A intoleranciu laktózy mám tiež, ale to kvôli tomu, že som bola pred pár rokmi chorá. Teraz už môžem takmer všetko jesť ale nemohla som nič, ani keksy, ani žiadne sladké cesto, pizza cesto, čokoládu, jogurty, syr...
@azizi mne bral alergológ krv kvôli tomu, aby zistil, či vôbec mám nejakú alergiu aby mi mohol robiť tie testy na rukách - to "vpichovanie". Potom mi robil to. V rámci tých testov mi robil aj na potraviny (pričom mlieko medzi nimi nebolo) avšak to mi len stále robil na koži, žiadne odbery krvi kde by sa dozvedel viac.
Obvodná mi tvrdí, že testy mi alergolog spravil výborne a že čo viac ja chcem... Pripadám si už ako debil.
@cocca-colla Fúha, tak to neviem prečo. Mne to pichanie robili pár krát tiež, ale tam sa zisťovali také veci ako pele, roztoče, zvieratá... potom som došla s tými kožnými problémami a robili mi vraj dosť podrobné testy (len krvné) - výsledky trvali asi 2 mesiace. A potom som došla na kontrolu a vo výsledkoch boli rôzne potraviny... konkrétne mi zistili vajcia, mlieko a orechy (ostatné bolo negatívne) a ešte mi aj presne povedala stupne, že ako veľmi som na každé z toho alergická. mala som len také nízke hodnoty všade, takže tie kožné problémy to vraj nespúšťa, ale môže to k nim prispievať. Tak že mám tieto potraviny obmedzovať... Až na to, že mne nepomáha vysadiť absolútne nič a tie problémy mám stále.
@azizi to je strašné.. Ja už neviem čo mám robiť. Ako sa mám dožiadať tých krvných. V piatok mi v rámci preventívnej u obvodnej vraj vezme krv a "dá ju skúmať aj na iné veci" tak uvidím. Ale príde mi to už celé ako nonsens. Neviem prečo je to také "nemožné" keď X ľuďom okolo mňa tie krvné testy robili a mne ide lekárka tvrdiť, že iné testy neexistujú. A hádaj sa s lekárom..
@cocca-colla Ozaj neviem. Ale tak mne zas kedysi ešte dávno kožná povedala, že si mám zapisovať úplne všetko čo zjem a v akom stave mám kožu a že z toho sa po istom čase budú dať vyvodiť výsleky. A to som mohla mať tak 13 rokov - skončilo to tak, že som mala kopec rôznych popísaných papierov s mojimi raňajkami a olovrantom... za posledných pár mesiacov, že sa v tom ani divá sviňa nevyznala Čo by som vtedy bola dala za nejaké testy. Ja neviem, možnože vtedy ešte neexistovali Pozri, ja lekárom tiež často nerozumiem a vlastne aj to čo som bola kedysi chorá, tak to spôsobila jedna lekárka, jednoducho...hm.
spočiatku to bol len zosyp na rukách, svrbenie, ak som zjedla niečo mliečne...po čase som začala zvracať stále, ak som zjedla niečo mliečne (alebo s obsahom sóje, keďže som alergická aj na tú)...mala som rozdráždený žalúdok atď...
zistili mi to normálne na imuno-alergologii, odber krvi...
teraz som úplne bez mlieka a mliečnych výrobkov, bez sóje...musím čítať zloženia každého výrobku, šunky atď. som vylúčila, jem iba balené s popisom zloženia atď...keby si vedela, koľko mlieka je v mäse...-.-"
vlastne, žijem len na ryžovom alebo kokosovom "mlieku" a celozrnej náhrade smotany..
@azizi aj ja si zapisujem čo jem ! skúšam to takým spôsobom.. V dnešnej dobe si normálne tuším človek sám lepšie určí diagnozu alebo musí si ju sám zisťovať.. mám taký pocit
@nathalicatko ja mám zatiaľ "len" ekzém (asi 4 roky,a le od mala už ním trpím) .. Týždeň nejem nič mliečne - tiež sledujem čo obsahuje mlieko, čo nie a podobne a ekzém mizne. Tak neviem či to je z toho.. chcem to mať na papieri potvrdené . Len napr. mňa neoblí žalúdok, ani ma nepreháňa. Len som mala pocit že som bývala taká nafúknutá trošku.. Ale ja som si vyčíala, že alergia na mliečnu bielkovinu môže mať prejavi aj dermatologické - čiže ekzém.
ja mám alergiu na mlieko, najprv mi z tým lekárka nechcela pol roka nič robiť, potom sme ju vymenili, chodila som každý deň niekde hlavne na gastrológiu , ale robili mi všetky možné vyšetrenia vymeškala som asi 100 vyučovacích hodín... a mne osobne sa prejavovala nespavosťou, nonstop celý deň som vracala, krútila sa mi hlava, bola mi zima, triasla som sa, mala hnačky, potila som sa... najprv vobec nepodozrievali alergiu, ale nakoniec sa mi zistila, že maximálne číslo na neviemčom som mala mať 11 a mala som 52 inak odkedy nepijem kravské mlieko a nejem veci obsahujúce napr srvátku, tak mi je fajn.. vraj sa to dá vyliečiť
@nathalicatko tak laktazan je priamo nezym co stiepi laktozu a ked to vedia dopravit do crevnej stavy. Na kazein je skor alergia a to ani neviem jak funguje ale musi to silne obmedzovat, kedze tam uz asi nemozes hociajky vyrobok z mlieka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Obvodná mi tvrdí, že testy mi alergolog spravil výborne a že čo viac ja chcem... Pripadám si už ako debil.
@sugy1
no neviem neviem...nezabil by si ma tým
spočiatku to bol len zosyp na rukách, svrbenie, ak som zjedla niečo mliečne...po čase som začala zvracať stále, ak som zjedla niečo mliečne (alebo s obsahom sóje, keďže som alergická aj na tú)...mala som rozdráždený žalúdok atď...
zistili mi to normálne na imuno-alergologii, odber krvi...
teraz som úplne bez mlieka a mliečnych výrobkov, bez sóje...musím čítať zloženia každého výrobku, šunky atď. som vylúčila, jem iba balené s popisom zloženia atď...keby si vedela, koľko mlieka je v mäse...-.-"
vlastne, žijem len na ryžovom alebo kokosovom "mlieku" a celozrnej náhrade smotany..
ale nesťažujem sa, je mi oveľa lepšie..
odkiaľ si, ak smiem vedieť?
Som z Trnavy, prečo sa pýtaš?
Inak neviem ci sa v lekarni neda kupit laktaza (enzym co travi laktozu), ak hej, tak to mozes skusit
@bress
no neviem, srvátku som neskúšala...nemám odvahu..
laktazan je naozaj dobrý..kamoš trpí intoleranciou laktózy a pomáha mu to škoda, že na kazeín nič nevymysleli....-.-"
súkromný lekár Ti za peniaze urobí testy a budeš vedieť, na čom si
z intolerancie by si nemala mať ekzém.si myslím.........
hm, tiež som si myslela, že je to alergia a pôvodne to tak bolo aj klasifikované, lenže všetko sa mení a zmenilo sa aj toto..na intoleranciu -.-"
no ja ich zjesť môžem...v malom množstve, ale neriskujem to, aby som zase mala mesiac "pokazený" žalúdok a klaňala sa záchodovej mise...
tak sa tomu radšej vyhýbam a som šťastná