Zdravím, začal som brať antidepresíva Escitalopram 10 mg. Ale po prvom dni užívania ma začala strašne bolieť hlava. O deň to bolo ešte horšie, sedel som v škole a myslel som že odpadnem. Máte niekto podobné skúsenosti? Ďakujem za odpovede
Tak prvá vec, ktorú je dôležité vedieť je. že či naozaj musíš brať antidepresíva. Ak musíš, tak ako píšu skús ich brať len raz za deň alebo začni s 5 mg ako písala @narazuvzdornaa a uvidíš. Ale je pravda, že antidepresíva majú viac vedľajších účinkov ako tých žiadaných... Ak to bude pokračovať, tak si to u svojho lekára nechaj vymeniť za iný typ.
A čo ak skúšal bylinky a nepomohli mu? Jednoducho niekedy bylinky nepomôžu a človek sa potýka s takými vecami, že to bez liekov nezvládne. Ak mu to predpísal psychiater/neurológ, nevidím dôvod prečo by lieky brať nemal.
Možno tvoje telo nereaguje dobre na nejaké liečivo, čo obsahujú, choď za lekárom, čo ti tie lieky predpísal a skús ho poprosiť o výmenu.
Po escitaloprame hlava bolieva aj mna,okrem toho sa mi che furt spat a som neskutocne vytreta...ale ja ho berem s rivotrilom mozno je to tym..kazdopadne skoc za doktorom
Ja som skúšal hocičo.. čaje, prírodné antidepresíva ako sedatif pc (bolo mi potom ešte horšie), persen (necítil som žiadny účinok). A vzdal som to.. ak máte niekto zázračný liek na depresiu tak sem s tým.
Ja som nikdy nebol za lieky.. a nerád do seba pchám sračky. Ale tie stavy čo prežívam sa už nedajú zvládnuť a preto som prešiel na antidepresíva. Myslím že je to lepšie ako sa úplne psychicky zrútiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ak sa da, skus zacat na 5 mg, niekedy so musi telo zvyknut. Hlavne sa na to opytaj lekara.
A velmi sa tesim na komenty, ako mas jest slnecne luce a kesu orechy a nie zle lieky.
neber to a preštuduj na internete literatúru - bylinky a tie ti pomôžu...
Možno tvoje telo nereaguje dobre na nejaké liečivo, čo obsahujú, choď za lekárom, čo ti tie lieky predpísal a skús ho poprosiť o výmenu.
Ja som nikdy nebol za lieky.. a nerád do seba pchám sračky. Ale tie stavy čo prežívam sa už nedajú zvládnuť a preto som prešiel na antidepresíva. Myslím že je to lepšie ako sa úplne psychicky zrútiť.