takto to vyzerá, ked v parlamente miesto normálnych zákonov riešia toto..
akože, ja osobne moc cez sviatky nenakupujem, ale v tom čase je v predajni dosť veľa ľudí, ktorí majú nejaké dôvody, prečo nemohli nakúpiť skôr, napríklad práca atd..takže si nemyslím, že j to dobrý nápad
Neverim, ze ludia nepreziju bez nakupu potravin jeden den, vsak ked idu sviatky, tak snad kazdy si nakupi aspon tie zakladne veci dopredu, takze toto uplne podporujem, predavaci tiez mozu mat sviatok.
A som si myslela,,ze cez sviatky si aspoň ľudia k tým slabým piatom privirobia.
Ono sa stane, že človek zrazu zisti, že nemá,potraviny lebo hocičo, trebárs pracuje na smeny kadejako a nestíhal skôr alebo sú celý týždeň rôzne rozlietaní alebo prídu z ovolenky v nedelu či sobotu večer a nemajú kedy inokedy nakúpiť, hocičo, takže je to podľa mňa blbost
A inak, ak vodiči hromadnej dopravy by radi voľno, aj doktori, aj hasiči, záchranári a podobne, ale ako by to potom vyzeralo?
Plus všetky iné služby, ľudia v cestovnom,ruchu, reštaurácie...
A kým sa do mňa niekto pusti, bežne robievam sviatky a to ani nepatrím do vyššie uvedenej kategórie
@mielikki presne, zdieľam tvoj názor, tu nejde o zákon o tom aby ľudia nerobili v nedeľu, tu ide o našu mentalitu, napríklad pumpy môžu byť u nás otvorené, v zahraničí že bežné že cez sviatky / v nedeľu sú niektoré pumpy zatvorené resp. ide len jeden samoobslužný stojan, takisto kaviarne - keď som bol na Malte tak nedeľu bola väčšina obchodov a kaviarní zatvorená - proste sú tak naučený a žiadny zákon im to neprikazuje
a teraz sú takmer všetci za, ale keď príde v máji o 50< € menšia výplata veľa ľudí bude proti tomu
verim, ze su ludia, ktori su ochotni pracovat cez sviatky, najma mladi ludia a studenti, ktori sa vtedy nepotrebuju venovat rodine
a viem, ze su ludia, ktori by vyuzili obchody otvorene cez sviatky a ja som medzi nimi. ked ma proste chyti slina a chcela by som si nieco ist kupit, tak si to pojdem kupit, ale ked je vsetko zatvorene, tak asi tazko.
je hlupe zakonom PRIKAZOVAT, kedy clovek moze pracovat a kedy nie. a kedy ma byt otvoreny obchod. to uz kde sme do riti.
Kazdy kto s týmto suhlasi je pre mna trulo.
A fakt uz to zacinam citit...clovek by aj ostal v tejto krajine, ale to su tak chore veci co sa tu deju ze jebat. Aby zakonom zakazovali a urcovali kto kedy ma pracovat. Prečo napriklad nedaju zamestnancovi PRAVO odmietnut pracovat ak nechce - vo sviatok a den PP? To by som uplne respektovala. Ale takto ako to navrhuju to len chore hlavy mozu vymysliet.
@9 prečo neumožnia zamestnancovi dobrovoľne sa vzdať stravných lístkov?
ale to odmietnutie nieje dobre, pretože by už na pracovnom pohovore oznámili uchádzačovi že ak nechce robiť cez sviatky tak ho neprijmú
ja by som skôr povedala, nech he otvorený jeden obchod v každom meste
a presne,, napr. V Košiciach je najviac ľudí b obchodných centrách cez víkendy a sviatky ..
Jasne, den bez obchodov prezijem, ale otazka skor je z akeho dovodu mam ten den bez obchodov prezit. Aky je zmysel takeho zakona, lebo ja ho nevidim.
Vela ludi je praveze rado, ze cez sviatky moze robit a tak si navysit vyplatu a tu z toho robia ako keby ich museli nasilu do obchodov tahat.
