zaujima ma obdobie pred 2.svetovou vojnou az to co je doteraz, take ze nejaky staroveky egypt, grecko, rim atd tak to vobec ved vlastne ja ani poriadne neviem kto je ta kleopatra(nie z turca, ak by niekto chcel reagovat na to)
Historické autá sú super A historické vianoce Sice darčekov moc nebolo ale bolo to asi o dosť iné Snehu ste mali až po strechu a každý bol rád ked mohol konecne prist domov do tepla k ohnu ku krbu A tak niektoré aspekty histórie su zaujímavé renesancia napríklad, ako žili umelci napríklad odporúčam životopis Michelangela Veľmi zaujímavé čítanie, čo sa týka tých sociálnych kontaktov a prostredia Ale vojny nie to ma nikdy nebavilo
Tak trochu. Ale iba poslednych par rokov. Ale take zakladne body, metafory, udalosti, sice nie je to moc velky prehlad, ale viem zoradit niektore veci. Myslim, ze je to zaklad. A myslim tym naozaj ten zaklad. Patri to ku vzdelaniu. Sice nemam vysokoskolske vzdelanie, ale mam pocit, ze je to minimum ucty k ludom z minulosti. Aspon niektore mena, niektore myslienky... proste.. zaklad, no.
uprimne ani velmi nie, ale frajer mi vysvetlil tak dopodrobnejsia prvu a druhu svetovu vojnu, a myslim ze to vsetko ma zmysel vediet, preco sa mame, tak ako sa mame, a ako sa rozvijame
zaujimaju ma len urcite udalosti/obdobia a o tych si rada citam/ hladam informacie/ pozeram dokumentarne filmy/ atd.. ucenie sa dejepisu v skole (rozumej vsetko pre mna nepotrebne) ma trosken ubija fakt. vediet, co je astrolab mi pravdepodobne nikdy nepomoze, kedze to uz nie je aktualne zopar storoci
matka mudrosti. pre mna cim som starsi tym zaujimavejsia tema. predovsetkym starovek. vznik civilizacii, sumer/akkad, babylonia, asyria, perzia/medovia, indus valley a mohendzodaro/prienik arijskych kmenov, na druhu stranu potom urodny polmesiac/levant/kanaan, ciastocne presah do egypta, ciastocne do zapadnej europy, a dost sa poslednu dobu sustredujem na skytov a juzne stepy ruska. nepokracujem dalej lebo by to bolo na dlho
Vzťah k histórii mám kladný, zaujíma ma takmer všetko. Akurát stredovek ako obdobie nemám veľmi rada, lebo okrem náboženstva a vojen sa nerozvíjalo takmer nič zaujímavé.
Ja mám k nej pozitívny.. Veľmi ma baví dejepis... Išla by som z neho aj maturovať, keby som nemala takú zlú pamäť na roky, ktoré sú tam dosť dôležité. Veľmi rada čítam historické romány... Kde sa slávne osobnosti minulosti predstavujú ako ľudia, čo mali city a chyby.. A nielen ako také fakty, mená A dátumy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
A teraz ma ukamenujte
Dokonca aj sucastou historie birdzu
...áno mám veľmi rád históriu, aj keď na škole som mal hlavne dejiny unenia