Ahojte rozmyslam teraz nad strednou skolou kedze zaujmy mame hlasit uz na konci tohto roka a preto sa vas pytam aky je rozdiel medzi obycajnym gymplom a anglickym bilingvalnym gymnaziom. Je tam viac hodin anglictiny alebo este nieco ine? Mal by som ist sk
Obyč gymnázium je gymnázium, kde máš prvý jazyk angličtinu, druhý si pravdepodobne budeš voliť a ostatné predmety sa učíš podobne ako na základke, je to všeobecná príprava na vysokú školu - akúkoľvek - tak počítaj aj s tým, že minimálne 2 roky sa budeš učiť aj predmety, ktoré ťa možno nebudú baviť/nebudeš mať na ne také nadanie, ako na tie, z ktorých sa budeš chystať maturovať, napríklad u nás si do tretieho vyberieš 2 hodiny na 2 rôzne jednohodinové predmety, alebo jednu dvojhodinovku a v štvrtom si vyberáš myslím 12 hodín. Väčšinou máš aj na prihláške na vysokú školu výhodu, že si z gymnázia, lebo si sa učil aj veci navyše.
No a bilingválne gymnázium je také, kde zväčša jeden rok sa učíš intenzívne jazyk a predmety máš po slovensky a ako budeš pokračovať v štúdiu, tak aj jazyk všetkých ostatných vyučovacích hodín bude cudzí - v tvojom prípade anglický. Čiže matematiku, fyziku či chémiu, nos, to všetko budeš mať po anglicky.
Neviem ti povedať, ktoré gymko je lepšie, to závisí od teba. Vieš, niektorí majú problém prejsť obyč štátnym gymkom, ale takí cieľavedomí ľudia, ktorí vedia, že na Slovensku asi neostanú, alebo teda vedia, že ich bavia jazyky, tí by asi mali ísť na to bilingválne. Výhoda je podľa mňa v tom, že ako sa tie predmety budeš učiť, veľa vecí ti po anglicky dá väčší zmysel - napríklad názvy, skratky atp.
Ja chodím na štátne gymnázium a nesťažujem si. Vlastne tam chodím rada, aj keď je niekedy učenia nad hlavu. A to si dovolím povedať, že som doteraz prospievala s vyznamenaním. Ale chcelo to sedieť na zadku pri knihách.
Ale možno máš superpamäť a nebudeš mať problém s memorovaním látok, to ti prajem.
Spokojne sa rozhodni, podľa mňa ani jedna z týchto volieb nie je zlá, asi závisí od kvality konkrétnych škôl, ktoré myslíš, a to je lepšie sa spýtať žiakov, ktorí tie školy navštevujú
@luteci Na škole sú výchovní poradcovia od toho, aby keď sa ich spýtaš na školu, tak t o nej budú vedieť povedať svoje. Podľa mňa sa budeš zbytočne pýtať random ľudí, ktorí nevedia, o aké školy ide (myslím konkrétne). Radšej sa spýtaj výchovného poradcu, učiteľov a tak, tí vyprevádzajú žiakov na stredné každý rok
ahoj chodim prvy rok na GJH /gymnazium jura hronca / na bilingval , mame 14 hodin angliny , 7 gramatika ,3 konverzacie , 2 listening a 2 writting . Urcite ti tuto skolu odporucam no je pekelne tazka . Ja som mala z Aj same jednotky mozno 2 dvojky za rok a teraz mam stvorku trojku a aj 5 . No myslim ze ta naozaj naucia po aglicky kedze aj ja sa zlepsujem Prave sa idem ucit .... a kebyze mas nejake otazky kludne sa pytaj ale skor pocas roka ked tam budem dlhsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
No a bilingválne gymnázium je také, kde zväčša jeden rok sa učíš intenzívne jazyk a predmety máš po slovensky a ako budeš pokračovať v štúdiu, tak aj jazyk všetkých ostatných vyučovacích hodín bude cudzí - v tvojom prípade anglický. Čiže matematiku, fyziku či chémiu, nos, to všetko budeš mať po anglicky.
Neviem ti povedať, ktoré gymko je lepšie, to závisí od teba. Vieš, niektorí majú problém prejsť obyč štátnym gymkom, ale takí cieľavedomí ľudia, ktorí vedia, že na Slovensku asi neostanú, alebo teda vedia, že ich bavia jazyky, tí by asi mali ísť na to bilingválne. Výhoda je podľa mňa v tom, že ako sa tie predmety budeš učiť, veľa vecí ti po anglicky dá väčší zmysel - napríklad názvy, skratky atp.
Ja chodím na štátne gymnázium a nesťažujem si. Vlastne tam chodím rada, aj keď je niekedy učenia nad hlavu. A to si dovolím povedať, že som doteraz prospievala s vyznamenaním. Ale chcelo to sedieť na zadku pri knihách.
Ale možno máš superpamäť a nebudeš mať problém s memorovaním látok, to ti prajem.
Spokojne sa rozhodni, podľa mňa ani jedna z týchto volieb nie je zlá, asi závisí od kvality konkrétnych škôl, ktoré myslíš, a to je lepšie sa spýtať žiakov, ktorí tie školy navštevujú
Držím palce