Skôr mi to príde ľúto že niekto zarába málo peňazí za " podradnú " prácu... Tie slabo platené práce sú same o sebe neatraktívne a k tomu ten biedny plat, to je fakt kombinácia.
@1 , skôr mi je ľúto toho že niekedy nemajú inú možnosť alebo nevedia o tom že majú iné možnosti a potom sú uzamknutí v takých situáciách ... poznám ale aj takých ktorým to čo robia nevadí a nevadí im ani i ch platové ohodnotenie pretože majú hodnoty nastavené inak, skôr sa orientujú na iné časti života a v nich sú uspokojení a radi ... a takým ľuďom svojim sposobom aj dosť závidím
co sa tyka ludskych prav, samozrejme, beriem ich ako rovnocennych ludi.
ak uz ale mame ist do nejakej, dajme tomu, politickej diskusie, tak nazor cloveka, ktory nikdy neopustil svoju dedinu, robi v nejakej fabrike a na internete si namiesto celosvetovych medii cita zem a vek a na facebooku nadava na caputovu a migrantov, tak v tom pohlade ho tazko brat ako rovnocenneho. inteligentny, ambiciozny clovek sa vacsinou zo zivota snazi vytazit viac ako monotonnu, automatizovatelnu pracu cely zivot a prezivanie od vyplaty k vyplate.
takze povysovat sa nechcem, ale myslim si, ze diskusiu "na jednej vlne" by sa mi casto s nimi viedlo tazko.
A just som to tam dal, pretože to vidím vôkol seba a občas ma napne z ľudí a ich správania.
Krásne to vidieť už len na VŠ vzdelaných ľuďoch, ako tých bez titulu podceňujú a považujú ich doslova za odpad. A ešte keď vidia ako napríklad niekto na ulici zbiera smeti...no koniec. Veľmi dobrá téma toto
Nehodnotim ludi podla toho aku pracu vykonavaju (aj ked tu asi mam zopar vynimiek) alebo kolko zarabaju, ale podla toho ako sa spravaju a ake maju nazory. Kretenov najdes jak medzi chudobnymi, tak medzi bohatymi. A aj inteligentny clovek moze byt magor.
takze ked niekto so mnou podla mna nie je rovnocenny, tak je pre mna podla druhych:
1. odpad
2. nieco menej
ja neriesim, ci je menej ako viac, ci je odo mna vlavo alebo vpravo, ci je alebo nie je "odpad". ja riesim, ci si mam s tym clovekom co povedat. fajne ako si to ludia vedia (chcu) prekrutit
Co konkretne je podradna, ale potrebna praca a co konkretne je slabo platene?
To je brutalne relativna otazka a to co clovek povazuje za podradne zavisi od toho co sam robi a kolko zaraba. Napriklad taka skolska kucharka zarobi myslim dakych 400 v cistom a pritom ked sa na to clovek pozrie tak denne prinesie jej praca vacsi realny uzitok ako praca dakeho social media managera co sedi v open spaci za 3nasobny plat.
Pricom ten social media manager s 1200 cisteho si moze o sebe mysliet aky je kral, ked ma na slovenske pomery nadstandartny plat. A oproti takemu londynskemu investicnemu bankarovi je 1000 krat vacsi zebrak nez je ta kucharka proti nemu.
Nie, nikdy neviete, ci z toho cloveka neskor "nevyrastie" nejaky expert. Ale aj keby nie, tak nemam dovod ho brat za menejcenneho, predsa nic zle nerobi, vytvara hodnoty a je to v podstate jeho vec.
@lojzo_xxl lebo je zle, ked si dam poradit od ludi, co tomu rozumeju, ked sama nesledujem politiku? prezidentske volby som sledovala. aspon som nekydala hnoj vtedy, ked mi to bolo u riti, ale dala som si poradit od mudrejsich. TO je to, co tu niektorym simple mysliam chyba - prebrat nazor niekoho kompetentnejsieho, ked uz nemaju kapacitu spracovavat fakty.
vazim si, ze ma ochotu pracovat aj ked za "podradny" plat...
lebo vela ludi by sa na to vykaslalo a bolo by doma na socialnych davkach a nepracovalo by na sebe
ale je velmi smutne, ze tie prace nie su ohodnotene pretoze su taktiez dolezite.... ja pracujem v zahranici popri studiu upratujem a na hodinu mam viacej ako manager na slovensku...cize ma mrzi ked vidim ako na slovensku ludi zdieraju nech robia za co najmensi plat a ak to nevezmes ty tak si najdeme niekoho ineho a potom sa cuduju, ze ludia nenakupuju, su zadlzeni a celkovo ekonomika nefunguje tak ako by mohla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ak uz ale mame ist do nejakej, dajme tomu, politickej diskusie, tak nazor cloveka, ktory nikdy neopustil svoju dedinu, robi v nejakej fabrike a na internete si namiesto celosvetovych medii cita zem a vek a na facebooku nadava na caputovu a migrantov, tak v tom pohlade ho tazko brat ako rovnocenneho. inteligentny, ambiciozny clovek sa vacsinou zo zivota snazi vytazit viac ako monotonnu, automatizovatelnu pracu cely zivot a prezivanie od vyplaty k vyplate.
takze povysovat sa nechcem, ale myslim si, ze diskusiu "na jednej vlne" by sa mi casto s nimi viedlo tazko.
Krásne to vidieť už len na VŠ vzdelaných ľuďoch, ako tých bez titulu podceňujú a považujú ich doslova za odpad. A ešte keď vidia ako napríklad niekto na ulici zbiera smeti...no koniec. Veľmi dobrá téma toto
Plus ja este povazujem ludi pod vplyvom alkoholu za menejcennych, uplne ich ignorujem.
maximálne si tak zhodnotím, že je niekto šulin, ale zásadne sa nad nikoho nemienim vyvyšovať a tváriť sa, že niektorí ľudia sú si rovnejší než iní.
je však zaujímavé sledovať, koľko ľudí samých seba považuje za niečo viac než iných.
1. odpad
2. nieco menej
ja neriesim, ci je menej ako viac, ci je odo mna vlavo alebo vpravo, ci je alebo nie je "odpad". ja riesim, ci si mam s tym clovekom co povedat. fajne ako si to ludia vedia (chcu) prekrutit
To je brutalne relativna otazka a to co clovek povazuje za podradne zavisi od toho co sam robi a kolko zaraba. Napriklad taka skolska kucharka zarobi myslim dakych 400 v cistom a pritom ked sa na to clovek pozrie tak denne prinesie jej praca vacsi realny uzitok ako praca dakeho social media managera co sedi v open spaci za 3nasobny plat.
Pricom ten social media manager s 1200 cisteho si moze o sebe mysliet aky je kral, ked ma na slovenske pomery nadstandartny plat. A oproti takemu londynskemu investicnemu bankarovi je 1000 krat vacsi zebrak nez je ta kucharka proti nemu.
a vlastne mam
lebo vela ludi by sa na to vykaslalo a bolo by doma na socialnych davkach a nepracovalo by na sebe
ale je velmi smutne, ze tie prace nie su ohodnotene pretoze su taktiez dolezite.... ja pracujem v zahranici popri studiu upratujem a na hodinu mam viacej ako manager na slovensku...cize ma mrzi ked vidim ako na slovensku ludi zdieraju nech robia za co najmensi plat a ak to nevezmes ty tak si najdeme niekoho ineho a potom sa cuduju, ze ludia nenakupuju, su zadlzeni a celkovo ekonomika nefunguje tak ako by mohla