Aký je podľa Vás normálny až slušný zostatkový zárobok?
Aká je podľa Vás taká normálna až slušnejšia čiastka, ktorá človeku zostane po zaplatení všetkých existenčných potrieb (nájom, energie, jedlo, doprava, atď.)?
Jednoducho prachy, ktoré si môže človek užiť alebo šetriť a posunúť sa tak niekam ďalej.
Mne ostane mesacne len 300-400, ale to len kvoli tomu, ze mam kurevsky vysoky najom a este kurevskejsie vydavky na zivot.. Ale neviem, aky je normalny zarobok, kazdy ma predsa ine potreby...
Podla mna je v pohode zit z 1000 platu ale ci zostatkoveho to neviem povedat. Vsak zalezi ake ma clovek ambicie v sukromnom zivote, ako rozhadzuje. Ja by som napr nesetrila nikdy na nejaku dovolenku pri mori lebo som sa toho uplne nabazila az do otravenia s rodicmi cely zivot vsade ale mozno tak na turistiku po europe a nadhernych mestach. A na kopu oblecenia, topanok a bytovych zlepsovakov, akcie s priatelmi a podobne. Netusim kolko by ma take spasy mohli stat ani ako casto by som ich realizovala a kolko by som si musela odkladat na ne pravidelne...asi myslim ze kvoli tomu cestovaniu aj vsetko, cize za
Ze kolko by boli moje povinne vydavky a vsetko okrem toho z tej 1000 by padlo za obet.
Tak ja som v pohode so 600-650 librami na mesiac (po odrátaní ubytka a cestovného) a z toho sa snažím aj tak vždy aspoň polovicu ušetriť pre dobrý pocit, aj keď niekedy mi to nevychádza
@uspavanocka male sumy v BA? aj keby si LEN obedovala denne je to minimalne 100e mesiac (assuming 3.3e obed co je este lacnota), okrem toho zadavatel dal podmienku "peniaze co si mozes len uzit", takze rataj este dopravu (mesacny listok nestudenta 26e, ak auto je to aj viac), nutna drogeria
ale teda ak ratas najom co ja viem 150 a telefon 20-30, 1200 cca v cistom sa da este, aj ked na asistentku slusny plat, sikovna, ... ja som ako ITckar v HP mal dakedy cca 900-1000e v cistom par mesiacov po nastupe ... asi idem robit niekde asistentku,
@matwejo to dobre zrátal, ja miniem na takéto veci okolo 300 EUR mesačne, čo je skoro celý môj príjem mimochodom, takže ten zostatok nemám teraz skoro nič... ale mne by aj medzi 200 - 300 EUR stačilo (skôr 300, keďže si musím platiť školu a to som nerátal)
@matwejo Taktiež, pracujem pár mesiacov a zarobím tých 1000€ za mesiac + straváče (čo mi vykryje tak 50% výdavkov na stravu). Fakt by ma zaujímalo kde zarobí taký cash .
Ale tak prerátal som si to znova, a keď zaplatím to, aby som neumrel, je to cca. 650€ čo mi ostane.
@matwejo oceňujem tvoju matematicku snahu ale :nájom mám 90,mobil 10, na stravu miniem fakt tak malo že to ani .enapisem lebo ma obvinia z anorexie,elektricenka 36 eur každé tri mesiace len..plus mám nasetrene plus nerobím len Asistentku to je asi najmenšia časť môjho príjmu takže prepáč ale ked nevieš nič nemudruj navyše zadávateľ sa pytal aký je podl nás normálny zostatok a podľa mňa je to 1000 eur.bodka.
