Ahojte, mňa len tak z dlhej chvíle zaujíma - Snažíte sa štúdiom preplávať na štýl, nech si vás nikto nevšíma aby ste len bezproblémovo prešli skúškami a štátnicami a mali titul alebo naopak ste ten typ (ako sa hovorieva) všade strčení a aktívni ? Máte
vyberiem si sport a tie skolske spolky atd. mna vobec nezaujimaju. Aj by som chcel uz mozno neco robit na oddeleni ale tento rok nie je nato cas urcite.
Chodim tam, lebo je vsetko povinne, cize riesim akurat tak dochadzku, chcem spravit skusky, statnice a mat pokoj. Beanie, univerzitovice ci chodit chlastat so spoluziakmi z rovnakej skupiny vynechavam, absolutne ma to nezaujima, a ani oni. Mam spoluziaka, s ktorym odrbavame na prezencke, pozname svoje podpisy, a to mi staci. Na private byvam s dalsimi troma ludmi, mam kamaratov v roznych mestach na Slovensku, priatelku atd., cize nemam ani potrebu nejako hyrit na skole. Navyse nechcem vyzniet namyslene, ale ti ludia tuna mi nemaju co ponuknut, lepsie sa citim s vyspelejsimi a inteligentnejsimi ludmi. Rad by som sportoval, ale nemam tu kde a s kym, co ma skrie. Hladam si brigadu, financna podpora zo strany rodicov je pateticka.
Mňa môj odbor baví a snažím sa mu venovať aj mimo školy. Keďže študujem psychológiu, tak našťastie existujú kurzy a konferencie a iné mnohé stretávky a z mnohých kurzov máme aj certifikáty, čo je vhodné zbierať počas štúdia. Nedokážem si predstaviť, že by som pre to nič nerobila, len sa učila a čakala na titul, kým padne z neba. Som členom aj nejakých organizácií a chcem prejsť aj na dobrovoľníctvo a do toho ešte aj brigádu zháňam
moc este k tomu neviem pvoedat kedze som v prvaku ale tak rozhodne tymn neplanujem preplavat, ved som sa dostala na fajn skolu a studujem co ma bavi... a som aj v debatnom klube, obcas chodim na nejake hostujuce prednasky, diskucie a tak.... snazim sa z toho dostat viac ako len prejst
ja som v kazdej riti napchata tento rok som pokladnicka studentskej asociacie (co zabera ovela viacej casu ako to znie a viaze sa s tym dost vela stretnuti) a aktivne sa angazujem aj v inych skolskych aktivitach (staranie sa o prvakov napriklad)
popritom si robim skorej veci sama pre seba (chodila som cely minuly rok na kurz) tento rok nic take nemam lebo neviem kde by som nato nasla cas tak sa radsej venujem cviceniu a kamaratom hladam si novych a tak... ale rozmyslam uz ci nebudem buduci semester pokracovat v kurze alebo co ine by som mohla robit
Bol som na 3 konferenciách s európskou účasťou, dvakrát som sa zúčastnil fakultnej švk a raz československej švoč, párkrát som bol na nejakých prednáškach, inak si neviem na nič spomenúť
Ale inak k tým najzaujímavejším, čo som skúsil, patrili napr.:
členstvo v Aiesec
predmet navyše, v cudzom jazyku, od odborníkov z praxe
zopár zaujímavých prednášok od zaujímavých profesorov
dobrovoľníctvo - organizácia zopár eventov
Toastmasters
zopár konferencií - odborníci z praxe
členstvo v Erasmus buddy systéme
A ešte veeľa iných aktivít, na ktoré si teraz rýchlo nespomeniem.
