@vladqog Možno je to trochu individuálne a pri tých hraničných hodnotách to môže byť ešte relatívne v poriadku pre niekoho. Moja mama napríklad nikdy nemala viac ako 100/60 a cíti sa all right
Vzhľadom na tie hodnoty máš úplne ukážkový ale digitálne tlakomery merajú o niečo viac sa mi zdá... Ale teda až taký rozdiel, aby si pri týchto číslach mala v skutočnosti nejaký extra nízky, to isto nie.
hm aký mám tlak zaleží od toho, kto meria raz v škole počas bioly merala mi jedna krásna spolužiačka tak bolo vyše 160 na 90. prišiel učiteľ pozrel, že neverí tomu. pomeral o pár minút neskôr a bolo cca. 125 na 75.
ja ani neviem koľko mám, ale buď nízky alebo mi dosť kolíše, lebo sa mi hocikedy točí hlava alebo ma bolí hlava kým si nedám kávu a veľmi rýchlo mi bije srdce....
kedysi som maval strasne nizky tlak... 90/50 a podobne... zacal som ale dodrziavat pitny rezim, snazim sa fakt denne vypit minimalne tie 2 litre tekutin a mozno na to zaposobil nejako aj vek... teraz mam takmer vzdy 120/80...
Ja sa stale citim, akoby som mala nizky, pri vstavani chvilu nevidim, obcas za pochodu mi akoby odchadzala sila z koncatin, ale aj tak mam stale 110/90 alebo 120/80 a vsetky krvne blbosti ako krvny cukor a cholesterol v norme, dokonca ten mam niekedy nizky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
(podľa mňa je 130 už vysoký)
keď ale pustím vodovod tak 300kPa
ale na poslednej prehliadke som mal že 130/75 či také čosi...
Ale to je stále nízky...
teraz jem každý deň r,o, v. po 7 tabletiek a mám 130/90....filip
inak neviem, nezvyknem si merat, ale hviezdicky vidim stale a toci sa mi hlava stale tiez, tak som bola v tom, ze nizky
Kategória TK Systolický (mmHg) Diastolický (mmHg)
Optimálny pod 120 pod 80
Normálny pod 130 pod 85
Vysoký normálny 130 - 139 85 - 89
Hypertenzia
Štádium 1 140 - 159 90 - 99
Štádium 2 160 - 179 100 - 109
Štádium 3 nad 180 nad 110
Vzhľadom na tie hodnoty máš úplne ukážkový ale digitálne tlakomery merajú o niečo viac sa mi zdá... Ale teda až taký rozdiel, aby si pri týchto číslach mala v skutočnosti nejaký extra nízky, to isto nie.
ja mam normalny 117/80
a nevstavaj prudko
pijem dost tekutin, ale aj tak :/
ale v poslednej dobe mi tlak dvihaju kolegovia v praci