uplne , nerozumie . Nedavno mama kupila Bazant Radler ( ak sa to da nazvat pivo ) , vypil som ho , vsetko bolo v pohode a po minute ma zacala svrbiet tvar , zcervenala mi tvar okolo oci a mierne mi to napuchlo v zivote som nemal problem s pivom , je
nie, alergie nie sú od narodenia, väčšina ich vzniká až časom. čiže áno, je možné že sa ti vytvorila. každopádne určite nie na "pivo", lebo pivo samo osebe je len zlúčeninou mnohých látok, a keď už tak máš alergiu na niektorú z nich, ktorá sa možno nachádza len v tom radleri. skús nejaké iné/obyčajné, a uvidíš či je to problém s pivom všeobecne alebo len tým jedným.
@vlcica1989 citron konzumujem skoro furt , v caji , v malinovkach , voda s citronom , cola s citronom , ale nikdy sa mi nic take nestalo , ani po tej "prihode" s Radlerom
@vlcica1989 pivo mi nerobilo nikdy problem , po tom co sa mi stalo hento som este pivo ani normalne nepil , cize neviem ale nerad by som si to zopakoval , nebodaj este aj v horsom podani
@nathalicatko to nie , ta je skoro vsade , hlavne v tych ICE-TEA , a s tym som problem nemal ... mozno to bude len z tych chemickych sraciek co davaju do Radlera
@matus123 môže byť ja som mala minule rovnakú reakciu pri makovom závine a pri tom som mak stále v pohode konzumovala ale pre istotu sa mu už vyhýbam..nechcem to riskovať...
ale na tvojom mieste by som ho ešte skúsila aspoň ochutnať...len trošku...ak sa to zopakuje, je to jednoznačne z toho...
ak nie, tak to bola len blbá kombinácia s jedlom...lebo sú aj tzv. krížené reakcie...napr. na kombináciu banán-jahoda je vyše 85% ľudí "alergických", aj keď to nie je samo o sebe alergiou, len reakciou tela na danú kombináciu látok....
@nathalicatko mas pravdu , bolo to po obede,hned jak som dojedol ta kombinacia je celkom mozna ... no ved , skusim to este raz a ak sa to zopakuje tak je to asi jednoznacne
na tvojom mieste by som to ešte skúsila a potom to normálne uzavrela, respektíve začala riešiť...ale keďže pivo (respektíve chmeľ) sa nevyskytuje v mnohých pravidelne konzumovaných jedlách/nápojoch, by som ho jednoducho obmedzila alebo vynechala...(
@matus123 podla mna nemas alergiu na pivo ale na ten citronovy sprite ci s kerou ritou to zmiešavaju.. daj si spravit krvne testy na alergiu.. ale kukni si zloženie toho radleru.. mozno aj na nejaku chemicku zlozku mas alergiu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
(raz som to mala, aj to len preto, že som bola ponúknutá a normálna citrónová malinovka
a keď normálne pivo nič a hento takáto reakcia, tak to zrejme nebude pivom, ale nejakým svinstvom, čo do hentoho pridávajú
alergiu na pivo by som nechcel
vsetko, len to nie
mne sa hento stalo s nekvalitnym vinom. cim viac som ho vypil tym menej ma to trapilo, takze nakoniec som prekonal alergiu xD
ale na tvojom mieste by som ho ešte skúsila aspoň ochutnať...len trošku...ak sa to zopakuje, je to jednoznačne z toho...
ak nie, tak to bola len blbá kombinácia s jedlom...lebo sú aj tzv. krížené reakcie...napr. na kombináciu banán-jahoda je vyše 85% ľudí "alergických", aj keď to nie je samo o sebe alergiou, len reakciou tela na danú kombináciu látok....
no vidíš..
na tvojom mieste by som to ešte skúsila a potom to normálne uzavrela, respektíve začala riešiť...ale keďže pivo (respektíve chmeľ) sa nevyskytuje v mnohých pravidelne konzumovaných jedlách/nápojoch, by som ho jednoducho obmedzila alebo vynechala...(
ale podľa môjho skromného (vo)dojemu je to tými emulgátormi a inými ******
neni nad prírodné ingrediencie