Inak si myslím, že je dobré využívať všetky možné možnosti, ktoré sa naskytnú. Prípadne pracovať/podnikať + party hard
Chodiť len na prednášky a povinné cvičenia by ma asi nebavilo
Ja som si vybral program Všeobecné lékařství s rozšírenou vedeckou prípravou takže budem ešte aj nutený podielať sa nejakým spôsobom na výskume a mám naviac popri bežnom štúdiu jeden predmet naviac a budúci semester si budem musieť začať robiť nejakú "vedeckú prácu" na nejakom výskumnom alebo klinickom pracovisku takže uvidím ako to budem stíhať všetko Ale štúdium ma vcelku baví takže dokážem ho robiť na úkor sociálneho života a zábavy v meste...
uplne najviac tuzim po tom byt takym tym studentom na plny uvazok, proste nemusiet pracovat a venovat sa len a len skole.. chodit na prednasky (a fakt by som na ne rada chodila, lebo ma vacsina tych predmetov velmi zaujima! ale neda sa kvoli praci ), chodit na kurzy, mimoskolske seminare, proste vsetky tie veci a po prichode domov sa zase pripravovat na skolu... vzdy o tom snivam a hovorim si, ze keby som vyhrala nejaky aspon trocha vacsi obnos penazi, dam si jeden semester takyto.. uplne bez prace a budem sa venovat cisto len skole
zial sa to vobec neda, skolu si musim natlacit do co najmenej dni a cez okna vybavovat ine veci, lebo cez volne dni pracujem. a stve ma to no, lebo mi podstat toho studentskeho zivota trocha preklzava pomedzi prsty a takyto dospelacky nabity zivot ma niekedy dost frustruje. hlavne ked si uvedomim, ze ho potom budem zit dalsich niekolko desiatok rokov a vlastne som nikdy nebola naplno studentom
ale teda musim uznat, ze napriek casovej tiesni sa pripravujem celkom priebezne a svedomito, nenechavam si seminarky, ulohy, projekty atd na poslednu chvilu a ak mam tazky predmet, snazim sa ucit priebezne. a teda cez skuskove pracujem minimalne az vobec a 80% skusok sa snazim urobit uz v predterminoch
chodím každý rok na beánie, na vianočný punč ak sa organizuje...a čo sa týka učenia, tak chodím na prednášky, občas aj ked ku nám príde niekto z praxe, chystám sa robiť ŠVA, možno aj na doktorandské... ale veľmi často ma zaujímajú práve veci, ktoré sa asi v škole nedozvieme, napr. ako sa ekonomia prejavuje vo vzťahoch , v bežnom živote, zaujíma ma to napojenie na psychológiu
chcem ale zatial sa mi nejak nedarí... ale už som bola na par prednáškach... takych pomimo... a myslim si že sa k tomu ráta aj čítanie odbornej literatúry (v ramci mojho odboru myslim)
a brigadu si vyberam preto lebo dostanem z nej zaplatene = tj. môžem vôbec študovať
Nie som zďaleka všade strčená a aktívna, lebo rozvrh mi nedovoľuje si v pracovný deň ani ísť nabiť električenku , napríklad. A ešte sa mi to aj hnusí
Ale určite mi záleží na výsledkoch a všetky zadania robím svedomito a sama, aby mali pre mňa uspokojivú kvalitu, aj keď ich možno nikto nebude čítať. A z vlastnej iniciatívy mi záleží na tom, aby som aj po absolvovaní predmetu disponovala tými vedomosťami a technikami, ktoré som potrebovala na skúšku; snažím sa aj čítať niečo navyše atď.
