V marci mám prijímacie skúšky na strednú, presnejšie na Bilingválne gymnázium Milana Hodžu. Idem z ôsmeho ročníka, takže to nie je až tak dôležité ale nenávidím svoju školu (kolektív) a milujem angličtinu. Tiež sa mi neskutočne páčia priestory tej školy,
najivna- no ja diplomy nemám Teda mám ale posledný za 10 bodov je akurát mesiac pred tým ako sa môžu dať najstaršie, potom som na všetko... no ale ako ja som robila aj pretestovanie, logická časť 120-150 bodov, matika so slovinou od takých 60-90 Postupne sa to zlepšilo Takže nemyslím že som moc sprostá Ale tá matika je tam sprostá Ja som nová reforma a keby som nešla na tie prijímačky, doteraz neviem čo je Pytagorova veta a že uhlopriečka je aj na niečo iné ako na frajerinu s televízorom
however nesuhlasim s vyjadrenim v prvom komente... na tú školu musíš mať niečo v hlave
Asi preto mávame najlepšie matury a sme jedna z najkvalitnejších škôl na Slovensku
Ale ak sa plánuješ niečo bifľovať, moc ti to nepomôže. Prijímačky, a dovolím si povedať všetky časti, sú založené na logickom myslení, na tom, ako dokážeš používať to čo vieš a rozmýšľať. Nie to, koľko informácií máš v hlave... Takže nejak nevidím spôsob, ako si nejak veľmi zvíšiť šance. Ak sa dá, zožeň si nejaké z minulých rokov nech si privykneš na typy úloh.
Tak good luck
p.s.: Aj ja som šla z osmičky, dá sa to
a tiež som tam šla preto, že som si myslela, že ked mám rada angličtinu, bude to super výber ale teraz už nemám rada angličtinu a ani zrovna všetky predmety v angličtine Ale som rada, že som tam.
@ssnehulienka Uf, tak dík Ale ja som z predreformného učiva vydratá jak cigánsky hrniec Ale tak hej, no Tak dík teda, skúsim zistiť pár poučiek a ukľudniť sa a zapnúť mozog Ale máš pravdu, väčšinou... tiež také veci čisto na logiku, ktoré normálnemu človeku dôjdu
@ssnehulienka Och, skús sa pozrieť do mojej učebnice Ja si od 5-ky berem učivo sama popredu jak sa mi ľúbi Teraz sme dva týždne vkuse robili tabuľku že máš xgramové balenie mletého mäsa, je tamx percent tuku a x percent mäsa a dokola sa ti obmieňali údaje Nenávidím reformu
@looolaaa1 Tvoj názor, berem Ja chcem íst ale študovať do zahraničia, takže mne sa to len hodí Ale tak no, čiastočne máš pravdu, keď nechceš vedieť perfektne a každú blbosť, je ti to láskavo k ničomu Ale skúsenosti získať môžeš... no kto vie, ešte tam nie som
@ssnehulienka aj mňa tá časť s jej manželom pobavila aale netáraj, že sa na to nedá naučiť..ja som sa učila..teda robila som si kopec testov, asi od roku 1996 som ich mala vtedy boli megaťažké prímačky, to čo sme mali vy bola lahoda a btw tie čo robil tvoj ročník už boli ľahšie ako tie naše
@cmuka12311 ja som tiež šla z osmičky, teraz maturujem..a angličtinu mám stále rovnako rada, jediná vec je, že v prváku prídeš so sebavedomím jak kôň že jaak super ti to ide a keď maturuješ uvedomuješ si že hovno vieš
@looolaaa1 náhodou je o asi najlepšia možná voľba keď ťa bavia jazyky na žiadnej inej škole nie je takáto úroveň...veď ľudia na obchodnej maturujú z knihy ktorú sme my prebrali v prváku a to radšej ani nehovorím o úrovni na iných školách ako je hotelka, učňovka a podobne...
gympel je super vec ak plánuješ pokračovať v štúdiu dalej mimo slovenska, pretože po prvé vieš jazyk a po druhé tým že máš všetky predmety získaš super všeobecný prehľad čo sa napríklad hodí na tsp-čka do čiech..
