V poslednej dobe som si všimol, akú hroznú mám pamäť. Ja si nepamätám nič čo mi ľudia hovoria, nič o nich. Celým mojím životom je teda, ináč o veľa veciach neviem, aj keď som ich zažil, nepamätám sa na ne. S ľuďmi mám spoločnú iba školu.
Ja som "visual thinker" takze cokolvek mi niekto hovori je pre mna len "abstraktny objekt" (a ani ma to popravde nezaujima), nedokazem si k tomu priradit ziadnu informaciu/emociu a nepamatam si to dlhsie ako par sekund. Za to tvare a udalosti si pamatam navzdy.
mam silnu asociacnu pamat. mnohe fakty a udalosti si takmer vylucne pamatam vdaka externym faktorom, ako kto mal co oblecene, ake bolo pocasie, z voni a podobne.
Mam kratkodobu pamat, co sa dost hodi pri skuskach, zapamatat si rychlo a vela a potom zabudnut ale napr veci z detstva si pomaly lepsie pamata moj mladsi brat.
nič moc naozaj, ale záleží aj od toho v akom som rozpoložení a čo daná spomienka má pre mňa predstavovať určité veci si pamätám dosť dobre ak obsahujú nejaký emočný náboj, skôr tie pozitívne, pretože tie negatívne nejako spontánne môj mozog začal blokovať a úmyselne sa im vyhýba a som za to vlastne aj rád
Ja si pamatam len blbosti..teda pre mna podstatne alebo nejako zaujimave veci take datumy narodenia nejake telefonne cisla (na vacsinu z nich som nikdy nevolala mozno raz ale trebars dejepis neviem nic
ja zabúdam niekedy aj veci spred minúty rozmýšľam proste že sakra, čo som to chcela spraviť? alebo sa mi minule stalo že počúvaj niečo ti musím povedať... (prejde 5 sekund ) čo som to chcela?
@3 v podstate. na druhej strane sa mi casto stava, ze si informaciu zapamatam, ale ani bohovi si nepamatam kto mi to povedal. ak to bolo nieco zaujimave, tak to zvyknem rozpravat dalej, az to raz zacnem rozpravat cloveku, ktory to povedal mne. niektori ludia si uz na to u mna zvykli, vedia, ze sa kvoli tomu netreba urazat, lebo mam jednoducho napicu pamat, no ini sa urazaju
straaasne zlu teda ked sa mam naucit nieco naspamat moja pamat je sikovna ale ked si mam vybavit cosa dialo nieco spatne...fuuu... ani neviem aky je den
pamatam si vacsinu veci co mi ludia povedia... dokonca mi to aj mozog v podvedomi analyzuje a vytahuje aj najmensie chujovinky a dava si ich do suvisu... bohuzial na mena mam katastrofalnu pamat ale mozno ze sa to da vycvicit ako draka
ani ja si nepamätám nič o ľuďoch.. nezaujíma ma to ... ja ani neviem akí to susedia bývajú na našej ulici, poznám tak asi 5 susedov... a to tam žijem už 19 rokov... na intráku sa mi niekto predstaví a ja už viem, že už v tej chvíli si nepamätám jeho/jej meno
taku ako komentujuci. Zo skoly viem holy kkt, lebo ma to nebavilo, ale co som mechanicke zrucnosti a pracovne navyky sa naucil, nezabudam, moja pamat si pamata hlavne smutne ci dramaticke udalosti, lebo mam rad tragediu, pamatam sibulomkovo detstvo, ale kazdym rokom zabudam z detstva viac a pamatam si uz len poslednych 10 rokov
Pamat na udalosti a ľudí mám popiči, dokážem si vybaviť všetko do najmenšieho detailu od vône, čo mal kto oblečené atď. Zato pamäť na školské veci a ostatné mam viac nez minusovu
v poslednej dobe si nepamatam absolutne nic, ani len zakladne drobnosti ako ci som zjedla tabletku a podobne. nehovoriac o skole, o tom, co mi kamarati hovoria a podobne, proste nic a celkom ma to trapi pretoze sa dakedy dohodnem s niekym na niecom a hadat sa budem do krvi, ze to som v zivote nepovedala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
bohuzial naozaj
A na take blbosti dobru dlhodobu