po zaplatení bývania, telefónu, cestovania, jedla mi zostane tak cca 350€... z ktorých sa aktuálne snažím čo najviac ušetriť, kedže ma v lete čakajú väčšie výdavky a dostanem sa na krásnu nulu, ale potom hurá už automatické šetrenie
@uspavanocka ved som pisal, ze si sikovna, a ja zvyknem mudrovat, to je taka moja zla vlastnost, nemal som v plane urazat alebo nieco podobne, prepac ... len som udiveny, este podla tej elektricenky usudzujem, ze si student, co som este viac udiveny, ja by som tolko zarobit proste nedokazal popri skole (aj ked v IT sa da 7-8e/h, ale vyhorel by mi mozog ist z jedneho programovania zo skoly do druheho do prace)
@matwejo prepáč za to "nemudruj" nenapadalo mi iné slovo jj ja mám ale v škole rozvrh úplne skvelý plus nezakladam si nejak na Ackach cize sa to da zadit ovsem tiež neviem dalsi rok ako to vyjde a možno bude pre mňa normálny zostatok napr. 800
@uspavanocka nice, no tak hadam ti vyjde, ja mozem len tisko zavidiet, u nas na FEI mam rozvrh skoro fixne dany a 100% ucast, kadejaky divoky, skusky tiez fixne presne a bud prides alebo nie a cez semester vzdy co robit, kua,
@hetfield ktore slovo z vety "nerobim len asistentku to je ta najmensia cast mojho prijmu" nerozumies? mozme ist na to pomaly,vysvetlime si kazde slovo ak bude treba
@hetfield písala, že nerobí len asistentku ale niečo k tomu má ešte pridelená.. peniažky na viac... pozri sa tu nejde o to čo robíš .. ale kde robíš predsa len nejaká asistentka nezarobí všade rovnako... čiže ak robí v nejakej dobrej firme nečudo toho zárobku
@hetfield ty o com splietas? kto tu hovori o zachranovani zivotov ? prosim ta, ked chces do niekoho rypat tak si aspon priprav nejaky dobry argument a nie splietat dve na tri, uplne odveci len aby si niecim prispel do diskusie. dakujem vopred.
@patricino ved ja nehovorim ze to je jej chyba,len proste sa mi nezda adekvatne aby niekto kto studoval 6 rokov a zachranuje zivoty zarabal polovicu z toho co zaraba nejaka kancelarska krysa(nemyslim to ako urazku sam som kancelarska krysa)
@hetfield takze este raz lebo citanie s porozumenim ti robi zrejme problemy: "kancelarska krysa" je ta NAJMENSIA (najmensia ako najnizsia, proste najmenej za to dostanem) ciastka mojho zarobku.
Myslim si, ze na SVK minimalne 400 eur, v UK minimalne £600. Cim viac, tym lepsie. Toto som uviedla take minimum. Momentalne ak si odratam ucty a najom, telefon, doprava, nevyhnutna strava a zradlo pre macky, tak mi ostane £1200. Ale z toho samozrejme rozjebem na zradlo po vonku, posilku, kavy, drinky, cigi, dovolenky etc(sama neviem kam tie prachy idu - teda viem, ale nejak si neviem pomoct , cize moc z toho neostava :S
@hetfield bohužiaľ je to tak ale to nie je chyba štátu nerobí pre štát robí vo firme kde dobre paltia.. to je všetko
@luc.ka zase to staré "muži zarábajú viac ako ženy" popravde nepoznám, ženu čo by zarobila menej ako muž teda odhliadnuc od manažérskych postov a tak ďalej
@patricino tak uvediem iny priklad moj kamarat robi automechanika v servise na jaguar a land rover,teda auta za 100 aj viac tisic ked nieco dojebe tak skodu vycislia jemu a dostava 500 ciste
Ty si ,,múdra" ... zjavne tvoji rodičia budú zazobaný podnikatelia alebo nejaky iný ... Ináč by si netrepla takú blbosť ... V dnešnej dobe ke problém si nájsť vôbec robotu a nie to ešte tak ohodnotenú ... Na Slovensku nie
@77hanes77 cakala som kedy pride nejaky premudrelec co toto zahlasi, ale sklamem ta: moji rodicia mi nikdy NIKDY (a obzvlast teraz) nic nedali a ked dali s tym ze som kazdy cent musela vratit aj ked to bolo iba 60 centov za cukriky z tesca. a aj preto ma to vzdy motivovalo nachadzat si vlastne sposoby ako si zarobit. tkaze prosim ta neskatulkuj a nesud, tvoje usudky su velmi obmedzene (a to sudim aj z inych tvojich komentarov, napr o zatopenej Bratislave
@77hanes77 hovorim a dostala som sa k nemu uplne normalne cez profesiu a nasledne dve kola pohovoru dufam ze si teraz inspirovany a mozes sa vydat na vlastnu cestu zarobkov.
