Keby sme presne vedeli ako svet vznikol alebo kto to zapricinil snad by sme nasli aj odpoved na otazku aký to malo konkretny zmysel.
My ako ludstvo v globale ci mame zmysel ? no to je vazne zaujimava otazka zalezi na uhle pohladu
Konkretne nejaka osoba by vzhladom na okolity svet a ludi mozno mohla mat konkretny ciel ulohu pre ktoru sa narodila -
podla mna : Su to skor jednotlivci - Ale kazdy clovek je dolezity - Chapem to skor na principe domina Jedna kocka to cele odstartuje - subor akcii a interakcii - ale kazda jedna je dolezita vzhladom na tie ostatne, pricom ta co to cele odstartovala je ta ktoru si budi vsetci pamatat.
Vkonecnom dosledku v gobale (vznik existencie sveta, ludi ...) mozme byt produktom jednej velkej blbej nahody
kazdy zivot ma zmysel kazdy sa rodi s vlohami a talentmi ktore by mal vyuzit (priklad: hudba,matika,sport) kto to ma nahaku a uspokoji sa s podradnoou poziciou v nasej spolocnosti jednoducho nesplnil svoju sebarealizaciu zmysel zivota--->sebaralizovanie lebo len taky clovek moze rozdavat stastie a spokojnost jak sebe tak aj druhim , clovek ktory to ma na haku je len prazdna schranka ktore by sa ani nemusela narodit lebo jej zivot je aj tak kratko limitovany
Typek, celkom sa mi páči tvôj názor. Ale nemyslim si ,že zmysel života spočíva iba v sebarealizácii. Myslím ,že treba veľa vecí dať druhým ľuďom aby sme mohli dosiahnuť to po čom túžia všetci a tým je šťastie. vieš mám na mysli také vzájomné zdieľanie..
ale to nemozeme brat globalne ti co svoje talenty a vedomosti vyuzili naplno o tich sa dnes ucime v ucebniciach a dokonca aj ti o ktorich sa neucime maju svoje uznanie ale na vysich miestach ako medzi prostimi ludmi keby som sa z toho mal pozerat z globalneho hladiska ... bez komentara...
otazku som nemyslela zas az tak globalne myslim ze okrem toho ze kazdy by mal vytvorit nieco vo svojom zivote co vyplyva z jeho individuality, myslim ze je tu aj nieco co by malo byt vseobecne zmyslom zivota pre vsetkych ludi bez rozdielu ci ma na nieco talent alebo nie, ci je chudobny, bohaty mudry ,hlupy, myslim ci existuje taky zmysel zivota ,ktory by nas spajal. Nieco preco dosiahnutie by chcel zit kazdy..
taky asi nie je niekto ide po peniazoch niekomu su zase ukradnute a chce pomahat zatial co niekto iny tuzi len po laske ale nemyslim si ze by bolo nieco co bu vsetkych spajalo
Myosotys : spolocny zmysel zivota velmo ppekna myslienka ale absolutne neuskutocnitelna, maximalne abstrakta a fungujuca iba v teóriach a relativnych uvahach
Ludia su tvory povahovo diametralne odlisne, nikdy sa cele ludstvo nepohne za jednu spolocnu myslienku, vzdy sa najde niekto kto bude chciet akymkolvek sposobom vybocit z radu
Ale to sme my, kazdy z nas je iny, kazdy ma ine priority, selektujeme sa od vtedy co sa dostaneme do akejkolvek skupiny ludi
- uz v skolke sa deti kastuju na chlapcov a dievcata
- dospely na chudobnych a bohatych, na iqvacov normalnych a ignorantov ci tupcov, veriacich a neveriacich atd. ..............
