potom ti je to už jedno, nie? aspoň mne by bolo.. ak to má niekomu pomôcť, resp. zachrániť život a mojej rodine ostane moja telesná schránka, ktorú by mohli pochovať v relatívne dobrom stave (že mi nezoberú kožu na trasplantáciu z tváre a pod., aj keď neviem či vôbec aj koža z tváre sa transplantuje, ale chápete môj názorný príklad..), tak mi to nebude vadiť.. a samozrejme kým to ozaj použijú na transplantáciu a nie na dáky čierny trh s orgánmi, to by sa mi nepáčilo ani po smrti tak potom som asi za..
@4 moj nazor nie, niesom darca. A len tak pomimo kto vie, co sa robi na patologii. Ked potrebuju tak beru . . . Ved kto to kedy skontroluje . . . pozostali daju neboztika na rentgen? . . . alebo na CT? . . . a potom sa budu stazovat? . . . asi nie . . .
Ved skuste si tipnut kde koncia vsetky tie zlate mostiky a korunky, ktore maju zosnuli v ustach (pozostatky socializmu). A nie je toho malo . . . rocne su to kila zlata . . . aj ked je len 9k.
a prečo nie? ak budú využiteľné, tak nech si aj nechty zoberú...
vlasy nie, chcem si ako mŕtvola zachovať aspoň nejakú dôstojnosť... a vlastne, ak ma nechcú pred kremáciou vystavovať, nech si vezmú aj tie, ak niekoho potešia
na svete je 6mld. ludi ... tento trend sa zvysuje .... ale co sa nezvysuje je plocha zeme na ktorej zijeme ... uz teraz mi to tu priapada dost na tesno ... SOM PROTI DAROVANIU ORGANOV OKREM VYSKUMNYCH CINNOSTI
@tinka23 . . . pre vysvetlenie to co ty myslis je pravdepodobne okolo Galvanoformingu, kde sa pouziva rydzost skoro 24k. Korunka je z ineho materialu (niesom od remesla ale tusim keramika, porcelan a rozne zliatiny obsahujuce chrom, nikel, paladium alebo nieco podobne), dochadza prakticky len ku pokoveniu.
Kdezto ja som mal na mysli zlate korunky ako take, vyrobene priamo zo zlata. V socializme castokrat s nizkou rydzostou.
bolo bi mi luto ze ked zomrem a nejaky clovek bude potrebovat organ ale asi nie ... ale ked mi to tak pride asi bi som to spravil lebo radcej 1 mrtvy ci dvaja ? jasne ze jeden ...............
Dalsi dovod preco nie 24k, ak si niekedy mala v ruke 24k tak iste vies, aky je to material . . . je prilis makke preto ak zo zlata robia korunky musi to byt logicky zliatina s inymi kovmi ako med, striebro, paladium, zinok, cin, antimonom, zriedkavejsie indiom, iridiom, rodiom alebo platinou. Nieco plati na celebrity, nieco na obycajnych ludi, nieco na specialne ukony.
mám len jeden dotaz- po smrti sa okamžite môžu odoberať orgány, za predpokladu, že zomretý nemal žiadnu chorobu a podobné veci, len v tedy keby dotyčný zomretý mal napísané v karte, alebo niekde inde, že nechce darovať orgány a overené notárom až v tedy sa nemôžu odobrať orgány, príbuzný s tým nemajú nič spoločné... teda tak to stanovuje zákon... mne osobne by nevadilo, keby mi ich odobrali...
@matheusko tak vitaj kolega hej myslím že sme sa pochopili nakoniec a obaja máme pravdu.. myslela som to tak, že keď k nám teraz prídu so zubným zlatom, tak je s vyššou karátovosťou.. ale napríklad aj viem ako vyzerá a viem ako vyzerá 9 karátové a sú rozdielne aj odtieňom aj na omak, preto mi to najprv prišlo ako nesprávne, ale už rozumiem..
@narazuvzdornaa nie to nemyslím, ale nepríde mi fér, ak už je raz nejaký zoznam čakajúcich, aby dostal orgán skôr niekto len kvôli tomu že za to môže dať ťažké prachy, ktoré iní nemajú a teda si to nemôžu dovoliť a musia čakať.. a celkovo už len tým slovom že je to čierny trh, tak sa mi to nepáči..
Posmrti je to uz jeddno..tak pomozem dakomu...Ale co ak ked zomries..si uveznenii vo svojom tele ale tym stylom ze si maximalne retardovany...Nic nemozes robyt...Ale vnimas aj ked mozoq je mrtvy a neprekrvujes..proste inu formu vnimania viuzias..a citis.. OO...TO ne..alebo co ak posmrty ma tvoje telo bliske spojenie s priebehom zivota posmrty...ja sa nato nedam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Ved skuste si tipnut kde koncia vsetky tie zlate mostiky a korunky, ktore maju zosnuli v ustach (pozostatky socializmu). A nie je toho malo . . . rocne su to kila zlata . . . aj ked je len 9k.
vlasy nie, chcem si ako mŕtvola zachovať aspoň nejakú dôstojnosť... a vlastne, ak ma nechcú pred kremáciou vystavovať, nech si vezmú aj tie, ak niekoho potešia
a ked zomriem tak kludne nech si berú, ak to zachráni život, v ďalšom živote zas niekto zachráni mňa
Kdezto ja som mal na mysli zlate korunky ako take, vyrobene priamo zo zlata. V socializme castokrat s nizkou rydzostou.
Myslíš, že na čiernom trhu sa predávajú orgány do polievky?
@narazuvzdornaa nie to nemyslím, ale nepríde mi fér, ak už je raz nejaký zoznam čakajúcich, aby dostal orgán skôr niekto len kvôli tomu že za to môže dať ťažké prachy, ktoré iní nemajú a teda si to nemôžu dovoliť a musia čakať.. a celkovo už len tým slovom že je to čierny trh, tak sa mi to nepáči..