Myslite si že ak by nastala, resp. sa nejakým prirodzeným spôsobom sformovala anarchia a teda nastalo by akési bezvladie, tak môžeme predpokladať že by nastal chaos a ľudia by sa navzájom utláčali, bojovali a silnejší by prežili. A teda akým spôsobom by s
ak by došlo k existencií anarchie (čo je podľa mňa čisto teoretická záležitosť) tak by veľmi rýchlo zanikla. 2 ľudia by sa spojili proti jednému, 3 proti 2 atd, boli by tu ľudia ktorí majú túžbu po moci a kontrole, utvárali väčšie či menšie diktatúry
anarchia ako taká by nemohla dlho existovať, lebo je v ľudskej povahe túžba dostať sa k moci.. čiže by sa nejaký systém zanedlho aj ustálil. a vládol by s vysokou pravdepodobnosťou ten najväčší falat chuja, ktorý by sa na danom území našiel..
conclusion: anarchia je v reálnych podmienkach nereálna, a vedie k ešte väčšiemu bordelu, ako bol pred ňou. dúfam, že sa nedožijem takej úrovne stupidity ľudstva, že sa uplatní v praxi (aj keď ma v tomto smere máločo prekvapí)
anarchia má síce peknú myšlienku, no tento systém sa mi páči, aj keď je zrejmé, že takto to nebude fungovať stále. podľa mňa by ľudia mali zmeniť myslenie, až potom príde zmena (dúfam, že k lepšiemu).
Vela ludí vraví že v takom prípade by úplne každý bez výnimky kradol a vraždil.. neviem, ak sú teda všetci neschopní viesť samých seba, môžu veriť ľuďom ktorí sú asi teda rovnakí ako oni a majú im vládnuť? Ak sú ľudia kokoti od prírody tak je to asi jedno či si vládnu sami alebo zveria moc niektorým luďom, odhliadnuc od toho že vlády samotné zabili ovela viac ludí ako všetci masoví vrahovia, zločinci a gangy dokopy..
Povedal by som že ludia ovplývajú určitými potrebami a jednou z nich je v drvivej väčšine prípadov aj spoločnosť a spolupráca s inými, my nie sme predátori ako medvede, keď sme sa v dejinnom vývoji dostali niekam ďalej tak sa tak stalo kvôli kooperácii a nie kvôli konkurencii, človek sa rodí v podstate neutrálny, je spoločenskej povahy lebo si uvedomuje že sám by síce možno prežíval ale nežil..
Povedal by som že tento systém založený na dravej konkurencii má na svedomí veľkú časť prejavov nesolidárnosti, kriminality a vzájomnej agresie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
inak ANARCHY!!!!!!
a súhlasím s 2 nejaký systém treba...
conclusion: anarchia je v reálnych podmienkach nereálna, a vedie k ešte väčšiemu bordelu, ako bol pred ňou. dúfam, že sa nedožijem takej úrovne stupidity ľudstva, že sa uplatní v praxi (aj keď ma v tomto smere máločo prekvapí)
@333xander Asi tak
Vela ludí vraví že v takom prípade by úplne každý bez výnimky kradol a vraždil.. neviem, ak sú teda všetci neschopní viesť samých seba, môžu veriť ľuďom ktorí sú asi teda rovnakí ako oni a majú im vládnuť? Ak sú ľudia kokoti od prírody tak je to asi jedno či si vládnu sami alebo zveria moc niektorým luďom, odhliadnuc od toho že vlády samotné zabili ovela viac ludí ako všetci masoví vrahovia, zločinci a gangy dokopy..
Povedal by som že ludia ovplývajú určitými potrebami a jednou z nich je v drvivej väčšine prípadov aj spoločnosť a spolupráca s inými, my nie sme predátori ako medvede, keď sme sa v dejinnom vývoji dostali niekam ďalej tak sa tak stalo kvôli kooperácii a nie kvôli konkurencii, človek sa rodí v podstate neutrálny, je spoločenskej povahy lebo si uvedomuje že sám by síce možno prežíval ale nežil..
Povedal by som že tento systém založený na dravej konkurencii má na svedomí veľkú časť prejavov nesolidárnosti, kriminality a vzájomnej agresie