Viem že tu bolo,je a bude milión fór na túto tému ale ja mám fakt dilemu :/ Včera ma prijali na strednú a už si aj máme napísať aký druhý jazyk sa chceme učiť.Mám na výber zo štyroch.
O francúzštine ani neuvažujem,to je ťažký jazyk a ani ma nejako n
španielčina je ľahšia v tom, že keď vieš anglické časy a vieš gramaticky poskladať vetu po slovensky, tak s tým jazykom nemáš problém. Okrem toho, dohovoríš sa ňou v celej južnej amerike, v španielsku, mexiku atď...takže, ja by som brala skôr španielčinu (tým ale nechcem deklarovať nič proti nemčine)
urcite sa ti oplati nemcina, vzhladom na to,ze SR je blizko rakuska, nemecka a celkovo v EU sa nemcina najviac oplati a nie je tazka, je toi jazyk s pravidlami, prave preto mi pride lepsi ako anglictina, ktora nema ziadnu stylistiku
by si sa cudoval, ako este mozes vyuzit taku rustinu, aj ked sa nou rozprava len v rusku
v podstate cim viac jazykov vies, tym lepsie, urcite ani francuzstina nie je na zahodenie, ani spanielcina
ale ako druhy jazyk, by som si vybrala nemcinu, kebyze nemam moznost sa ucit dalsie jazyky z tych, ktore si napisal
podla srdca by som si ja osobne vybrala španielčinu ..lebo je krásna! a strašne ma láka neskutočne. ( raz sa ju naučím!)
...ale aj ja som bola viac-menej prinútená pre tú nemčinu, kedze vraj je to velmi potrebný jazyk, ťažký ( takze ak sa budes ucit v skole - pre teba výhoda) , a proste je žiadaná ( prípadne pracovné príležitosti?!). A tiež , rakúsko máš za rohom cize sa ti urcite zíde!
/ i ked ta španielcinaaaa ..ach ach ..ale vraj ako samouk, poprípade v nejakých kurzoch sa španielčina učí lahsie, takže bohuzial, ale som za tú nemčinu :/
ja som si dala nemčinu (ku angličtine)... a doteraz to ľutujem... teda, budem ju zrejme potrebovať, ale ani za toho oného sa ju neviem naučiť... ale to je zrejme len mojou antipatiou voči jazykom
Rustina určite budúcnosť má, s nemčinou máš dosť možností na slovensku ale z týchto jazykov je vo svete najpoužívanejšia španielčina. Čiže by som si vybral asi tú
Učím sa ho siedmy rok (síce na ZŠ ma nezaujímal, teraz je to pravý opak). Vôbec nie je ťažký a uplatníš sa s ním, o Španielskom jazyku by som to nepovedala...
@smartboy španielčina učila som sa 6 rokov nemčinu, ale musím povedať, že španielčina sa učí ľahšie, ak ju dobre vieš, tak si aj viac cenená ako s nemčinou a španielčina je aj krajší jazyk a v španielsky hovoriacich krajinách sa inak ako španielsky nedorozumieš. anglicky bohužiaľ nevedia
ja by som na tvojom mieste urcite volila spanielcinu...nemcinu sa ucim uz 5. rok a neskutocne sa mi ten jazyk nepaci a je pravda ze je aj tazsi.. ak ma prijimu na skolu kam chcem ist tak tiez si dam spanielcinu
Vypočuj si ako ti znejú. Nemčinu som sa učil viac ako 9 rokov a nepáčila sa mi. popravde ani nepoznám jedinú normálnu učiteľku nemčiny. Je to hnusnýý jazyk a aj ty môžeľš prispieť k tomu aby čoraz menej ľudí vedelo ten jazyk používať a konečne sa vytlačil z tej trápnej kolónky "svetový". Francúština je sexi, budeš na to baliť dievčatá ruština sa ti VEĽMI zíde do budúcnosti a tiež sa aspoň odlíšiš, dnes má AJ a nemčinu v životopise každí trt. španielčina má budúcnosť ale neviem či to nebude až tak o 30 rokov keď budú USA plné amigos...
@smartboy tak vieš na výške to chodí inak keď chceš urobiť skúšku tak do jedného predmetu musíš čumieť aj tri dni. dokonca na jednu skúšku som sa učila 7 dní a to bola 600 stranová kniha, jak biblia takže 8 hodín matiky oproti tomu je nič
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
by si sa cudoval, ako este mozes vyuzit taku rustinu, aj ked sa nou rozprava len v rusku
v podstate cim viac jazykov vies, tym lepsie, urcite ani francuzstina nie je na zahodenie, ani spanielcina
ale ako druhy jazyk, by som si vybrala nemcinu, kebyze nemam moznost sa ucit dalsie jazyky z tych, ktore si napisal
...ale aj ja som bola viac-menej prinútená pre tú nemčinu, kedze vraj je to velmi potrebný jazyk, ťažký ( takze ak sa budes ucit v skole - pre teba výhoda) , a proste je žiadaná ( prípadne pracovné príležitosti?!). A tiež , rakúsko máš za rohom cize sa ti urcite zíde!
/ i ked ta španielcinaaaa ..ach ach ..ale vraj ako samouk, poprípade v nejakých kurzoch sa španielčina učí lahsie, takže bohuzial, ale som za tú nemčinu :/
Učím sa ho siedmy rok (síce na ZŠ ma nezaujímal, teraz je to pravý opak). Vôbec nie je ťažký a uplatníš sa s ním, o Španielskom jazyku by som to nepovedala...
@nikola515 no veď jasne, anglinu budem mať..teraz sa rozhodujem ktorý si dám 2.jazyk..vidím to tak že sa nerozhodnem a na zápise sa rozrevem