Je mi jasné, že nikto sa tu nechce zabiť, ale minule sme tak rozoberali s kamoškou že ako by zomrela keby by sa mala sama zabiť. A tak pod auto by som neskočila lebo potom by ten vodič mal navždy výčitky. Skočiť z výšky, to nie lebo ak sa nepodarí tak mohla by som ostať na vozíčku. Keď sa predavkujem liekmi, tak je to síce bezbolestné ale ževraj sú veľmi škaredé mŕtvoly potom, podrezať sa je veľmi drastické, udusiť sa sáčkom sa nedá lebo stále je tam ten pud sebazáchovy a budete sa snaziť dýchať stále, a iné ma už nič nenapadá. Ale tak ktoré je ešte celkom znesiteľné?
Ani ja sa nechcem zabiť, nemyslíte si nič.
A keď sa táto anketa tu nehodí, tak mi ju kľudne zrušte.
Nedokážem sa ani naschvál pichnúť špendlíkom, nie to ešte zabiť sa.
Ale chápem, že je to len hypotetické, čiže asi by som skočila z výšky (z týchto možností)... ale z vysokej, aby som mala aspoň chvíľu pocit, že letím, to by mohlo byť pekné
Ak samovrazda tak jedine strelit si do hlavy. Mala sanca ze prezijes, menej bordelu ako s podrezanymi zilami a rychlejsie ako obesenie alebo utopenie sa.
nad týmto som už nespočetne veľakrát rozmýšľala... ja by som to skombinovala - najskôr dať do seba čo najviac silných liekov, potom podrezať žily a krvou napísať nejaký odkaz. a ešte predtým dlhý list na rozlúčku. teda pokiaľ by ma nechytil ten stav 'zabiť sa' niekde vonku pri koľajniciach, poprípade pri ceste plnej áut.
keby by som sa chcel zabit, predavkovat sa, tak mi je u pici ako bude vyzerat moja mrtvola alebo ci budu vycitky na strane ludi, prosto mi je zivot ukradnuty.
najprv sa zhulit potom si podrezat zily aby to tak nebolelo potom si dat urvat nohu vlakom a ked uz to bude takto tak potom si skocim z budovy ..a ked budem stale zit este sa zastrelim devinou ...
podrezať si žily niekde v hlbokom lese, kde ma tak skoro nikto nenájde ani nezachráni pred smrťou keď už sa tak rozhodnem, a doma by som len nechala nejaký list na rozlúčku..
a fakt nechápem prečo sa ľudia zabíjajú priamo vo svojich domovoch, aby ich tam potom zvyšok rodiny našiel a mal z toho doživotnú traumu .. ako tam potom má človek ďalej bývať a mať to stále pred očami?
@kitty2509 čo sa týka kombinácií, neviem či si počula o jednom prípade (nepamätám si už, kde sa stal, ale mal by byť pravdivý ). Chlapík sa rozhodol, že musí silou-mocou zomrieť, tak to tiež skombinoval: vypil benzín a šiel sa obesiť, pre istotu na most. Avšak keď z mosta skočil s lanom okolo krku, lano sa mu roztrhlo. Dopadol do vody, lenže zle odhadol jej hĺbku, myslel si, že je plytšia a že sa tým pádom už určite zabije. Voda bola ale o dosť hlbšia. Ako tak spadol do tej vody, nechtiac sa jej napil a z tej špiny mu prišlo zle, až vyvracal aj benzín...
neviem sa rozhodnut medzi skokom a predavkovanim...skok by bol bolestivy, no ten pocit ze lietam by som chcela zazit tak ale to potom jedine z nejakej uplne vysokej budovy, nech rovno po dopade som hotova a netrapim sa tam....jj takze skok ale s podmienkou velmi vysokej budovy
keby som to myslela so samovrazdou vazne, tak tu uz davno nie som, ale som prilis zbabela, ani zabit sa neviem. skusala som sa predavkovat, ale dvakrat stacilo, teraz sa uz velmi bojim a nie som v takej tlakovej situacii, ze by som mala preco. mozno inokedy, ked to bude horsie. ale dost ma odradza hlavne to, ze lieky mozu cloveka poskodit a nechcem byt mrzak. moze sa to nevydarit a byt mrzak je horsie ako mat depku. lebo depka je relativna a ked kazdy vidi, aky ste telesny mrzak, to je najhorsie. cize dufam, ze aj v tych najhorsich casoch uz nebudem mat odvahu sa pokusit zabit, velmi v to dufam.