Ze sviatky/vikendy su na to aby boli rodiny spolu? Na to mame obmedzenie pracovneho casu aby si dokazali rodiny na seba najst cas. A ake to je travenie casu s rodinou, ked ma niekto volno a aj tak sa detom/rodine venuje pred TV
nakupit pecivo na par dni nemoze byt problem. aby ostalo cerstve sa da zamrazit a podobne somariny. ludia si zvyknu, niekedy boli bezne obchody pozatvarane v sobotu poobede a celu nedelu
Že je to taktický spôsob multikulti proimigrantskej lobby, ako nenápadne vyhladovať celý národ. Najskôr toto, a o chvíľu príde nečakané zvýšenie počtu štátnych sviatkov na 365 dní v roku, aby sme si nemali kde kupovať potraviny, pričom jedno percento vyvolených bude vo svojich sieňach hodovať a váľať sa v hojnosti. Otvorte oči, ľudia!
@igorv presne tak lenze ludia si zvykli na supermarkety a obchodne centra tak sa idu z toho zblaznit mne by nevadilo aj keby bol ochchod 2 dni do tyzdna zatvoreny aby mali predavacky normalne volno a nie aby museli robit 6 dni do tyzdna
Jebnuty napad.
Je mi smutno z toho, ze na vykurvenom slovensku sa riesi, ci si niekto moze ist kupit v nejaky pojebany pseudosviatok (napr. traja krali, sedembolestna neviem kera drblina) zasranu zemlu, ale zviera je podla zakona stale vec.
Well done! Wow!
Facku si zasluzia vsetci, co toto navrhli a co sa tym realne zaoberaju. Ale tak minimalne tehlou.
Sorry za vulgarizmy, ak som nimi poskodila vasu neposkvrnenu dusicku ale fakt ma to kolosalne serie.
Ja neriesim sviatky a poznam dalsich x ludi,co su na tom podobne. Zakon zase raz mysli len na "tradicnu rodinu",pricom rodicia by sa mali svojim detom venovat aj mimo sviatkom,aj ked chapem,ze nie vsetci mozu.
Hlavne dovody preco som proti uz boli vymenovane,t ak sa nebuddm opakovat
Aj tak si myslim,ze je to picovina
Ja by som vlastne kazdy vikend vsetko zatvoril vsetky fabriky , obchody a vsetko proste povinne okrem restauracii,krciem a podobne tie by zas mohli cez tyzden zatvorit v nejaky den sak niektore to tak aj robia no a samozrejme nejake elektrarne,vodarne,nemocnice a co ja viem co este by museli byt v prevadzke stale
Súhlasím zo zatváraním všetkých obchodov počas sviatkov a nediel ( Nedeľa patrí rodine ) Ked vidím starú piču na vianoce ako ide o 13:00 do Billi a čuduje sa že prečo je zatvorená. Lebo iný nemajú právo na odych , druhý nemôžu mať vianoce , to tam majú sedieť kvôli pár egoistom ? V danom sektore vôbec nepracujem. Ešte v 90 rokoch ste si mohli ísť kúpiť chleba akurát tak v sobotu doobeda. Teraz doba kapitalistických zotročovateľských hypermarketov a supermarketov rozmaznala ľudí že môžu nakupovať aj o polnoci v Tescu. Tak že súhlasím s každým zákonom ktorý je proti otrokársky.
@fatales áno, úbohé predavačky sú strašne zotročené
1. predavačky voľno majú, akurát nie v nedeľu
2.nie všetky predavačky majú 5 detí a musia sa venovať rodine
3. za sviatky majú príplatok
4. ak by boli obchody zatvorené na všetky sviatky, potrebovali by menej zamestnancov, čiže podľa teba je lepšie byť bez roboty ako byť v robote v nedeľu hej?
Ano, som za to aby boli obchody cez sviatky zatvorene, ale oproti dolezitejsim veciam ktore sa maju namiesto tohto riesit, mi tento zakon pride momentalne uplne zbytocny. Uplne.
zle som hlasovala !!!
akoze ja som nemala nic proti,ak boli obchody otvorene cez sviatky. ved prave vtedy vela ludi chce robit..studenti napr.
ale ak ich zavru,nejak.mi to zily trhat nebude,aj tak cez sviatky nechodime nakupovat,nakupime predtym vzdy a sme skor doma.
