ja som si vybrala Nemčinu, ľahšie sa potom učia ďalšie germánske jazyky a vzhľadom na to, že Rakúsko je susedná krajina, tak to určite využiješ. ale Rušin tiež not bad, Fr, tiež nie, asi len tú Taliančinu by som si určite nedávala.
nemčinu, ja mám ruštinu a ľutujem to .. nanič jazyk a to isté platí o taliančine.. a zase francúzština je dosť ťažká a ak ťa nebavia jazyky zbytočne sa budeš trápiť
Ruštinu Nie je ťažká, pokiaľ sa ju budeš aj učiť Potom to je ťažké, ako pri všetkom
A ruských investorov je bohato, takže určite super voľba
Ale určite máš aj AJ na škole nie? Ak áno, tak ako druhý jazyk si NJ nevyberaj, neviem, osobne som sa ju nikdy neučila, ale ľudia si tie jazyky zvyknú mýliť
FJ som sa učila rok, a poviem ti, pekelný jazyk! O ňom ani neuvažuj
@michew Pokiaľ nechceš žiť v Taliansku či Francúzsku tak sú to dosť nevhodné jazyky v porovnaní s nemčinou či ruštinou.
Nemčina by bola pre Slováčku najlepšie ale keď ju nemáš rada tak ruština bude tiež super, je v kurze a kopa ľudí sa ju aj u náš na škole učí dodatkovo, mimo svojho oboru.
Ruštinu by som si dala keby mám druhýkrát voliť, lebo mi príde jednoduchá aj keď to tak možno nie je... Mam franinu a je to taký milý jazyk ale veľmi komplikovaný aspoň podľa mňa a po piatich rokoch nie som schopná rozumieť súvislému textu.. Jasné že chyba je aj v tom že to trochu flakam od začiatku ale proste mi to nechce ísť do hlavy
@mischew ale pokial ten jazyk nechceš využívať v práci budúcej tak si vyber proste podla kultúry národov daného jazyka, ktorá bude pre teba zaujímavejšia .
Hlavný jazyk mám anglinu,ako druhý jazyk som mohol mať iba nemčinu nič iné. Zachvíľu budem končiť školu a hovno z tej nemčiny viem Ale keby som mal na výber tak by som si vybral ruštinu, páči sa mi ten jazyk.
byt tebou volim rustinu, uroven vyucovania cudzich jazykov na strednych skolach je velmi slaba, cize len zbytocne by si sa trapila s tazkym jazykom, z rustiny budes na 100 % aspon nieco vediet, z tych dalsich nemas sancu
Ruštinu. Taliančina je zbytočnosť, a franina s neminou sa oplatí len v prípade, že máš seriózny záujem v budúcnosti pobudnúť v krajine, kde sa hovorí jedným z tých jazykov. Škoda, že nemáš španielčinu.
Ja osobne by som si určite vybral buď nemčinu alebo franinu, taliančina je fakt zbytočná a ak by si vedela franinu, tak taliančinu sa niekedy doučíš, ruština je super ale zase ruštinu sa naučíš aj doma ak rodičia vedia. Nemčinu by si mohla využiť, franinu asi veľmi nie ale je to super jazyk a veľmi náročný, no ja som sa učil všetky, taliančinu síce veľmi krátko ale ozaj sa hlavne uč anglicky ostatné aj tak nikdy poriadne vedieť nebudeš. Ale daj si nemčinu ak sa nechceš nejako veľmi trápiť s franinou aj keď je super ....
Mi sme ani na výber nemali . Myslím, že niekde v zákone, je písané aby sa pokračovalo v jazyku ako bolo na ZŠ. Ja som mal ruštinu a z hodín si pamätám len hranie karát. Teraz na SŠ máme prísnu učiteľku a je mi to jedno. Sám som chcel ísť na Nemčinu, aby som sa hu mohol začať učiť od začiatku, keďže k RUJ mám odpor, ale nevydalo to...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
A ruských investorov je bohato, takže určite super voľba
Ale určite máš aj AJ na škole nie? Ak áno, tak ako druhý jazyk si NJ nevyberaj, neviem, osobne som sa ju nikdy neučila, ale ľudia si tie jazyky zvyknú mýliť
FJ som sa učila rok, a poviem ti, pekelný jazyk! O ňom ani neuvažuj
Nemčina by bola pre Slováčku najlepšie ale keď ju nemáš rada tak ruština bude tiež super, je v kurze a kopa ľudí sa ju aj u náš na škole učí dodatkovo, mimo svojho oboru.