@chlorofyl inac sorry, ale co je na tom egoisticke? ved ked clovek chce zomriet, tak ho tu asi nikto nechce, kto by mu daval najavo, ze ho tu chce? to voci komu je to egoisticke? voci statu? kazdy den zomrie kopec starych a to sa mam na nich hnevat, ze o jedneho menej, co plati socialku alebo ako? ved aky je to rozdiel ked zomrie mlady a stary, ked ich nepoznam? neznamy clovek, ktory zomrie, mozem okaslat ne? prosim ta vysvetlis mi to? ty to vnimas tak, ze ked chce niekto zomriet, tak je len v nom chyba, ze nevnima, kto ho ma neskonale rad? lebo myslim si, ze taky pristup je skor alibisticky a egoistickejsi nez pristup cloveka, ktory chce sam zomriet.
@sapphirizing ja to myslim v tom zmysle ze jeho konania je egoisticke voci jeho najblizsim ktori ho poznaju a maju ho radi. aj ked toho cloveka radi nemaju tak sa ich to dotkne ci si to priznaju alebo ne. je to egoizmus a utek pred sebou samym. to je moj pohlad na vec : )
@paulinka24 nemyslela som pekné, ako že by som sa v tom vyžívala, ale z týchto samovrážd sa mi táto vidí taká najkrajšia... aj keď myslím, že keby som už padala, tak by sa mi to až také pekné nezdalo
@hoperpohroma ja som sa štúdiu samovrážd venoval (nie preto, že by som chcel sám spáchať) a môžeš si byť istá, že nie je absolútne žiaden spôsob, ktorý by bol na 100% spoľahlivý. dokonca niektorí prežili aj samovraždu BROKOVNICOU do hlavy, zapálenie vlastného tela, atd.
a inak podrezanie žíl patrí medzi pokusy s úplne najnižšou pravdepodobnosťou úmrtia. a predávkovanie tiež nie je žiadna istota.
a dopadneš ako ten samovražedný atentátnik, ktorému na tele vybuchla bomba, odtrhla mu končatiny, roztrhala mu t telo, ale žil, plazil sa zničený po ulici a nikto mu nechcel pomôcť môžem poslať video ak chceš.
všetky čo si vymenovala sú pomalé a bolestivé a často neúspešné okrem udusenia. Ke´d si dáš napríklad sáčok okolo hlavy tak zaspíš pre nedostatok kyslíka a umrieš asi najpokojnejšou smrťou si myslím. Keď už by som musel tak revolver a priestrel od ucha k uchu alebo do úst smerom hore. To sú tutovky. Ináč sa dá aj priestrel mozgu prežiť , ak sa nevieš trafiť. A ostať zvyšok života v kóme alebo umierať pár minút v krutých bolestiach určite stojí za to pouváženie
@kissmeplease nechcem ti kaziť ilúzie ale ak vlak nepôjde cez 100 a ty mu nebudeš robiť baram buc tak je skoro isté že posledné dve sekundy zažiješ pomletie zaživa a to bude dosť na to, si ten pocit užiť do dna. Ale to je indivindi, niekto by neprežil stret na telo v 40tke, iný by zomrel len na to rozsekanie.
@madiee tak tomu sa vážne hovorí smola... chudák chlap, určite bol potom z toho ani nechcem vedieť v akom stave... ale podľa mňa sa čoskoro aj tak znova pokúsil zabiť a už úspešne... pretože ak raz niekto je na 100% rozhodnutý, že nechce žiť a jediné čo chce, je umrieť... tak sa mu to aj podarí, aj keď možno nie na prvýkrát.
@nina358 menej bordeľu? čo si pijana však keby sa zastrelíš niekde pri stene taký flek na nej ostane jak grafity maľba .. alebo by sa po zemi rozgenil tvoj mozog... každopádne by tam bol smrad jak keby žabu roztrhlo
A keby sa mam zabiť sám tak to by som nedokázal asi by som podplatil niekoho aby mi zohnali tú injekciu čo sa dáva pri eutanázii a by som sa sám uspal navždy xD
@cjubou Ano aj ja to tak vnimam a preto ma celkom dost stve, ze mi to pises. Kde si zobral dojem, ze to povazujem za odvazne, ked v tomto fore som to nepisala a v inom tiez nie? Ja akceptujem aj obycajne, odvahou nevynikajice ciny a ak je jeden z nich samovrazda, tak ako mozem zazlievat niekomu, ze cestu najde uz len taku? Je to choroba, ked niekto dospeje k takemu bodu a nebudem choremu nakladat moralne blbosti, ked ho neviem vyliecit...lebo depka je choroba. Nikto bez depky to nespravi. A povedz mi, kde boli ti blizki, ked to niekto urobil? Tak asize aspon z tej ucty k mrtvemu by to mohli klasifikovat ako hrozne nestastie a nie zbabelost...lebo ziaden zdravy clovek sa nezabije, na to musis byt hrozne mimo...
