pomyslia, ze nie si normalna (co vobec nie je pravda). Chapes....
Jasné, že Sk, preboha ...
No to si teda ja neviem predstaviť, vzhľadom na to, že dvojizbáky (neďaleko centra) stoja niečo cez 40 000E, my máme tiež blízko centra 3 izbák, za ktorý by nikto 2 milióny ani náhodou nedal, tak ma zaujíma, aký byt to asi má hodnotu 4 milióny ...
( » www.birdz.sk/webka/depropex/...
)
My máme oveľa viac a som v piči.
Myslím nejakú fyzickú osobu, s ktorou by ste podpísali zmluvu, nie nebankovku.
Výhodne predať a následne výhodne kúpiť byt je niekoľkomesačná až niekoľkoročná záležitosť, takže na rýchlom predaji by ste prerobili ešte viac ako keby ste si zobrali pôžičku.
Len ako som už písala, to sa nedá urobiť rýchlo, ale ak by ste sa vedeli uskromniť nebolo by to zlé zvažovať, ale nie kvôli tejto pôžičke, ale celkovo.
Radšej žiť trochu dalej od centra v niečom možno aj o pár metrom menšom a mať vždy nejakú rezervu ako žiť nad svoje možnosti a mať neustále stresy z toho, že niečo nevyšlo ako malo a nie sú peniaze.
4mil. by ste za rekonštruovaný byt v centre mesta určite dostali, za 3 mil. kúpite malý, pekný, dokonca aj nový rodinný dom, povyplácate dlhy a ešte aj niečo ostane...
O tom, že v BA takú cenu majú byty úplne bežne, samozrejme viem, aj preto som v príspevku písal prekvapenú otázku na to, že nejaký taký (a asi nie najnovší) byt je v Nitre
A byty v centre sa tu veru netešia nejakému krásnemu okoliu, tu sú aj hneď pod hradom postavené otrasné komunistické krabice
Zarabaj 30-3000€ Mesačne
TU: » www.socialmez.com/zarobok-online/...