@michalka1 No tak dík Ja sa tiež snažím dajak, no A to je silný alpinista Vysoký, vychrtlý, voláme ho Zdenko, bo je Zdeno No a tak nám hovorí že debilovi sa nič nestane, že s kamarátmy len s karabinkamy prešli cez dajaký úsek kde sa cca 60% ľudí zabije Dakde v Alpách, len naňho kukáme A možno má foto na školskej stránke, kuknem, to je taký fešáčisko Najlepšie keď na MDD nabehol v takéch plavkách jak mal Borat na školské ihrisko a snažil sa zabehnúť 5x školské ihrisko
@cmuka12311 no moja ale počúvaj! "že s kamarátmy len s karabinkamy prešli" ako môžeš toto napísať?!? myslím tie chyby...to by človek ready na strednú už nemal...teda pokiaľ neplánuješ ísť na učňovku, tam od nich nikto neočakáva vedieť gramatiku
@cmuka12311 keď vieš že to máš zle napísané tak prečo to neopravíš? veď mne sa neospravedlňuj ujovi slovenčinovi by si sa mala mne to len moc bilo do očí
no máme, ale trojkári na našej škole sú jednotkári na iných školách
@michalka1 veď hej, veď hej, len som to akosi neriešila Tak sa budem snažiť, no A myslela som to tak, že viem, že sa tam dostali aj trojkári, čo boli trojkári u nás na základke A no neviem jak sa držia teraz, ale viem že tam sú
@corwinuss no som ešte v osmičke, takže asi nie teda ... A ja chcem vypadnúť čo najskôr a proste... ono nejdem ti to tu vypisovať Ale je pár tuctov dôvodov, prečo je toto pre mňa lepšia voľba. Kto vie, možno to rýchlo oľutujem, možno ani nakoniec do zahraničia nepôjdem Ale teraz to cítim už dlhšie takto, tak to tak spravím ... Ale každopádne, všetci vravia na akej sú skvelej škole a pri tom je práve tá "najlepšia" tou najhoršou Však uvidíme, snáď
@cmuka12311 však jasné ak to tak bereš. Aj ja som chcel vypadnúť z osmičky a dodnes ľutujem , že som sa tak rozhodol. Každopádne len aby si nemala o GBASe príliš veľké očakávania Ja teraz hľadám možnosť ako z GBASu nejak rozumne vypadnúť.
@corwinuss Inak ako všetci ma tu strašíte na birdzi Ale nevadí No, tak to držím palce, ak sa ti to podarí, daj vedieť . A tak to nie je ani tak o očakávaniach od tej školy, ale o očakávaniach zo... zmeny života? A proste... to je zložité a osobné, to tu nejdem vypisovať . Každopádne, som vážne zvedavá, ako to teda dopadne .
@corwinuss nemusíš, súhlasím A veď zistím, no Ale už tam mám prihlášku a proste... uvidíme Veď ma nechaj popáliť sa na vlastným chybách, ja budem ľutovať, nie ty A veď joj, je to jedno Necháme to tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
posli im diplomy zo vsetkych sutazi co mas (ak dake mas) mne za to dali nehorazne vela bodov
inak @1
however nesuhlasim s vyjadrenim v prvom komente... na tú školu musíš mať niečo v hlave
Asi preto mávame najlepšie matury a sme jedna z najkvalitnejších škôl na Slovensku
Ale ak sa plánuješ niečo bifľovať, moc ti to nepomôže. Prijímačky, a dovolím si povedať všetky časti, sú založené na logickom myslení, na tom, ako dokážeš používať to čo vieš a rozmýšľať. Nie to, koľko informácií máš v hlave... Takže nejak nevidím spôsob, ako si nejak veľmi zvíšiť šance. Ak sa dá, zožeň si nejaké z minulých rokov nech si privykneš na typy úloh.
Tak good luck
p.s.: Aj ja som šla z osmičky, dá sa to
a tiež som tam šla preto, že som si myslela, že ked mám rada angličtinu, bude to super výber ale teraz už nemám rada angličtinu a ani zrovna všetky predmety v angličtine Ale som rada, že som tam.
+ humanitné odbory nemajú budúcnosť
neznasam toto jebnute skatulkovanie
@cmuka12311 ja som tiež šla z osmičky, teraz maturujem..a angličtinu mám stále rovnako rada, jediná vec je, že v prváku prídeš so sebavedomím jak kôň že jaak super ti to ide a keď maturuješ uvedomuješ si že hovno vieš
@looolaaa1 náhodou je o asi najlepšia možná voľba keď ťa bavia jazyky na žiadnej inej škole nie je takáto úroveň...veď ľudia na obchodnej maturujú z knihy ktorú sme my prebrali v prváku a to radšej ani nehovorím o úrovni na iných školách ako je hotelka, učňovka a podobne...
gympel je super vec ak plánuješ pokračovať v štúdiu dalej mimo slovenska, pretože po prvé vieš jazyk a po druhé tým že máš všetky predmety získaš super všeobecný prehľad čo sa napríklad hodí na tsp-čka do čiech..
no máme, ale trojkári na našej škole sú jednotkári na iných školách