Zas ono tých sviatkov nie je toľko a tak veľa peňazí v celkovom pomere si za deň človek nezarobí. V podstate mi to nevadí, je fajn, keď majú aspoň raz za čas okrem víkendu skoro všetci voľno.
naháňať peniaze hajzlom, ktorí si na maldivoch vyhrievaju vajca a ožobrační slováci na nich budú ešte dreť aj vo sviatky, je ozaj take ľudské...
fuj, ale som sa nasral a ešte do to pleťte Boha, hovada sprosté....
a kto to tu písal, že si aspoň zarobia?
kde sú tie pokladničky z birdzu čo brigadovali na sviatky, vysvetlite to tuná tým "dobrosrdečným" ako ste si fantastický zarobili, hahhah...
je to už ozaj chudák ten, čo si nedokáže kúpiť na žranie potraviny, napr. na 2 dni, lebo práve vtedy ma každý z vás 3 žalúdky a musi sa prekrmovať ako ošípana v chlieve....
kto to nedokáže, je ľajdák a je jedno či je sviatok alebo piatok, za normálnych okolnosti nebude stíhať ani zomrieť....
Mne sa skoro zrútil svet keď zatvorili v KE non-stop hypertesco, proste keď chcem o pol štvrtej ráno pomarančový džús kurva tak aspoň jeden obchod mal ostať otvorený.
Ze ma skoro jeblo keď som na nový rok nemala cigy, o tom ani nehovorím.
Predstava že nemať obchod k dispozícii kedy chcem je frustrujúca.
Akože takto, je mi to jedno, prežijem deň bez obchodu a neubudne zo mňa ani keby tie predavačky pracovali.
Jediné čo by som spravila, že by sa zamestnanec mohol sám rozhodnúť a prípadne odmietnuť pracovať v tento deň.
Ja mam na to strasne nervy lebo v cesku to tak uz je a je to strasne, tiez robim na smeny a aj cez sviatky ale volno nedostanem, lebo nie som predavacka. oki, nevadi mi to, mam 100% priplatok za sviatok a sama chcem cez ne robit (a teda predpokladam, ze dost predavackek tiez)..
kazdopadne ked som casto v jednom kole ze si ani neuvedomim ze idu nejake sviatky, je uplne prirodzene ze zabudnem nieco kupit - ze sa nam 24.12. minie toaletny papier, plienky pre decko, whatever... no v cesku ked sa ti 24.12. minie toaletak, tak do 27.12. sa mozes utierat letakom z kauflandu, pretoze predavacka potrebuje mat volno o___O
ale ze ja a xy dalsich ludi - hasicov, lekarov, policajtov to volno nemaju, to je uplne nepodstatne.. predavacka co ledva dokoncila ucnovku ma pravo ho mat a kvoli nej sa zastavi chod v celom meste a normalny clovek co cely zivot na sebe maka a je vysokoskolsky vzdelany, ale rozhodol sa byt lekarom alebo robit vo firme s 24/7 prevadzkou ma smolu a ten pojebany toaletak si kupit nemoze
mna este strasne nasralo, ze tesco bolo na silvestra co NENI SVIATOK otvorene do PIATEJ, akoze wtf???? proste kazdy normalny clovek v ten den makal, vsetci manazeri a doktori a riaditelia firmy, ak si nevzali dovolenku.. ale ked si po robote chceli skocit kupit este nieco na vecer, maju smolu.. vazena pani predavacka potrebuje byt este aj na silvestra o piatej doma a chlastat avanti, takze nazdar nic nebude, vsetko sa zase toci okolo nej
uplne si predstavujem ako clovek ma 5656465546546 dni na nakupenie a nema kedy, mno a potom zrovna tie 3 sviatky co bude zatvorene treba spravit najvacsie nakupy
@prasaman si to vystihol.... bol som v nemecku a tam to takto funguje uz dlho, dokonca ani v nedelu nic nekupis v obchodoch.... len tuna slovaci su zasa moc odbornici
@nats Ty zjavne deti nemáš. Namiesto toho aby si mohla ísť zo svojou rodinou na výlet tak sedíš niekde za pokladňou a iba môžeš závidieť ako si iné rodiny idú spolu preč. Kam pôjdeš v utorok alebo stredu keď máš dieťa školopovinné a muž je v práci. Ak je menej pracovných dní cca 15 do roka tak si prepustíš ľudí ? Som zvedavý kto ti potom bude chodiť na tie ranné a po obedné smeny ? Najlepšie sa to píše ked mám 3 mesiace prázdnin do roka ?
