Ahojte ... zaujimalo by ma, akym spôsobom sa ucite slovicka cudzich jazykov ? Myslim efektivne spôsoby, kedy po uceni sloviciek polovicu nezabudnem DD
dakujem
@patricos osobne sa ucim slovicka tak, ze pocuvam filmy s anglickymi titulkami a slovo co neviem si prelozim a tak sa mi to do pamäte nejako dá ale ak sa chces biflit len tak z papiera je super si to vela krat povedat to slovo a skusit pouzit vo viacerych vetach
do nás to nikdy netlačili, max na základke asi :ehm:
už si dlho nepamätám, že by sme sa mali niečo drviť. proste si to zapamätám z kontextu, pozerám filmy/seriály, čítam knihy. keď slovíčku nerozumiem tak si preložím a ono sa to vo mne väčšinou už nejak uloží.
ale na francúžštinu sa ich učím občas a to tak, že si ich čítam a píšem a furt dokola. (ale aj tak ich neviem)
Snaž sa naučiť celú pesničku naspamäť tak aby si aj vedel o čom je.Odporúčam Rap God alebo "Detroit vs. Everybody" od Eminema.Majú po 6 minút a slov su mega plné pekne vetu po vete, a čo nevieš si prelož a ideš ďalej
Na zakladnej som sa učil tak že som si ich najprv prečítal postupne že anglicky - slovensky, anglicky - slovensky...... a proste som tak prečital aj 20 slov a potom som si zakryl stlpec s anglickými slovíčkami a prekladal slovenské
A na strednej sa slovička neučim už. Väčšinu viem a ak napr pozerám video, film, čitam mangu, pišem v hre.. a niečomu nerozumiem tak to jedno slovko jebnem do translate preložim si ho a už znam čo to je
fuha, ja si ich väčšinou tak lepšie zapamätám, keď sa s tými slovíčkami stretávam viackrát v článku alebo hocikde inde proste sa ich neviem naučiť tak ako na základke, kde nám bachli 30 slovíčok a museli sme ich vedieť naspamäť potom inak pomáha na celkové zlepšenie angliny aj prekladanie pesničiek, sledovanie filmov/seriálov s anglickýmmi titulkami, čítanie článkov alebo kníh v angline.. tak isto aj tie spomínané frázy sú fajn a lepšie si to zapamätáš ja som sa inak dosť slovíčok naučila aj z tejto stránky: » www.newsinlevels.com/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
už si dlho nepamätám, že by sme sa mali niečo drviť. proste si to zapamätám z kontextu, pozerám filmy/seriály, čítam knihy. keď slovíčku nerozumiem tak si preložím a ono sa to vo mne väčšinou už nejak uloží.
ale na francúžštinu sa ich učím občas a to tak, že si ich čítam a píšem a furt dokola. (ale aj tak ich neviem)
A na strednej sa slovička neučim už. Väčšinu viem a ak napr pozerám video, film, čitam mangu, pišem v hre.. a niečomu nerozumiem tak to jedno slovko jebnem do translate preložim si ho a už znam čo to je
napr. Na dane slovicko vymyslis 10 viet