@chybou v kazdom pripade to vyzaduje extrém, ktory nemám,, tak ci uz to nazvem odhodlanie alebo odvaha, zbabelo, vieme, o com sa bavíme, nemam na to a to vyplyva aj z kontextu, lebo svoj negativny postoj vyjadrujem vetou o tom, ze dúfam, ze sa mi to nepodarí...škoda reci na vyryvacov, len keby sa našiel podobny expert ako ty, aspon ho mozno odradí.
inak najprijatelnejšie by bolo pre mňa asi skočiť pod vlak, ale zas tam by mi bolo ľúto toho vodiča.. takže to by som asi so solidarity neurobila, aby som ešte aj niekomu zhoršila život
@lenkaska1 nerozumies. To co hovoris je nasilne dusenie. nenasilne dusenie je ked dychas ale nemas dostatok kyslika. Ked je to oxid uhlicity ktoreho koncentracia sa pomaly zvysuje tak zaspis a necitis nic neprijemne, iba ta proste berie do spanku az zaspis a zomries za chvilku v spanku.
bol raz jeden dôchodca. všetka jeho blízka rodina bola už po smrti, manželka, súrodenci. deti nemal. mal problémy s nohami, chorobu vďaka ktorej ho veľmi bolel každý krok, potreboval drahé lieky na bolesť. vzdialený príbuzný mu vypomáhali finančne, prispievali na lieky, i inak, nosili jedlo, chodili na návštevy raz za čas. slušná rodina. on cítil a vedel že je im iba na obtiaž, videl na nich ich súcit s ním, tiež neboli boháči aby im peniaze nechýbali. obesil sa. predtým upratal celý svoj byt v ktorom žil sám. na postel pripravil oblečenie v ktorom ho majú pochovať. spísal závet.
síce chápem prečo to urobil. keď človek necíti že má hodnotu pre niekoho alebo že jeho existencia je ostatným viac na škodu než k úžitku. že jeho život nemá zmysel. myslí si že ho už nič príjemného nečaká, nič nechce a nieje potrebný.. ja by som to nedokázala. vehementne by som sa snažila nájsť niečo čo môžem robiť, užitočnú činnosť a v nej zmysel.
Už som nad tým premýšľala, ale viem, že som ešte nezažila všetko pekné, čo by som chcela, tak ešte chcem počkať, možno ma to dovtedy, kým budem čakať aj prejde...ale jednoznačne by som chcela zomierať rýchlejšie, aby som si to náhodou nerozmyslela, napríklad, pri páde z budovy sa dá prísť ešte na veľa vecí, ako tak padáte, a možno by ste prišli na to, že sa nakoniec zabiť nechcete... ja by som si asi vybrala podrezanie žíl, ale nie doma, ale na nejakom inom mieste, na mieste, kde mi bolo vždy dobre a mám na neho najkrajšie spomienky...aj keď, aj tuto kým sa dostanete do bezvedomia, tak vám toho ešte môže veľa napadnúť, ale mne sa to zdá asi najlepšie...navždy opustiť tento svet na mieste, kde vám bolo tak dobre...
no akože najradšej by som niečo, čo by mi poskytlo zaujímavý zážitok, takže skok z niečoho veľmi vysokého alebo rollercoaster smrti možno ak to dovtedy bude fakticky postavené.
to ale v prípade, že by som sa išla zabiť fatže plánovane, čiže nie kvôli depresii, ale preto, že som vážne chorá a zo života nemám už nič.
v prípade že by som bola v hlbokých depkách by sa tá eufória asi aj tak nedostavila. ta neviem.
určite mi dáte za pravdu že najpríjemnejšia smrť by bola z nedostatku kyslíka ale tak aby sa dýchať dalo... napríklad zavrieť sa do miestnosti a pomaly do nej vpúšťať plyn... keď hladina kyslíka klesne pod určitú hranicu človek zaspí a od nedostatku kyslíka začne odumierať mozog až nastane smrť... ale je veľmi doležite zaistiť aby pri tom človeka nikto nevyrušil lebo ak sa ho náhodou niekto pokúsi zachrániť tak bude žiť dalej s poškodeným mozgom a to je horšie ako smrť.. tož to je teória...
stačí ti, že poprosíš kamoša aby ti odoberal krv stačia 3 litre postupne budes zaspavat no uz sa nezobudíš (smajlík) alebo sa utop no.. (smajlík) alebo chod za posledne uspory do ameriky na najvyšší mrakodrapos a skoč, zomreš 100% lebo človek pri takom pade z mega stresu dostane porážku takže super
@mirka7 stačí ti, že poprosíš kamoša aby ti odoberal krv stačia 3 litre postupne budes zaspavat no uz sa nezobudíš (smajlík) alebo sa utop no.. (smajlík) alebo chod za posledne uspory do ameriky na najvyšší mrakodrapos a skoč, zomreš 100% lebo človek pri takom pade z mega stresu dostane porážku takže super
a k teme, vysilit sa az kym by som nezomrel, je to logicke, lebo aspon som pri tom nieco robil, chyba toho je len ze mozno sa najde nejaky dobrak co odpadnuteho najde ta a nebodaj ta zachrani zachranka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
129 komentov
Ani ja sa nechcem zabiť, nemyslíte si nič.
