Učím sa angličtinu. idem na bilingválne gymko, lenže aký si dať druhý jazyk naozaj neviem. Myslela som, že bude na výber aj španielčina ale nie je. mama mi vraví, že ruštinu sa naučím aj na nejakom kurze, že je ľahká, že sa tomu neoplatí venovať. Francúzština zase vravia, že je ťažká. A Nemčina sa mi nepáči vôbec. Doteraz som tvrdila, že je hnusná, príšerná, strašná a podobné prívlastky jej dávala .Ale mne ide aj o to, že ktorý sa z nich dá najviac využiť ke´d už tak sa mi páči tá stará gréčtina ale tá by mi bola nanič
tak na anglickom gymnáziu sa nenaučiť poriadne angličtinu by bolo asi dosť zlé . A keby bolo na mne tak by som sa radšej učila len anglinu a keď by som ju poriadne vedela tak oný, lenže sama o tom nerozhodujem
a kto o tom rozhoduje , neviem , nepoznam ťa , nikoho neodsudzujem ...ale načo ideš na bilingvalne ? ...kopa učenia ešte aj v cudzom jazyku ...a keď skončiš budeˇš vediet zo všetkeho trocha , ale nič poriadne ..... maš predstavu čo potom ďalej po gymku , či ešte nevieš ?
Ja by som asi uvazovala sposobom, ze Rakusko (* aj Nemecko relativne blizko) je tu, za rohom a je tam hodne dobrych pracovnych prilezitosti, takze urcite nemcinu . Ale cim viac, tym lepsie asi .. Takze keby si vedela este aj ostatne dva, tak je to eno nuno .
@anjelik76 Aj ja chodím na bilingválne, už som vo 4.ročníku. A vybrala som si francúzštinu, neľutujem to, lebo je to podľa mňa najkrajší jazyk na svete. Ale priznávam, že dosť ťažký...
noo ja sa ucim nemcinu a je to utrpenie ... neznasame to cela trieda, je to tazke ... franinu nemam, nevem posudit ... ale mam v skole aj rustinu ... nie je to zrovna najtazsi jazyk na svete, to ale berem ako vyhodu, najma ak to ma byt druhy jazyk ... v ponukanych moznosti by som brala rustinu ...
francuzstina je pekny jazyk,chcel by som ho vediet.ja mam anglinu,ucim s aneminu ,ale len treti rok,ale dost z nej viem.nemina je skoro taka tazka,ako francuzstina,a sice zni spatne,nie je spatna.je tazka,lebo treba poriadok vety ovladat,ale vsetko do seba zapada,nie ako v angline.na druhej strane,english is easy
@strommen2428 Rozhoduje o tom škola, možno ministerstvo... neviem.. nie ja.. dva jazyky sú povinné už aj na základnej lenže mňa to vždy obišlo čo je podľa mňa dosť škoda ale nič s tým nespravím takže tie dva jazyky si vybrať musím aj keby som nešla na bilingválne. A gympel ako gympel, len v tom, že čo na nomrálnom budú vedieť len v slovenčine ja budem vedieť aj v angličtine. Všade sa učí vlastne všetko a nič. A neviem vôbec čo chcem, ale zo školy určitého zamerania nemôžem ísť niekde kde to s tým nemá nič spoločné preto gymko a bilingválne lebo neviem čo sa udeje a vzahraničí sa dá toho povyberať viac.
@zlapotvora a @apprentice skoro všade počúvam že francúzština je ťažká, lenže.. Zase z nich ma priťahuje najviac. A keby som sa jej poctivo venovala tak myslím že sa ju dokážem naučiť. A väčšina ľudí vraví, že nazačiatku sa zdá ťažká, kým si na ňu človek zvykne, ale že potom už sa to dá.
Ja naozaj neviem. škoda tej španielčiny.. Ale láka ma to k franine.. naozaj mám k nemčine odpor.. franina je taká.. úplne iná A ruština hm.. možno by bolo dobré ju vedieť la epríde mi nejako tak nazaujímavá
@anjelik76 no mňa tiež zo všetkých jazykov priťahovala najviac teraz by som ju v momentne menila..a áno dá sa na ňu zvyknúť, ale to ti povie každý, lebo fakt treba mať na ňu nervy a venovať sa jej ak z nej chceš niečo mať, ja tie nervy nemám, a aj to tak vyzerá a vidím že z nej nebudem mať po škole vôbec nič, to som si ozaj mohla dať radšej nemčinu už, lebo tá sa predsa len využíva viacej...a to som si myslela, že ja budem jedna z tých ktorým pôjde, lebo v jazykoch som si verila a myslela som, že som dobrá, ale teraz to tak nie je už vôbec...
@anjelik76 .... ,, ale zo školy určitého zamerania nemôžem ísť niekde kde to s tým nemá nič spoločné preto gymko" ...aha ja mam skončenu zdravotku v odbore masér a momentalne som na upjš v košiciach kde študujem dejepis v kombinacii so zemepisom ... čo tieto 2 školy maju spoločne ? ....čiže to tvoje tvrdenie skôr považujem za relativne ako za absolutne
@strommen2428 tak ale ja nemám moc na výber.. mama ma nechce pustiť ďaleko a strojárska priemyslovka nie je nič pre mňa. A ešte tu je taká "na všetko" čiže kozmetika, aj hotelovka (lenže tá nie je na bohvieakej úrovni) a podobné... a ešte obchodná.. buď by som išla na gympeľ alebo na obchodnú. A z tej obchodne by moc pre mňa nebolo úžasné ísť za nejakú doktorku alebo čo. takže.. a ja som raa že ma prijali som si tým rozhodnutím úplne istá, že chcem ísť na bilingválny gympeľ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
hovorí ním najviac ľudí, )
Radim ti dobre...
@zlapotvora a @apprentice skoro všade počúvam že francúzština je ťažká, lenže.. Zase z nich ma priťahuje najviac. A keby som sa jej poctivo venovala tak myslím že sa ju dokážem naučiť. A väčšina ľudí vraví, že nazačiatku sa zdá ťažká, kým si na ňu človek zvykne, ale že potom už sa to dá.
Ja naozaj neviem. škoda tej španielčiny.. Ale láka ma to k franine.. naozaj mám k nemčine odpor.. franina je taká.. úplne iná A ruština hm.. možno by bolo dobré ju vedieť la epríde mi nejako tak nazaujímavá