Ahoj, som studentom gymplu a som v prvom rocniku a ucitelka si ma vybrala z angliny na olympiadu, lebo mi asi veri -.- ale mam strach, pretoze som nikdy na ziadnej olympiade nebol a vonkoncom nie na AJ... takze moja otazka je, je tazka? popripade mate sku
prídeš, napíšeš písomný test, potom ak postúpiš tak ide ústne kolo, najprv roleplay, tj, dostaneš "rolu" napr. predavač v obchode, a niekto druhý, učiteľ alebo nejaký iný žiak bude napr. predavač, a musíte sa podľa zadania rozprávať, teda, "hádať" a musíš si buď presadiť svoj názor, alebo dôjsť k rozumnému kompromisu. A potom je druhá časť, vymyslieť príbeh podľa obrázku.
ako ja tieto olympiády tak neznášam!! podľa mňa vedia tak znížiš sebavedomie...vieš, že vieš po anlicky a dorozumieš sa bez problémov a keď som tam bola ja 1. krát tak bol listening o odpade, no nech mi idú do riti!
Predpokladám, že je to len školské kolo (ktoré väčšinou učitelia čerpajú z minuloročných okresných kôl - a nie sú ťažké) a do okresného vyberú tých najlepších. Podľa mňa, teraz ťa chcú len "oťukať", či na to v neskorších ročníkoch budeš mať. No kto vie, možno si skrytý talent a vyhráš. Každopádne, držím palce!
Aj posluch bude? To asi na každej škole je posluch čo? :/ No nevadí, aj ja som prváčka, ale na zdravotnej a dala som sa na to sama Budem ti/si držať palce
@candy36 ak si taká múdra, ako sa snažíš vyzerať, tak by si si najskôr zistila detaily a nekecala o veciach, o kt. nemáš prehľad... PS: ja som olympiádu pre stredné robila 1. krát v 3. ročníku na osemročnom gympli...asi tak prajem pekný zvyšok dňa
joooj to mám zase záchvat smiechu tak na pol hodiny
na olympiády z AJ som chodila od 2, ak nie 1, ročníka osemročného gym. a naozaj, jediná ťažká ktorú som robila bola 2C2, a to je pre tých čo sú buď prisťahovaní z anglicky hovoriacej krajiny alebo odtiaľ majú rodičov, a jediný dôvod prečo som ju musela robiť to, že sa niekomu nechcelo tlačiť aj 2C1 tak nám hentú švacli celému ročníku
B1tky, B2ky, prípadne A2ky, sú smiešne jednoduché a jediný kto tu nemá prehľad si ty, o tom svedčí už hláška "olympiádu pre stredné školy", čo môže byť ktorákoľvek úroveň z vyššie uvedených
@atep ano, je tam aj posluch, a ne všetkých školách ten posluch býva, pretože testy sú pre celú republiku rovnaké
ja už ju robím tretí rok, zatiaľ som vždy prešla do krajského, ale tam som to skazila na roleplayingu ale tento rok už sa cítim v angline celkom doma, čiže by som mohla ísť aj ďalej nie je to až také ťažké, ale sú tam také chytáky, treba mať dobrú slovnú zásobu, vedieť sa vyjadriť, písomná časť nie je ťažká držím palce..
@candy36 gratulujem k tvojim úspechom a prajem ti ich v živote ešte veľa!! neviem ako ty, ale iní ľudia na tomto fóre vedia vyjadriť svoj názor aj normálnejšie a nie hneď robiť zo seba neviem koho...asi tak..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
btw, máš divný nick, fakt
Ale hadam prežijeme , nie?
možno 2C2, tá je ťažká, ale tú vám písať nedajú
joooj to mám zase záchvat smiechu tak na pol hodiny
na olympiády z AJ som chodila od 2, ak nie 1, ročníka osemročného gym. a naozaj, jediná ťažká ktorú som robila bola 2C2, a to je pre tých čo sú buď prisťahovaní z anglicky hovoriacej krajiny alebo odtiaľ majú rodičov, a jediný dôvod prečo som ju musela robiť to, že sa niekomu nechcelo tlačiť aj 2C1 tak nám hentú švacli celému ročníku
B1tky, B2ky, prípadne A2ky, sú smiešne jednoduché a jediný kto tu nemá prehľad si ty, o tom svedčí už hláška "olympiádu pre stredné školy", čo môže byť ktorákoľvek úroveň z vyššie uvedených
@atep ano, je tam aj posluch, a ne všetkých školách ten posluch býva, pretože testy sú pre celú republiku rovnaké