plus este raz to vysvetlim aj tebe kedze si zjavne diletant: moj zarobok sa NESKLADA iba z JEDNEHO platu z jedneho jobu. tak ma tu prestan presviedcat ze to nie je mozne ked to mozne JE za to ze tovje zmyslanie je obmedzene na to ze na slovensku je mozne zzit len zo 100eurovej almuzny
stačí svo´ju prácu milovať to je základ, ak svoju prácu nenávidíš ani do nej nechoď a ďalej musíš ju ovládať... tieto dva faktory ti stačia nato aby si karierne stúpal... ide len o to čo ovládaš a čo chceš... takéto jednoduché to je... ty si nevieš nájisť prácu...? ak hej, zameraj sa nato čím to je že si ju nevieš nájisť...
@77hanes77 ty ma vobec nepoznas ale posudil si ma velmi rychlo. vodu kazes vino pijes ?
vidis, nie som vacsina. nabuduce si rozmysli co zase zo seba vypotis nez ma tu budes obvinovat zo zazobanosti a vysluchat z veci do kt. ta aj tak velke nic. inspiraciu uz mas -> profesia.sk , nech sa ti paci, mozes sa zacat realizovat.
@77hanes77 tak to je dobrý idiot keď zoberie krajšiu a menej skúsenú a popravde nepoznám takého personalistu... každému totižto obvykle ide o kvalitne odvedenu prácu... aby on robil čo najmenej a len to riadil... no keď si tam dá trúbu čo sa len usmieva, môže hladať rovno nového zamestnanca...
@77hanes77 a kde maju tu prax ziskat ked kazdy povie ze ich nezoberie lebo nemaju prax ? a ide tiez aj o poziciu ak robis na funkcii kde ide trochu aj o reprezentovanie firmy (ako napr. robim ja) tak im zalezi na tom ako vyzeras, ale ked chces robit ako ITckar je im uplne jedno, hlavne nech si dobry v tom co robis
@77hanes77 to su take vyhovorky ze "nezobrali ma lebo tam boli omnoho krajsi ako ja" ale to ze v zivotopise ma ten clovek akurat tak roznos letakov a cudzi jazyk cestinu, to nepovie proste nesnaz sa tu hladat stale nejake prekazky
@77hanes77 presne ako je v komente 104 nehladaj dôvod ako sa niečo nedá, ale čo máš urobiť aby si získal čo chceš... maš strašne negatívny prístup k životu...
@77hanes77 ok no, tak odskared, prestan vyplakavat a stazovat sa, lebo mas velky nabeh na to ze v 50tich rokoch budes mat za manzelku 120 kilovu velrybu, ktorej budes musiet odozvdat 400 eurovu vyplatu, 5 deti, ktore tebou budu pohrdat, a cele dni budes travit v krcme, s 2 eurami co ti spominany cicavec prideli na den a budes kazdemu hovorit, ze sa neda zarobit, neda sa byt uspesnym a nech radsej nic neskusa a sedi doma, nech je tiez skrachovany aby si mu nemusel zavidiet a mohli ste byt kamaratmi
@77hanes77 práve to je tvoj problém necháš sa ovplyvníť okolím, pritom môžeš dokázať čokolvek ťa len napadne... vieš čo je prvá vec aby si získal svoj ciel (nech už je akýkolvek) v prvom rade musí byť pre teba uveriťelný... pozri sa naseba veď ani neveríš že ťa zoberú do práce ako chceš potom získať niečo po čom naozaj túžiš...
