Američania si mýlia Slovensko a Slovinsko, ktoré krajiny sveta si mýliš ty?
Ja osobne si mýlim Litvu a Lotyšsko, po anglicky sa povedia Lithuania a Latvia. A nikdy neviem, ktoré je ktoré (Litva = Lithuania a Lotyšsko = Latvia, ale stále ma to mýli a myslím si že Litva atvia, čo nie je pravda) a ktorá z nich je bližšie k nám a
Mňa by zaujímalo či vy viete, kde je Belize, Tadžicko, Eritéria a takmer všetky Africké krajiny.
Vám to možno niečo hovorí, ale obyčajnému Slovákovi v stredných rokoch určite nie...
Toto vôbec nieje len výsada Američanov, to, že si to mýlia so Slovinskom je ešte celkom v pohode, naše krajiny majú podobný názov aj vlajku.
Oveľa horšie to je napríklad v Anglicku, alebo v Belgicku (vlastná skúsenosť).
V Belgicku keď sa ma niekto pýtal odkiaľ som a povedal som Slovakia tak na mňa čumel ako na debila a vôbec nevedel, kde to je, došlo mu až keď som mu napovedal, že vo východnej europe, východne od Rakúska.
Keď som bol na výmennom pobyte v Londýne tak tam niektorý ľudia o Slovensku nikdy nepočuli.
@whataboutsusan no Nizozemsko je vlastne preklad oficiálneho názvu, oni sa volajú Nederlands, ale aj tak mám pocit, že Nizozemsko/Nizozemí používajú najmä Češi, u nás sa častejšie hovorí Holandsko...
nemýlim si asi nič, ale neviem, kde sa presne čo nachádza (ako svetadiel hej, ale nie kde presne na ňom) a ani hlavné mestá alebo niečo o týchto krajinách. napríklad ke´D sme sa učili,že existuje Francúska Guyana. ja by som chcela takú knihu o všetkých štátoch svtea,kde by bolo o nich aj niečo napísané. o histórii a tak. moj otec je napríklad v tomto strašne dobrý....to mu závidím
@pernik Belgičania? Neviem v akej časti si to zisťoval ale mňa keď sa v Belgicku ľudia pýtali odkiaľ som tak všetci vedeli kde Slovensko je... a to sa ma ich to pýtalo celkom dosť
este ma napadlo, ked som bol v Londyne v jednej rodine, tak oni si stale nevedeli zapamatat z akej krajiny su taki dvaja chalani ktori u nich byvali boli to Madari, ale ti Anglicania stale hovorili Yugoslavia alebo Hungaria asi ich nechceli urazit so slovom hungary - hangry
No, nakolko poznam svetovu mapu jak svoju dlan, nemylim si ziadny . Ale niekedy som mal problem Litva-Lotyssko, Uzbekistan, Tadzikistan a take drobne...
Americania si nas mylia so Slovinskom? Oh FUCK! Ved priemerny American nevie najst na mape New York nie to zeby vedel este o nejakom Slovensku .... Sak oni nevedia ani aky je najvacsi stat na svete alebo najmensi...
američanie že si mýlia Slovensko a Slovinsko???? to skôr Slovensko a ČESKOSLOVENSKO!!!! sedláci zadubený, nevedia ani aká je situacia vo svete...že už od roku 1993 sme samostatný štát...HANBA IM !
Však Američan tupý človek viidno, že pochádza z Afriky Stačí sa ho opýtať v akom americkom štáte býva a hádam ani nato nebide vedieť odpovedať mne sa nemýlia krajiny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Vám to možno niečo hovorí, ale obyčajnému Slovákovi v stredných rokoch určite nie...
Toto vôbec nieje len výsada Američanov, to, že si to mýlia so Slovinskom je ešte celkom v pohode, naše krajiny majú podobný názov aj vlajku.
Oveľa horšie to je napríklad v Anglicku, alebo v Belgicku (vlastná skúsenosť).
V Belgicku keď sa ma niekto pýtal odkiaľ som a povedal som Slovakia tak na mňa čumel ako na debila a vôbec nevedel, kde to je, došlo mu až keď som mu napovedal, že vo východnej europe, východne od Rakúska.
Keď som bol na výmennom pobyte v Londýne tak tam niektorý ľudia o Slovensku nikdy nepočuli.
Je obrovské množstvo delenia Europy a Slovensko sa nachádza v dvoch deleniach, Stredná a Východná Europa.
Skús si dať do gúglu "Eastern Europe" a poriadne si preštuduj mapy, ktoré ti ukáže
To aspoň dokazuje, že ani my na tom nie sme lepšie ako Američania.
ale este viac ma zaujima kde si vyhrabal "Tadzicko"... to jako Tadzikistan myslis, nie?
ja si krajinu v tomto videu občas mýlim zo slovenskom.
@Incubus Podobne
dufam, ze niekto nezabudne pripomenut, ze vyryvam..
momentalne ma nenapada nic co by sa mi mylilo...ale urcite by sa nieco naslo
Inak, jedna moja spolužiačka má v hlave mapu!!!! Ona vám vpohode vymenuje všetky hlavné mestá všetkých štátov sveta!!!! Ona nie je normálna!!!!
ja napriklad ties obcas nerozlisujem ze chorvatsko,srbsko a ostatne staty tam co su , ale poviem rovno jugoslavia....