Spočítajte si všetky sviatky, nedele k tomu,
vynásobte počtom predajní, počtom hodín,
dostanete, tipujem, rádovo nejaké stotisíce až
milóny hodín, ktoré mohol niekto odpracovať
a dostať za ne vďaka príplatkom celkom pekne zaplatené.
Alebo inak, keď zmizne z celkového počtu dní predaja
taká sedmina (keby len nedele) až šestina (+ sviatky k tomu).
Trikrát hádajme, čo to urobí so zamestnanosťou,
resp. nezamestnanosťou.
Mamička bude môcť byť so svojimi detičkami, ale
nebude mať na zaplatenie nájmu a jedla pre decká. No hurá!
@fatales aha takže iní ľudia čo pracujú cez víkendy nepotrebujú chodiť s deťmi na výlety však, iba predavačky zvláštny to živočíšny druh a ďalšia vec, ukáž mi prosím ťa jednu predavačku, alebo aj hocijakú inú slovenskú rodinu, čo chodí na výlety každý víkend pls
áno, študuj a aj ty budeš mať 3 mesiace prázdnin
@nats Nemusíš chodiť na výlety , môžeš sa stretávať zo svojimi priateľmi , môžeš ísť s partnerom do kina , Nevidím že by sa chlapi z fabrík stavali na odpor voči tomu že pracujú 7 dní v týždni. Tak nech začnú štrajkovať všetci , však v jednote je sile. Čo sa týka príplatkov za sviatok tak to je jediné čo stratia. Preto že aj neodpracovaný sviatok je zaplatený. Ak sa ti kvôli 15 dňom v roku zrúti svet , bojuj za čo chceš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
akože, ja osobne moc cez sviatky nenakupujem, ale v tom čase je v predajni dosť veľa ľudí, ktorí majú nejaké dôvody, prečo nemohli nakúpiť skôr, napríklad práca atd..takže si nemyslím, že j to dobrý nápad
Ono sa stane, že človek zrazu zisti, že nemá,potraviny lebo hocičo, trebárs pracuje na smeny kadejako a nestíhal skôr alebo sú celý týždeň rôzne rozlietaní alebo prídu z ovolenky v nedelu či sobotu večer a nemajú kedy inokedy nakúpiť, hocičo, takže je to podľa mňa blbost
A inak, ak vodiči hromadnej dopravy by radi voľno, aj doktori, aj hasiči, záchranári a podobne, ale ako by to potom vyzeralo?
Plus všetky iné služby, ľudia v cestovnom,ruchu, reštaurácie...
A kým sa do mňa niekto pusti, bežne robievam sviatky a to ani nepatrím do vyššie uvedenej kategórie
a teraz sú takmer všetci za, ale keď príde v máji o 50< € menšia výplata veľa ľudí bude proti tomu
a viem, ze su ludia, ktori by vyuzili obchody otvorene cez sviatky a ja som medzi nimi. ked ma proste chyti slina a chcela by som si nieco ist kupit, tak si to pojdem kupit, ale ked je vsetko zatvorene, tak asi tazko.
je hlupe zakonom PRIKAZOVAT, kedy clovek moze pracovat a kedy nie. a kedy ma byt otvoreny obchod. to uz kde sme do riti.
A fakt uz to zacinam citit...clovek by aj ostal v tejto krajine, ale to su tak chore veci co sa tu deju ze jebat. Aby zakonom zakazovali a urcovali kto kedy ma pracovat. Prečo napriklad nedaju zamestnancovi PRAVO odmietnut pracovat ak nechce - vo sviatok a den PP? To by som uplne respektovala. Ale takto ako to navrhuju to len chore hlavy mozu vymysliet.
ale to odmietnutie nieje dobre, pretože by už na pracovnom pohovore oznámili uchádzačovi že ak nechce robiť cez sviatky tak ho neprijmú
a presne,, napr. V Košiciach je najviac ľudí b obchodných centrách cez víkendy a sviatky ..
Vela ludi je praveze rado, ze cez sviatky moze robit a tak si navysit vyplatu a tu z toho robia ako keby ich museli nasilu do obchodov tahat.
Ze sviatky/vikendy su na to aby boli rodiny spolu? Na to mame obmedzenie pracovneho casu aby si dokazali rodiny na seba najst cas. A ake to je travenie casu s rodinou, ked ma niekto volno a aj tak sa detom/rodine venuje pred TV
Cele to je smiesne.