mám to ako @h8u
Študujem a aj brigádujem. Tento semester sa cítim najviac vyčerpane, ale zároveň aj najviac produktívne, lebo každý deň sa učím nejaké slovíčka z nejakého jazyka, robím testy v školskom systéme, po ceste zo zástavky na intrák si čítam knihu ( áno aj tie 3 minúty sú mi drahé)
občas je inak irónia, že brigádujem, aby som mohla študovať a potom zase nemám čas sa učiť. Taký začarovaný kruh
Je mi ľúto, že všetci hovoria o vysokoškolskom období, ako o najlepšom období života a ja si to nejak nestíham užívať. Na párty si prídem už stará, lebo ma nebaví sa mačkať medzi milionom ludi a este v tom nedychatelnom priestore tancovat ( negativna skusenost zo Slovenskej noci )
@alysia nema to byt najlepsie obdobie kvoli party, ale nizkej zodpovednosti, vrcholeni sil a kreativity, pri vacsej volnosti
" že brigádujem, aby som mohla študovať a potom zase nemám čas sa učiť" - inak toto je so true a to co je na slovenskom skolstve taka idiotina
@matwejo ten moj komentár mal pokračovať, ale nejak sa stratil zvyšok, proste nielen párty, ale aj tie školské akcie, ako tu niektorí písali dobrovoľníctvo a podobne, ja teraz skoro na nič nemám čas
a nízka zodpovednosť? aha, zaujímavé
no žiaľ je to realita veľa ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
popritom si robim skorej veci sama pre seba (chodila som cely minuly rok na kurz) tento rok nic take nemam lebo neviem kde by som nato nasla cas tak sa radsej venujem cviceniu a kamaratom hladam si novych a tak... ale rozmyslam uz ci nebudem buduci semester pokracovat v kurze alebo co ine by som mohla robit
členstvo v Aiesec
predmet navyše, v cudzom jazyku, od odborníkov z praxe
zopár zaujímavých prednášok od zaujímavých profesorov
dobrovoľníctvo - organizácia zopár eventov
Toastmasters
zopár konferencií - odborníci z praxe
členstvo v Erasmus buddy systéme
A ešte veeľa iných aktivít, na ktoré si teraz rýchlo nespomeniem.
Inak si myslím, že je dobré využívať všetky možné možnosti, ktoré sa naskytnú. Prípadne pracovať/podnikať + party hard
Chodiť len na prednášky a povinné cvičenia by ma asi nebavilo
zial sa to vobec neda, skolu si musim natlacit do co najmenej dni a cez okna vybavovat ine veci, lebo cez volne dni pracujem. a stve ma to no, lebo mi podstat toho studentskeho zivota trocha preklzava pomedzi prsty a takyto dospelacky nabity zivot ma niekedy dost frustruje. hlavne ked si uvedomim, ze ho potom budem zit dalsich niekolko desiatok rokov a vlastne som nikdy nebola naplno studentom
a brigadu si vyberam preto lebo dostanem z nej zaplatene = tj. môžem vôbec študovať
Ale určite mi záleží na výsledkoch a všetky zadania robím svedomito a sama, aby mali pre mňa uspokojivú kvalitu, aj keď ich možno nikto nebude čítať. A z vlastnej iniciatívy mi záleží na tom, aby som aj po absolvovaní predmetu disponovala tými vedomosťami a technikami, ktoré som potrebovala na skúšku; snažím sa aj čítať niečo navyše atď.
Študujem a aj brigádujem. Tento semester sa cítim najviac vyčerpane, ale zároveň aj najviac produktívne, lebo každý deň sa učím nejaké slovíčka z nejakého jazyka, robím testy v školskom systéme, po ceste zo zástavky na intrák si čítam knihu ( áno aj tie 3 minúty sú mi drahé)
občas je inak irónia, že brigádujem, aby som mohla študovať a potom zase nemám čas sa učiť. Taký začarovaný kruh
Je mi ľúto, že všetci hovoria o vysokoškolskom období, ako o najlepšom období života a ja si to nejak nestíham užívať. Na párty si prídem už stará, lebo ma nebaví sa mačkať medzi milionom ludi a este v tom nedychatelnom priestore tancovat ( negativna skusenost zo Slovenskej noci )
" že brigádujem, aby som mohla študovať a potom zase nemám čas sa učiť" - inak toto je so true a to co je na slovenskom skolstve taka idiotina
a nízka zodpovednosť? aha, zaujímavé
no žiaľ je to realita veľa ľudí