A keď sa táto anketa tu nehodí, tak mi ju kľudne zrušte.
Ja som sa iba tak zamýšľala
ja by som dosiahla svoje
a on by išiel sedieť... 2v1
Niekolko minut pred uplnym zamrznutim clovek citi navaly stastia alebo ako to nazvat. Minule o tom vraveli nejaki zachranari.
ked uz, tak na istotu
Ale chápem, že je to len hypotetické, čiže asi by som skočila z výšky (z týchto možností)... ale z vysokej, aby som mala aspoň chvíľu pocit, že letím, to by mohlo byť pekné
AAAA nie!!!
Streliť do huby!
To povedal aj Hitler že ked si hlaven strčíte do huby a strelíte tak je to uplne najrýchlejšie, rýchlejšie ako ked strelíš do hlavy normálne...
takže zastreliť asi, ale neviem či do huby alebo normálne...
na Kareninu
ja by som sa aj zabila, ale bojim sa, ze to bude boliet
takze nieco bezbolestne hlavne
Ale zase také predávkovanie, to určite nie... mám z toho strach väčší ako napr. pod vlak.
neviem prečo
a predávkovať určite nie... na to mám veľmi zlé spomienky
ale ja zijem rada takze nic z toho
Alebo sa zastreliť, každopádne niečo rýchle. No svoj život vediem s názorom @3 ...priveľa ľudí by trpelo
@25 by sa dosmial a @28 by sa začal smiať..
a fakt nechápem prečo sa ľudia zabíjajú priamo vo svojich domovoch, aby ich tam potom zvyšok rodiny našiel a mal z toho doživotnú traumu .. ako tam potom má človek ďalej bývať a mať to stále pred očami?
Keď sa raz nedarí, tak sa nedarí
mám dojem, že vám straší v hlavách ........
ak sa raz niekto zabije dobrovoľne vlastným pričinením je na veky vekov odsúdený trpieť v pekle ........filip
chlap so sluckou na krku stal na stolicke.. zena ho rucnou pracou priviedla k vrcholu a v tom momente mu odkopla stolicku..
osobne, aj ked nemam vela priatelov a som nevyrazny typ, suhlasim s @3
a inak podrezanie žíl patrí medzi pokusy s úplne najnižšou pravdepodobnosťou úmrtia. a predávkovanie tiež nie je žiadna istota.
na samovražde nie je nič odvážne, odvážne je prekonať problémy a žiť ďalej.
a dopadneš ako ten samovražedný atentátnik, ktorému na tele vybuchla bomba, odtrhla mu končatiny, roztrhala mu t telo, ale žil, plazil sa zničený po ulici a nikto mu nechcel pomôcť môžem poslať video ak chceš.
volil by som nenásilné udusenie alebo zbraň.
PS : nie, k tomu pradávkovaniu nemám čo povedať
ale radsej gulku do hlavy, najlepsie necakanu
alebo potom gulka do hlavy alebo si zobrat niekoho so sebou ,miest a adeptov je vela
mne nie ale skor ako predavkovat sa by som to skombinoval vela tvrdeho chlastu a silne lieky
ten dojem som zobral z tohto: "som prilis zbabela, ani zabit sa neviem"
keď to, že sa nevieš zabiť pokladáš za zbabelé, potom sa zdá, že berieš samovraždu ako odvážnu..
teraz chcem povedat, ze su rozne pripady, nemozes ich vsetky stavat do jednej pozicie, nie je jedno pre aky dovod to niekto urobi
síce chápem prečo to urobil. keď človek necíti že má hodnotu pre niekoho alebo že jeho existencia je ostatným viac na škodu než k úžitku. že jeho život nemá zmysel. myslí si že ho už nič príjemného nečaká, nič nechce a nieje potrebný.. ja by som to nedokázala. vehementne by som sa snažila nájsť niečo čo môžem robiť, užitočnú činnosť a v nej zmysel.
to ale v prípade, že by som sa išla zabiť fatže plánovane, čiže nie kvôli depresii, ale preto, že som vážne chorá a zo života nemám už nič.
v prípade že by som bola v hlbokých depkách by sa tá eufória asi aj tak nedostavila. ta neviem.
a inak by som sa nezabila no