Ahoj rozhodujem sa nad vysokou školou medzi architektúrou a medicínou . Rozhodne by ma viac bavila architektúra ale všade čítam , že je to strašne náročné a to ma trochu odrádza... Je tu niekto kto chodí na achitektúru ?Je to pravda, že je to také náro
Pokiaľ ťa niečo baví, nenechaj sa odradiť tými, čo tvrdia, že je to náročné. Medicína je minimálne rovnako náročná ako architektúra a pokiaľ niečo chceš dosiahnuť, musíš na sebe aj trochu popracovať. Jednoduchý odbor vedúci k dobrej budúcnosti ťažko nájdeš. Nemyslím si, že ak sa budeš snažiť, že je to nezvládnuteľné, tak sa nenechaj ovplyvňovať kecami že je to ťažké a že to nedáš. Ak ťa to baví, tak to dáš A hlavne nechoď tam, kde by ťa to nebavilo len preto, že ti niekto povie.
pokial som dobre pocul je kopa vystudovanych arch. ktori nemaju robotu, takze GL btw medecinka ma vzdy uplatnenie ale pocas studia si skoro no lifer ...ak ma niekto lepsie info moze ma opravit
Ako sa vôbec dá rozhodovať medzi týmito dvomi? Veď sú to diametrálne odlišné odbory, medicínu by mali študovať takí, čo sú o tom presvedčení. Ale dobre, už mi stúpol tlak, už to ani nebudem ďalej rozvíjať
architektúra je ťažka ale zase ak osa to vezme.....ono hlavne aj zaleži od zamerania ......či cheš študovať tu klasicku architektúru...či skor design, či krajinnu architekturu navrhovať zahrady, alebo sa učiť teoriu dejiny a kreslenie....a pod. a presne študuj čo ťa baví....a asi radšej toto ako medicínu.....
Bože veď to sú tak rozdielne odbory. Musíš vedieť k čomu máš bližšie, aké predmety ti idú lepšie.. A okrem toho ak máš naozaj 15 tak za tie roky ťa to prejde ešte 10 krát a zmeníš názor
architektura je narocnejsia, uz len dostat sa tam a prejst prijimackami kde beru fakt len talentovanych ludi, ktori vedia kreslit a to iste po nociach az do rana, robit skice a kreslit az do zufalstva
obidve školy sú pekné...tiež som nad nimi rozmýšľala, ned medicínou, lebo sa mi páčia veci okolo ľudského tela a zachraňovanie životov a nad architektúrou kvôli umeniu - teda ked mám byť presná nad designom...ale nakoniec študujem ekonomiu a manžment... medicína by sa mi páčila viac obsahovo, možno je zaujímavejšia, ale aj horšia na pamäť a veľká zodpovednosť, preto som sa vzdala, lebo by mi asi vadil ten kontakt so smrťou a neviem ako by to bolo s rýchlosťou mojich reflexov pri náročných operáciách, tam treba konať...a zas na architektúru treba byť dobrý v matike, fyzike, čo by ma tiež potom asi nebavilo, lebo architektúra nie je len o umení, vkuse a pekných domčekoch...je to tam viac na logiku ako na pamäť...sám si vyber...uplatnenie majú obidve dobré...
Ano,je to tazke,hlavne atelieri,kde budes trávit vela casu,a na medicine asa zas musis vediet biflit...ak máš predpoklady,chut a čas,tak chod..ja by som sla na architekturu...
Boze kazdy vravi, ze medicina, tak sa idu zachranovat zivoty ... Ale nik uz nespomenie, ze vacsina doktorov zivot nezachranuje, len pomaha liecit zdravotny stav. Jasne, ze zdravie je to najcennejsie co mame, ale fakticky. Na tej skole sa ucime strasne vela veci (zaujimave, to nepopieram) no kazdopadne aj tak v zivite skoncime s 20timi flastickami liekov a tym budeme liecit vacsinu chorob ... Raz darmo... hovori sa, ze doktor lieci, ale pan Boh uzdravuje.
ale medicina vobec neni o presvedceni. Je milion odvetvi, kde pacienta vidiet nemusis a ak ta bavi veda okolo toho a ludia ne, tak chod tam. Ak ta bude bavit kreslit, matika, fyzika tak chod na architekturu.
Na medicine je velmi malo ludi z nejakeho presvedcenia o ktorom vy hovorite....
Tažko povedať, čo je ťažšie......viac menej obidve sú veľmi náročné odbory.......Len na stavebnej fakulte berú ročne min. 400 prvákov architektov + architekti na fakulte architektúry...tak si asi domyslí koľko je veľa architektov ... na medicíne si asi ľachšie nájdeš prácu........na architektúre nebudeš spávať kvôli výkresom a na medicíne asi kvôli bifllovaniu....
Ak vieš, že by ťa rozhodne viac bavila architektúra, tak nie je o čom. Choď na architektúru. Kašli na nezamestnanosť, pokiaľ to nebudeš flákať, tak sa uplatníš.
architektura je fajnovejsia, lebo kreslis, rysujes, pocitas...je to presnejsia veda nez medicina, v ktorej su stale nejake nevyriesene zahady ludskeho tela a pripady, ked neplodna porodi...chapes, ked chces nieco vyriesit, tak to vyriesis, vymyslis, to sa mi paci viac. nebudes robit s krvou, ziadne zdravie od teba nezavisi, mozes vytvorit nieco nove, podla seba a ostava tvoje dielo. v medicine narodene dieta nie je tvoje dielo...ked si taky typ, co sa nauci vsetko, tak arch...
Dlhodobo pripravujem na prijímacie skúšky na školy Architektúry.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
medicína je poslanie, ku ktorému musíš mať vzťah, takže ak ťa viac baví architektúra nie je o čom....
medina je presvedcenie a nie vahanie
Na medicine je velmi malo ludi z nejakeho presvedcenia o ktorom vy hovorite....
A btw medicina urcite neni lahka lol
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp@post.sk