kanadskú jedľu aspoň 2 metre vysokú...
a ľúbi sa mi ako pohania, neoslavujú narodenie Krista a ani stromček nemajú, oni by vlastne mali isť do roboty a ani voľno by nemali mať, normálka sa na nás priživujú...
a dokonca som sa dozvedel ako pohania zapalili sviečky na druhú adventnú nedeľu, ktorá bola teraz...
zapália si dva horáky na plynovom šporhely...
@marcello111 Vianoce sú v skutočnosti pohanský sviatok slnovratu pod názvom Saturnalia. A kresťania si to len prisvojili » www.mysteria.sk/articles.php?ar...
Takže v skutočnosti sa práve vy kresťania priživujete
@darksider96
a čo teraz, niekto povedal, že to bolo ináč, mám sa vzdať Krista, ktorý ma niekoľkokrát presvedčil o svojej existencii....
keby boli vianoce trebars aj v lete, slávil by som ich, je to pamiatka na Jeho narodenie a úcta k jeho milosrdnej láske, ktorou každého človeka odaruváva a aj teba, stači ho len prijať do srdca...
ale zrejme som ťa nepresvedčil, tak ako ty mňa...
@darksider96
a ešte jedno, môžem ťa potešiť, doba, kedy budú všetky kresťanske sviatky zrušene sa blíži....
antikrist nastúpi čoskoro na scénu a to bude začiatok konca tohto skazeného sveta....kiež by sa to stalo už zajtra...
Kde-ako lebo Vianoce slávim prvotne s kamarátmi v klubovni... doma budeme mať umelý, ale ten bude len na okrasu, lebo 24. decembra strávime u rodiny a tí majú väčšinou živý
Vianoce oslavujú aj pohania (veľa ich naozaj nepoznám , ale je to prvotne ich sviatok a rovnako aj keď sa to myslí v štýle ateisti. Oslavujú ich ako sviatok lásky, kedy sa rodina zíde pokope, nemyslím, že každý, kto nie je kresťan by mal ísť do práce. Odsudzovanie či vysmievanie sa rozhodne nie je kresťanské.
Ježiš sa nenarodil 24. decembra, okolnosti z Biblie tomu nenasvedčujú a nikde sa nepíše, kedy presne sa narodil. Ježiš rovnako nie je malé bábätko, či niekto, kto nosí darčeky, preto hovoriť to deťom nie je fajn. To už Santa Claus je lepší. Ježiš nám dal najväčší dar, keď za nás zomrel, maximálne postačujúci.
Vianoce sú pohanský sviatok, tuším sa kedysi nazývali Yule. "Boh" minulého roka bojoval s "bohom" nového a ten nový stále vyhral. Kostým Santa Clausa bol prvotne kostým boha starého roku. Rovnako zdobenie vianočných stromčekov pochádza odtiaľ, tuším to bolo na privítanie nového roka (týmto si nie som istá). Viem ale iste, že zdobené vence tuším z imela si ľudia dávali na dvere, aby ich to ochránilo pred zlými duchmi, bola to rovnako pohanská tradícia. Preto sláviť Vianoce nie je úplne kresťanské, nakoľko väčšina zvykov pochádza z pohanstva. Kresťania však tento sviatok využívajú, aby si pripomenuli narodenie Ježiša, mnoho vecí si však neuvedomujú odkiaľ pochádzajú a sami netušia, prečo to robia.
doma budeme mať živý ako vždy a na byte v brne ešte nevieme, má to spolubývajúci nastarosti tak uvidíme čo vymyslí, ale už túto sobotu máme bytový štedrý deň takže stromček bude čoskorooo jupiiii
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a ľúbi sa mi ako pohania, neoslavujú narodenie Krista a ani stromček nemajú, oni by vlastne mali isť do roboty a ani voľno by nemali mať, normálka sa na nás priživujú...
a dokonca som sa dozvedel ako pohania zapalili sviečky na druhú adventnú nedeľu, ktorá bola teraz...
zapália si dva horáky na plynovom šporhely...
a čom motáš, je reč o strome a nie o tom či videl a či nevidel ty chruňo zasraný...
Takže v skutočnosti sa práve vy kresťania priživujete
a čo teraz, niekto povedal, že to bolo ináč, mám sa vzdať Krista, ktorý ma niekoľkokrát presvedčil o svojej existencii....
keby boli vianoce trebars aj v lete, slávil by som ich, je to pamiatka na Jeho narodenie a úcta k jeho milosrdnej láske, ktorou každého človeka odaruváva a aj teba, stači ho len prijať do srdca...
ale zrejme som ťa nepresvedčil, tak ako ty mňa...
a ešte jedno, môžem ťa potešiť, doba, kedy budú všetky kresťanske sviatky zrušene sa blíži....
antikrist nastúpi čoskoro na scénu a to bude začiatok konca tohto skazeného sveta....kiež by sa to stalo už zajtra...
Vianoce sú pohanský sviatok, tuším sa kedysi nazývali Yule. "Boh" minulého roka bojoval s "bohom" nového a ten nový stále vyhral. Kostým Santa Clausa bol prvotne kostým boha starého roku. Rovnako zdobenie vianočných stromčekov pochádza odtiaľ, tuším to bolo na privítanie nového roka (týmto si nie som istá). Viem ale iste, že zdobené vence tuším z imela si ľudia dávali na dvere, aby ich to ochránilo pred zlými duchmi, bola to rovnako pohanská tradícia. Preto sláviť Vianoce nie je úplne kresťanské, nakoľko väčšina zvykov pochádza z pohanstva. Kresťania však tento sviatok využívajú, aby si pripomenuli narodenie Ježiša, mnoho vecí si však neuvedomujú odkiaľ pochádzajú a sami netušia, prečo to robia.