Som v maturitnom ročníku a mám veľký problém s angličtinou. Pravdu-povediac viem len tie úplné základy ktoré sú na hranici vedomostí možno s ôsmou triedou na základnej škole.
ja som sa naučila anglinu pozeraním seriálov alebo filmov po anglicky potom s titulkami alebo prekladaním pesničiek, čítaním anglických kníh.. takýmto spôsobom sa naučíš veľa slovíčok
pozeranie filmov v eng, čítanie v eng, vela komunikacie v eng + sa učím maturitné témy B1/B2 v jednej môže byť tak cca 100 slov a najlepšie bude ak sa dostanes do zahranicia
Filmy su asi ten najlepsi sposob. Vyber si, najlepsie, nejaky serial, najlepsie zo zivota, stiahnu titulky a tam ti strasne vela veci naskace do hlavy. Ked mas muziku a take, tam sa naucis hlavne menej pouzivane slova a troska iny styl.
Inac ak si chces rozsirit slovnu zasobu, tam panuje niekolko nazorov. eden hovori - ucit sa vsetko so slovnikom ako cudzie slova, druhy hovori, ze jedine zo suvislosti, lebo slovensky preklad nie vzdy sedi. Ja si skor myslim tiez toto.
Inak neviem, na akej presne si urovni, ak chces len tu zakladnu slovnu zasobu/bezne vyjarovanie, tak tie filmy postacia. Ak sa chces ucit nieco viac, na to uz treba asi nieco viac. Hlavne sa treba zbavit predsudkov a nebrat to ako predmet v skole. Ziadny jazyk nemoze byt az taky tazky, lebo bol vymysleny prave na ucely komunikacie...
Inac aj slovencinu sa ucis len tak, ze s nou pracujes, pocuvas, rozpravas. Toto je v podstate to iste. Len to treba robit dlhodobejsie, vysledky sa urcite dostavia.
knihy, filmy a seriály po anglicky a najlepšie s anglickými titulkami plus si skúš zohnať English vocabulary in use (je viacero úrovni, na B2 budeš zrejme potrebovať upper intermediate) a je to fakt dosť dobrá knižka...
obavam sa ze to nestihas, to musis s tym jazykom pracovat dlhe roky, komunikovat, pisat slohy, povinne utvray.. to nie je len o tom ze sa naucis par slovicok a ked sa ta nieco spytaju na maturite budes pozerat na nich ako tela na vrata.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
mimochodom nie si trošku zaspatý ?
... ale, lepšie ako nikdy
Inac ak si chces rozsirit slovnu zasobu, tam panuje niekolko nazorov. eden hovori - ucit sa vsetko so slovnikom ako cudzie slova, druhy hovori, ze jedine zo suvislosti, lebo slovensky preklad nie vzdy sedi. Ja si skor myslim tiez toto.
Inak neviem, na akej presne si urovni, ak chces len tu zakladnu slovnu zasobu/bezne vyjarovanie, tak tie filmy postacia. Ak sa chces ucit nieco viac, na to uz treba asi nieco viac. Hlavne sa treba zbavit predsudkov a nebrat to ako predmet v skole. Ziadny jazyk nemoze byt az taky tazky, lebo bol vymysleny prave na ucely komunikacie...