@uspavanocka ty si moja kurvička a čo?! Na B hľadám nádejné talenty ako som našla teba! To preto si môžeš toľko odkladať a chlapci, tým, že nemá len jeden príjem myslela, že má viac ako jedného zákazníka
@uspavanocka sociálna pracovníčka Už mám zálusk na ďalšie, len ich musím tak decentne presvedčiť, vieš, nie každá je ako ty Tebe stačilo povedať cenu a na náplň práce si prišla až na mieste
@uspavanocka chcel by som mat tvoje vydavky ja dam len za byvanie 2-3x tolko ako su tvoje celkove naklady. Btw este sa nauc tocit peniaze (susit ich niekde je to najhorsie co mozes spravit) a si na dobrej ceste byt za vodou
@77hanes77 len to, ze ta IT veci bavia nestaci. Zacni sa tomu venovat naplno uz dnes este ked mas ako studak vela volneho casu. Ked uz zacnes robit, tak to pojde velmi tazko.
@uspavanocka to veru mas, ale na druhej strane, ja by som nevedel zit s niekym. Uz teraz tu mam kamosa na par tyzdnov a ide ma z neho instantne jebnut, tak si radsej zaplatim za byvanie sam a mam klud aj za cenu vyssich nakladov...
a ja som strašný idealista a verím tej tisíce mesačne, POKIAĽ je človek šikovný. vtedy sa dá obracať a zarobiť toľko, aby tam tá 1000ka naozaj ostala a dalo sa napr šetriť na vlastný dom/auto/čokoľvek
ale treba to brat aj tak ze ked clovek zije sam tak nema sancu tolko usetrit pri plate ale 450 euro v cistom.... lebo niektory pisete ze zo 450 vam zostane 300 to by zostalo aj mne keby som robil a zil doma z rodicmi (ako aj zijem) ale keby som si mal platit byt , energie a vsetko uplne sam tak by s tych napriklad 450 € zostalo tak 50 €
@patricino a preco nie?akoze automechanik podla teba nema zodpovednost?a uz vidim ze manazer nadnarodnej korporacie si vybere za asistentku niekoho kto ma +-20 rokov len zato ze dobre vyzera
@antifunebracka moja oficcko praca tam som zvycajne 10 hodin (niekedy 6) aleto co robim pomimo nie je nic co by malo nejaky fixny cas cize tomu sa venujem ked sa da
@77hanes77 asi sme sa nepochopili.. zacni na tom zarabat, nie si o tom citat clanky cim skor zacnes, tym skor si uvedomis, ze ta IT po case znici a najdes nieco ine, co ta bude skutocne bavit
Cize robis nieco v kancelarii. A popritom nieco kde reprezentujes firmu. Cize robis papierovacky äpredpokladam ze v otcovej firme) a ktomu modelku, ze ? Urcite modelka, fotomodelka, alebo taketo nieco.
@lycan ty si tiež duševne zaostaly či co nechapes na tom že rodicia mi ic nedavaju? Kazdy komu sa darí hneď robí v otcovej firme?sa spamataj kým niečo vypustis z tej huby. A netrafil si ani jedno
@uspavanocka aha. Tak ja som retard, vieš koľko ľudí si to o mne mysli ? dosť - len preto že ma vôbec nepoznajú . Mne je fakt jedno či robíš. Ja mám dosť EUR . A preto že nechces odkryt pravdu celu si budeme všetci myslieť že predavas drogy/ si prostitútka alebo si ockov maznacik. Tuto diskusiu čo tu prebieha ty chces aby si si dokázala ako si lepšia od druhých a oni ti môžu len závidieť . Ak by to tak nebolo niečo by si napísala aby ti ostatný nepisali doterajšej odpovede ....