Ale ak vychaadzas z INDIVIDUA ako osobnosti ktora moze ovplyvnit zivoty ostatnych - ano take daco sa stalo viac krat - Jezis, Budha, Darwin, Einstein, Galileo, Nietzche, Kant, Platon kua tych je vela
Ti strhli vacsiu ci mensiu skupinu ludi ktori pochopili ich vyznam, myslienku ci snad odkaz, teoriu atd. boli to ludia ktori mali poslanie aa isli za nim
AAle podaktori boli za svoje poslanie nenavideni prenasledovani alebo zabiti ---- vidis zas tam bola ista skupina ktorej to ci ono nebolo po chuti
Myosotis, ked ti teraz napisem, ze zmyslom kazdeho cloveka je pokosit za zivota co najviac lekvaru tak sa vyberies a pojdes ho kosit ? Nie ostanes tu a budes si pisat dalej.... Naco sa pytas na to co nepotrebujes vediet..... A ak to chces naozaj vediet musis sa opytat sameho seba ...
Solon, clovece ja sa nepytam preto aby som tu vasu odpoved potom uskutocnila. Pytam sa preto lebo ma zaujimaju nazory inych ludi a specialne ludi tu na birdz. Casto sa pytam na veci ktore si iny myslia ze nepotrebujem vediet. No ja si myslim ze ich vediet potrbujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
My ako ludstvo v globale ci mame zmysel ? no to je vazne zaujimava otazka zalezi na uhle pohladu
Konkretne nejaka osoba by vzhladom na okolity svet a ludi mozno mohla mat konkretny ciel ulohu pre ktoru sa narodila -
podla mna : Su to skor jednotlivci - Ale kazdy clovek je dolezity - Chapem to skor na principe domina Jedna kocka to cele odstartuje - subor akcii a interakcii - ale kazda jedna je dolezita vzhladom na tie ostatne, pricom ta co to cele odstartovala je ta ktoru si budi vsetci pamatat.
Vkonecnom dosledku v gobale (vznik existencie sveta, ludi ...) mozme byt produktom jednej velkej blbej nahody
podla mna zivot nema zadny zmysel, kazdy si ho urci ako chce, ci uz objavuvat nove veci, najst lasku a pod.
problem je ze nie kazdy to takto vnima
ale ked to beries v globale aky vyznam a
zmysel ma ludstvo ako take tak ako povedal Hypofokortextor nemame ziadny zmysel
alebo mame zmysel ale nikto nevie aky, je to ako pozerat do miestnosti z mnohymi vchodmi ale problem je vtom ze nevidis za kazdy roh,
No a zrovna za tento roh sa ece nikto nekukol mozna tam daco je a mozno tam nic neni
a mas pravdu nemalo by sa globalizovat
vacsi vyznam ma ta otazka ked sa tyka jednotlivcov
Ludia su tvory povahovo diametralne odlisne, nikdy sa cele ludstvo nepohne za jednu spolocnu myslienku, vzdy sa najde niekto kto bude chciet akymkolvek sposobom vybocit z radu
Ale to sme my, kazdy z nas je iny, kazdy ma ine priority, selektujeme sa od vtedy co sa dostaneme do akejkolvek skupiny ludi
- uz v skolke sa deti kastuju na chlapcov a dievcata
- dospely na chudobnych a bohatych, na iqvacov normalnych a ignorantov ci tupcov, veriacich a neveriacich atd. ..............
Ale ak vychaadzas z INDIVIDUA ako osobnosti ktora moze ovplyvnit zivoty ostatnych - ano take daco sa stalo viac krat - Jezis, Budha, Darwin, Einstein, Galileo, Nietzche, Kant, Platon kua tych je vela
Ti strhli vacsiu ci mensiu skupinu ludi ktori pochopili ich vyznam, myslienku ci snad odkaz, teoriu atd. boli to ludia ktori mali poslanie aa isli za nim
AAle podaktori boli za svoje poslanie nenavideni prenasledovani alebo zabiti ---- vidis zas tam bola ista skupina ktorej to ci ono nebolo po chuti
Takze v globale nie
Ale v ramci jedneho jedinca ano
Imho zmyslom zivota je skutocne zit