Zdrastvujte.
Zaujíma ma, ak by ste mali pre svoju novú zábavku 1000 eur a chcete sa venovať fotografovaniu viac ako len cvakaním cez telefón, ale chcete aj fotiť akty krajinu a umelecké fotografie čo všetky by ste si za túto cenu vedeli predstaviť kúpiť p
podobne, ako @1 , takze konkretna nebudem, kedze sa nevyznam, ale myslim si, ze by som na to potrebovala viac, ako 1000 eur, keby to chcem fakt na urovni... aj ked by sa do tej sumy zrejme zmestit dalo.
no 1000e by mi nestačilo teda momentálne mám canon 60D (od kamaráta za 600e, vtedy to bola novinka ) a najvhodnejší by bol canon 5D mk II alebo III alebo canon 6D, aach dúfam že na jeden z nich niekedy našetrím....
a s objektívmi ktoré mám som spokojná aj keď určite by sa našlo niečo oveľa lepšie (používam samyangy a tie nemajú AF čo je niekedy problém)
statív mám nejaký najlacnejší a nepoužívam ho
battery grip by som chcela
odrazku by som si kúpila väčšiu
@diablo7 zaujímavá možnosť, ja som skôr na zrkadlovky, ale objektív má slušnú Leicu
@jessiqa to je zaujímavé, páči sa mi kankan resp. kanón, ale nedala si zaň nejak veľa, keď nové telo stojí 555 eur?
áno, hm vyššie rady týchto foťákov sú skvelé, aj keď ja už by som sa potom radšej pohrával s myšlienkou na stredoformát (Hasselblad H4D-200MS), to je už iný level,
napr. hasselblad použili aj pri misii na mesiac s apollom, síce a používaný za cenu high end kanónu, no prečo nie, len by som sa bál ho aj brať von a aké máš presnejšie objektívy? :3
@soreljulien teraz už áno, ale vtedy len vyšiel a stál okolo 900
noo stredoformát to už je iny luxus
a mám canon 50mm f/1.4 ale ten moc nepoužívam lebo zle ostrí a raz mi padol a dávala som ho opraviť ale moc mu teda nepomohli...
a samyangy 35mm a 85mm - pevné ohniská, f/1.4, majú len MF ale za tú cenu sa oplatia
@jessiqa ja už teraz nemám fotoaparát žiadny všetko som popredal, ale chcem zasa začať a venovať sa tomu poriadne, ako sa patrí, pretože fotiť na mobile nie je ono, ale chcem len do sumy 1000 eur, pretože mám X ďaľších koníčkov, tak poškulujem či sa nepritrafí cez ebay niečo zaujímavé :-S predtým som mal Leicu V-LUX 4 a to bol skvelý foťáčik a klofol som ju pred rokom za 350 eur, ale chcel som pauzu, no deprimuje ma to, foto terapia je proste skvelá snáď sa od niekoho inšpirujem aby som vedel po čom treba snoriť
viem, že do 1000€, ale dal by som si taký Hasselblad s digizadkom : )
a ku mne, moja výbava by sa v tejto chvíli už do toho možno aj zmestila (s tým, že to polacnelo a že objektívy sú nové i z druhej ruky)
D7000 + transfokačný širokáč + 90 Makro
+ niečo medzi tým (kitový), kt. nepoužívam a chcem si dozohnať nejaký dobre svetelný objektívoš (päťdesiatku)
zvyšok pmn netreba až tak riešiť, pokiaľ vyložene statív nepotrebuješ a máš aj nejaké dobre svetelné sklo. battery grip sa hodí na cesty, to áno. odrazku neriešim. blesk mám Metz a skoro už nepoužívam.
@jessiqa mne padol Nikon 35mm a tiez sa niekedy nezatvori jedna lamelka z clony a tiez Nikkor 60 mm 2,8D tam mam zas odlomeny kruzok kde sa prepina z manualu na auto. Musim to dat vsetko do poriadku. Ale otazka znie rozmyslal som nad tou 85 Samyang, keby si ho mas teraz kupit, ked ho mas uz odskusany ako by si sa rozhodla? Kedysi som mal rybie oko 8mm ale uz moc extrem tam nebolo treba ostrit nejak, kedze vsetko bolo ostre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a s objektívmi ktoré mám som spokojná aj keď určite by sa našlo niečo oveľa lepšie (používam samyangy a tie nemajú AF čo je niekedy problém)
statív mám nejaký najlacnejší a nepoužívam ho
battery grip by som chcela
odrazku by som si kúpila väčšiu
@jessiqa to je zaujímavé, páči sa mi kankan resp. kanón, ale nedala si zaň nejak veľa, keď nové telo stojí 555 eur?
áno, hm vyššie rady týchto foťákov sú skvelé, aj keď ja už by som sa potom radšej pohrával s myšlienkou na stredoformát (Hasselblad H4D-200MS), to je už iný level,
napr. hasselblad použili aj pri misii na mesiac s apollom, síce a používaný za cenu high end kanónu, no prečo nie, len by som sa bál ho aj brať von a aké máš presnejšie objektívy? :3
noo stredoformát to už je iny luxus
a mám canon 50mm f/1.4 ale ten moc nepoužívam lebo zle ostrí a raz mi padol a dávala som ho opraviť ale moc mu teda nepomohli...
a samyangy 35mm a 85mm - pevné ohniská, f/1.4, majú len MF ale za tú cenu sa oplatia
a ku mne, moja výbava by sa v tejto chvíli už do toho možno aj zmestila (s tým, že to polacnelo a že objektívy sú nové i z druhej ruky)
D7000 + transfokačný širokáč + 90 Makro
+ niečo medzi tým (kitový), kt. nepoužívam a chcem si dozohnať nejaký dobre svetelný objektívoš (päťdesiatku)
zvyšok pmn netreba až tak riešiť, pokiaľ vyložene statív nepotrebuješ a máš aj nejaké dobre svetelné sklo. battery grip sa hodí na cesty, to áno. odrazku neriešim. blesk mám Metz a skoro už nepoužívam.