Átriaky v BA - čo robiť aby sa dala izba aspoň trochu skultúrniť?
Ahoj, volám sa Barbora. Stala som sa nie práve nadšenou obyvateľkou Átriových domov v Bratislave. Keď som vošla do svojej izby, myslela som si, že to asi nerozdýcham. Preto by som sa chcela opýtať predovšetkým dievčat (no aj chalanské názory sú vítané) ,
Čo sa týka tých špinavých okien samozrejme, že špinavé okná sa umývajú, aby boli čisté Problém je však v tom, že majú dvojité sklá, kt. sa nedajú odšróbovať a ani nijak inak od seba oddeliť.
A tie Átriové domy, resp. domky - pravdepodobne je to len názov internátu ako napr. Mladosť, Družba, Horský Park, atď. No je to aj typ budovy tak dúfam, že vám moje "obsiahle" vysvetlenie, čo sú Átriaky bude stačiť
ja mám kamošky na atriákoch....pokresli si to ako chceš a nikoho sa nepýtaj, tak sa to bežne praktizuje väčšinou si to celé polepia plagátmi, pomaľujú a donesú nejaké vlastné závesy...videla som už aj pomaľované dvere....
a pre všetkých, čo sa ešte budú pýtať: odlišuje sa to len tým, že to má (nekryté) terasy
ja som tam býval, podľa mňa čo robiť? no skús si tam dať koberec, nejakú kvetinu, ktorá potrebuje málo svetla, ale veľkú kvetinu, takú že bude v rohu a potom lampy, normálne lampy stojacé s otočným vrchom (okolo 20-30 euro v ikei), aby ste si osvetlili izbu na rôznych koncoch smerom na bielu stenu, spôsobí to lepší efekt ako horné svetlo.
Mňa napadlo, že by sme tú izbu mohli vymaľovať farbou, kt. bude neutrálna , či už tam budú po nás chalani, či baby a celkom sa mi páčia samolepiace dekorácie, kt. sa dajú kúpiť s rôznymi motívmi - sú to vpodstate niečo ako nálepky na stenu. Ten koberec sa mi páči a aj tie lampy, ďakujem
byval som tam rok. Dali sme si tam lampu par plagatov a potom sme si na to zvykli. Tazko povedat z chalanskeho pohaldu je to predsa len inak vnimane. To co ta bue stvat viac ako izba budu vecka a sprchy. A tym uz veru moc nepomozes. Good luck
moja kamarátka sa toho silno chopila, vymaľovaôa na oranžovo, priniesla si vlastné závesy, koberce, periny, na skrine tiež povešala kusy látok, aby zakryli tú ohavnosť a vlastnú posteľ si zakryla takou tou sieťkou, že izba v izbe z ikey, či odkiaľ to bolo.. a nakoniec to bolo vcelku pekné miesto
moja spolubyvajuca tam raz doniesla zavesy aj zaclony, aby sme sa nemuseli kukat na tie spinave okna popremiestnovali sme nabytok troska - v ramci moznosti samozrejme no a kludne si to vymaluj ako sa ti len zapaci, pomaluj aj dvere ak chces a prines si nejake pekne obliecky na vankus a periny, to spravi dost vela
No ja tam nastupujem buduci tyzden a planujem tu izbu aspom vymalovat lebo je to hrozne,na jednej stene je velky fialovy cinsky znak a na druhej po celej ploche pavuciny a velky pavuk (nakreslene perom).Ani tak nejde o to ze by som si nezvykol ale preco si zvykat ked to tak nemusi byt,koberec tiez urcite nejaky pribudne ale to je asi vsetko.
To s tým premalovaním, behni na ubytovacie oddelenie a povedz, že chces premalovat izbu...oni ti dajú farbu aj náradie, len to nesmie byť nejaká tmavá farba...takže taká biela alebo aká by šla v pohode, a dokonca neviem aj či ti to nevymalujú samotní páni údržbári z Mlynov...len musíš na nich trocha zatlačiť a nenechať sa na prvý krát odradiť, lebo sú to svine a takýmto veciam neradi ale nakoniec predsa vyhovejú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
A tie Átriové domy, resp. domky - pravdepodobne je to len názov internátu ako napr. Mladosť, Družba, Horský Park, atď. No je to aj typ budovy tak dúfam, že vám moje "obsiahle" vysvetlenie, čo sú Átriaky bude stačiť
a pre všetkých, čo sa ešte budú pýtať: odlišuje sa to len tým, že to má (nekryté) terasy