P.s. Ináč v predchádzajúcom príspevku som to nemyslel v zlom
@lycan ach ty úbohé stvorenie...ja som neni povinná nejakemu kretenovi z métu co si mysli že n škole s informatikou nebude informatika,vysvetľovať co robím. Podľa seba súdom teba co? Plus ja som ziadnu diskusiu nezačala ja som napísala svoj názor, pýtali sa ostatní. Možno keby menej závidíš,viac dosiahnes
@uspavanocka ok. , si lepšia ako mi ostatný, tvoj zárobok je vyssi a cestne zarobeny- dokázala si to co na Sr dokáže len málokto . Aj keď nevieme akou prácou .
Ty proste potrebuješ počuť od druhých aká si dobrá.
Teda aspoň v tejto diskusii mi to tak pripAda.....
@lycan nepotrebujem počuť aká som dobrá lebo to o sebe viem aj bez toho a take nulky ako ty mi to len potvrdzujú takže dik.a že na sr to dosiahol málokto? DD ty žiješ v nejakej osade? ak sa podľa teba na sr dajú zarábať peniaze len prostiruciou alebo ockovou firmou ani sa nečudujem že si taký zadubeny. A budem reagovat kedy chcem takže pa a chod sa radšej učiť programovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
143 komentov
ale tak aspoň 300 euro,čo je dosť ťažké,ale tak.
ale súhlasím, že aspoň z 300e voľných by sa dalo normálne žiť . ale kde sme? na slovensku.
ozaj slusny ? 4-6 stovak
realny na slovensku ? ak sto tak si jeden z tych stastnejsich
Ze kolko by boli moje povinne vydavky a vsetko okrem toho z tej 1000 by padlo za obet.
a nezalezi to od toho nahoodou, ci chces setrit na nieco (co ta zaroven motivuje viac setrit) alebo len tak odkladas na nic
to bolo depresívne ...
Ale,keď budem chcieť mať rodinu bude mi to treba aspoň zdvojnásobiť aby som toto mohla tvrdiť...
@uspavanocka ja som vedela, že ty si mojej krvnej skupiny!
ale teda ak ratas najom co ja viem 150 a telefon 20-30, 1200 cca v cistom sa da este, aj ked na asistentku slusny plat, sikovna, ... ja som ako ITckar v HP mal dakedy cca 900-1000e v cistom par mesiacov po nastupe ... asi idem robit niekde asistentku,
Ale tak prerátal som si to znova, a keď zaplatím to, aby som neumrel, je to cca. 650€ čo mi ostane.
@uggla ako inak 8)
v otázke je "normálny až slušný", takže ak jej prípad nespadá do kategórie normálny, tak slušný určite. až nadštandardný by som povedala.
@matwejo prepáč za to "nemudruj" nenapadalo mi iné slovo jj ja mám ale v škole rozvrh úplne skvelý plus nezakladam si nejak na Ackach cize sa to da zadit ovsem tiež neviem dalsi rok ako to vyjde a možno bude pre mňa normálny zostatok napr. 800
@matwejo no veď jasne :/ ale tebe sa to vráti ked dostudujes
Ad1 - No ak ešte k tomu študuješ, čo som si až prečítal, tak je logické že ti viac ostane, študentom štát berie menej.
Ad2 - Kedy to míňaš, keď máš viac prác?
a ty študuješ externe?
@luc.ka zase to staré "muži zarábajú viac ako ženy" popravde nepoznám, ženu čo by zarobila menej ako muž teda odhliadnuc od manažérskych postov a tak ďalej
asi celkom nerozumiem, prečo na mňa s týmto reaguješ, keď ja som nič také nenapísala, akurát som na niekoho reagovala, že sa to nedá takto posúdiť.
a keď už, považujem za relevantnejšiu nejakú komplexnú štatistiku, než mužov a ženy, ktorých ty poznáš.
