caute... chcela by som sa spytat z čoho sa mam učit slovnu zasobu ang. jazyka myslim ze nar. či zo slovnika alebo tak lebo v skole sa ucim ale viete to su take slovicka... diky
podľa mňa slovník nie je bohviečo... najlepšie je čítať knihy, časopisy, ale teda na začiatok stránky s obľúbenou tematikou a pozerať filmy a seriály. slovíčka sa najlepšie pamätajú vďaka kontextu, v ktorom sa počujú/vidia a človek v tom získa automatiku.
Ako tu už bolo spomínané- KNIHY... prečítaj si nejakú knihu po slovensky a tak po anglicky... Ja som tak v nemine prečítala Malého princa, Bibliu a Troch kamarátov a potom som už slovenské preklady nepotrebovala
@4 čítanie slovníku by ti podľa teba zabralo koľko? však bežná slovná zásoba je tuším okolo 10 000 slov a to si ich musíš nielen prečítať, ale aj osvojiť, čo neviem, ako by si chcela natrénovať. buď rada, že je to aspoň hravá forma. ani nebudeš vedieť ako a už o pár mesiacov budeš pozorovať výsledky.
v knihkupectvach dostat kupit aj dvojjazycne knihy napr. anglicko-slovensku to znamena ze na jednej strane je anglicky text a na druhej je ten text v slovencine..osobne som si taku knihu kupila, ale doteraz neprecitala :/ ale ako to uz bolo spominane, vraj ucenie sa jednotlivych slovicok je zla ucebna metoda..treba sa ucit cele slovne spojenia, vety atd. ale este som to neskusala..boze ci som leniva
Nebyť môjho obľúbeného seriálu Gossip Girl, na anglické seriály by som nikdy nezasadla. Čiže väčšinu som sa naučila touto formou...a nekonečných pospevovaní si anglických pesničiek..pomocou karaoke a podobne A teraz ,a to si dovolím tvrdiť,že angličtinu mám na dosť vysokej úrovni, tak čítam anglické knihy...aj keď mi to trvá samozrejme dlhšie,no stojí to zat Naposledy som čítala knihu Desert flower a dosť a to bavil Keď som si zháňala anglické knihy v kníhkupectve som natrafila aj na také,ktoré majú na ľavej strane písaný text v angličtine a napravo je slovenský preklad, také knihy tiež nemusia byť zlé
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Jasné, že sa angličtinu budeš učiť večne. Čo iné by si chcela?