Je mi smutno z toho, ze na vykurvenom slovensku sa riesi, ci si niekto moze ist kupit v nejaky pojebany pseudosviatok (napr. traja krali, sedembolestna neviem kera drblina) zasranu zemlu, ale zviera je podla zakona stale vec.
Well done! Wow!
Facku si zasluzia vsetci, co toto navrhli a co sa tym realne zaoberaju. Ale tak minimalne tehlou.
Sorry za vulgarizmy, ak som nimi poskodila vasu neposkvrnenu dusicku ale fakt ma to kolosalne serie.
Hlavne dovody preco som proti uz boli vymenovane,t ak sa nebuddm opakovat
Aj tak si myslim,ze je to picovina
Je cele to dovodnenie za tym jebnute? Ano.
1. predavačky voľno majú, akurát nie v nedeľu
2.nie všetky predavačky majú 5 detí a musia sa venovať rodine
3. za sviatky majú príplatok
4. ak by boli obchody zatvorené na všetky sviatky, potrebovali by menej zamestnancov, čiže podľa teba je lepšie byť bez roboty ako byť v robote v nedeľu hej?
ty otroKár
akoze ja som nemala nic proti,ak boli obchody otvorene cez sviatky. ved prave vtedy vela ludi chce robit..studenti napr.
ale ak ich zavru,nejak.mi to zily trhat nebude,aj tak cez sviatky nechodime nakupovat,nakupime predtym vzdy a sme skor doma.
fuj, ale som sa nasral a ešte do to pleťte Boha, hovada sprosté....
a kto to tu písal, že si aspoň zarobia?
kde sú tie pokladničky z birdzu čo brigadovali na sviatky, vysvetlite to tuná tým "dobrosrdečným" ako ste si fantastický zarobili, hahhah...
je to už ozaj chudák ten, čo si nedokáže kúpiť na žranie potraviny, napr. na 2 dni, lebo práve vtedy ma každý z vás 3 žalúdky a musi sa prekrmovať ako ošípana v chlieve....
kto to nedokáže, je ľajdák a je jedno či je sviatok alebo piatok, za normálnych okolnosti nebude stíhať ani zomrieť....
súhlasím naproste som všetkým 1*******.....
drahá a ty kde pracuješ ak to nie je tajnosť?
ani ja, som na invalidnom dôchodku koliva srdcu.....
Ze ma skoro jeblo keď som na nový rok nemala cigy, o tom ani nehovorím.
Predstava že nemať obchod k dispozícii kedy chcem je frustrujúca.
Jediné čo by som spravila, že by sa zamestnanec mohol sám rozhodnúť a prípadne odmietnuť pracovať v tento deň.
kazdopadne ked som casto v jednom kole ze si ani neuvedomim ze idu nejake sviatky, je uplne prirodzene ze zabudnem nieco kupit - ze sa nam 24.12. minie toaletny papier, plienky pre decko, whatever... no v cesku ked sa ti 24.12. minie toaletak, tak do 27.12. sa mozes utierat letakom z kauflandu, pretoze predavacka potrebuje mat volno o___O
ale ze ja a xy dalsich ludi - hasicov, lekarov, policajtov to volno nemaju, to je uplne nepodstatne.. predavacka co ledva dokoncila ucnovku ma pravo ho mat a kvoli nej sa zastavi chod v celom meste a normalny clovek co cely zivot na sebe maka a je vysokoskolsky vzdelany, ale rozhodol sa byt lekarom alebo robit vo firme s 24/7 prevadzkou ma smolu a ten pojebany toaletak si kupit nemoze
vynásobte počtom predajní, počtom hodín,
dostanete, tipujem, rádovo nejaké stotisíce až
milóny hodín, ktoré mohol niekto odpracovať
a dostať za ne vďaka príplatkom celkom pekne zaplatené.
Alebo inak, keď zmizne z celkového počtu dní predaja
taká sedmina (keby len nedele) až šestina (+ sviatky k tomu).
Trikrát hádajme, čo to urobí so zamestnanosťou,
resp. nezamestnanosťou.
Mamička bude môcť byť so svojimi detičkami, ale
nebude mať na zaplatenie nájmu a jedla pre decká. No hurá!
áno, študuj a aj ty budeš mať 3 mesiace prázdnin