Ty si ,,múdra" ... zjavne tvoji rodičia budú zazobaný podnikatelia alebo nejaky iný ... Ináč by si netrepla takú blbosť ... V dnešnej dobe ke problém si nájsť vôbec robotu a nie to ešte tak ohodnotenú ... Na Slovensku nie
ako vidíš ide to a prezradím ti nieje to vôbec ťažké...
A keď už si zarábaš (ak si zarábaš) tak by si sa mohla pochváliť, ako si sa k tomu jobu dostala, aby sme chytili inšpiráciu
plus este raz to vysvetlim aj tebe kedze si zjavne diletant: moj zarobok sa NESKLADA iba z JEDNEHO platu z jedneho jobu. tak ma tu prestan presviedcat ze to nie je mozne ked to mozne JE za to ze tovje zmyslanie je obmedzene na to ze na slovensku je mozne zzit len zo 100eurovej almuzny
A nesúď ma, keď ma nepoznáš
A nie, vo väčšine to ide dosť ťažko
Iba ma zaujalo, ako by som mal teda postupovať pri hľadaní (dobrej) práce ...
vidis, nie som vacsina. nabuduce si rozmysli co zase zo seba vypotis nez ma tu budes obvinovat zo zazobanosti a vysluchat z veci do kt. ta aj tak velke nic. inspiraciu uz mas -> profesia.sk , nech sa ti paci, mozes sa zacat realizovat.
Len zas robiť pre nejakú firmu, ktorá odrbáva ľudí alebo niečo podobné, to nie je moje ... (to nehovorím, že v takej firme robíš )
príklad : keď zamestnávateľ (chlap) zoberie krajšiu a mladšiu (možno menej skúsenú) ako nejakú skúsenú, no škaredú a staršiu
Viem, že to znie smiešne, ale stáva sa to dosť často v dnešnej dobe
A o tom pomlčím
Len som narážal na to, že ľudia s praxou sú skúsenejší , než mladý, ktorý prax ešte nemajú
A nie je to no a ... Každí nemôže za to, ako sa narodí ...
Tam na vzhľade až tak nezáleží, to máš pravdu...
Snažím sa, no ...
ty si mu jak naložil...
@77hanes77 práve to je tvoj problém necháš sa ovplyvníť okolím, pritom môžeš dokázať čokolvek ťa len napadne... vieš čo je prvá vec aby si získal svoj ciel (nech už je akýkolvek) v prvom rade musí byť pre teba uveriťelný... pozri sa naseba veď ani neveríš že ťa zoberú do práce ako chceš potom získať niečo po čom naozaj túžiš...
...pokial nemate auto ofc
@uspavanocka to veru mas, ale na druhej strane, ja by som nevedel zit s niekym. Uz teraz tu mam kamosa na par tyzdnov a ide ma z neho instantne jebnut, tak si radsej zaplatim za byvanie sam a mam klud aj za cenu vyssich nakladov...
a ja som strašný idealista a verím tej tisíce mesačne, POKIAĽ je človek šikovný. vtedy sa dá obracať a zarobiť toľko, aby tam tá 1000ka naozaj ostala a dalo sa napr šetriť na vlastný dom/auto/čokoľvek
Cize robis nieco v kancelarii. A popritom nieco kde reprezentujes firmu. Cize robis papierovacky äpredpokladam ze v otcovej firme) a ktomu modelku, ze ? Urcite modelka, fotomodelka, alebo taketo nieco.
Trafil som sa ?
len keď tak rozmýšľam, to skôr muži porovnávajú a riešia platy, ženy som to málokedy videla sa v tomto smere porovnávať
P.s. Ináč v predchádzajúcom príspevku som to nemyslel v zlom
Ty proste potrebuješ počuť od druhých aká si dobrá.
Teda aspoň v tejto diskusii mi to tak pripAda.....
Ak nemáš tu potrebu prosím nereaguj
Nie ja , ty si nula .