Čo sa stane, ak si bezdomovec, presne tak ako ja, naozaj veľmi škaredo zlomí lakeť a po 4 hodinovej operacii musi chodiť každý druhý deň na rehabilitácie? Veď tam majú tak prísne hygienické pravidlá (čistý úbor na cvičenie, uterák, prezuvky), ze si to neviem predstaviť.
Akože nechajú ho s absolutne nepouzitelnou pravou rukou? A zoperuju ho vobec, ked si neplatí zdravotne? Alebo mu ju amputuju? Či ho nechajú zomrieť?
Teda viem, ze zomrieť ho nenechajú, ale čo teda spravia? zaplatíme za tu operaciu my vsetci, ktori platíme zdravotné? Alebo mu to zoperuju, dajú tam tie sroby a nechajú ho tak, ze s tou rukou uz nikdy ani nehne?
Aj ked teda mne uz mesiac ani tie rehabky a intenzívne cvičenia doma skoro vobec nepomáhajú ale to uz je zas iny pribeh ((vraj to bola uplne najťažšia zlomenina, akú som mohla mat, ach, keby to aspon nebola prava ruka)
@lenkaska1 este davnejsie si sa ma pýtala, čo sa vlastne stalo, len som nemala este tak silu o tom pisat, no v tomto fore približujem aspon trochu viac detailov. Ale to, čo sa stalo po tom a bolo to este ovela horsie (vieš čo), o tom radsej nechcem pisat. No a ako sa to stalo? Omylom som prevalila pohár s vodou pri posteli v spalni a bosa s mokrými nohami som sa ponáhľala pre handru. Hneď v chodbičke na kachlickach som spadla. To je vsetko
Aneb "ako si clovek môže za 3 sekundy uplne a natrvalo zničiť pravu ruku"
Hej no, toto fórum je nakoniec asi aj tak trochu o mne. Ale najma, este raz sa vám chcem všetkým, ktorí ste mi este v ten den poskytli tak obrovskú podporu, nesmierne podakovat
Akútnom stave musia ošetriť aj bezdomovca. Na to sa nevzťahuje žiadne poistenie, prosto ho musia dať dokopy. Také prípady sú bežné, podobne ako nechcené deti z hniezda záchrany, ktoré nemajú mená a sú označené XY a podobne napr. cudzinci, hlavne pracujúci vo fabrikách z tretích krajín...no a potom asi kontaktujú nejaké centrum pre ľudí v núdzi, najčastejšie ak ho prevádzkuje mesto, ak je to taký stav, že by na ulici zomrel. Ale v dnešnej dobe nikto nevie a možno sú aj prípady, kedy ich vyslovene vyhodia na ulicu. Keďže toto sa bežne stáva ľuďom, ktorým nechcú poskytnúť sanitku domov ako odvoz z hospitalizácie, a tí ľudia nemajú peniaze na taxi, alebo si ho nevedia ani zavolať. Poznám takého človeka, čo šiel po operácie pankreasu domov vlakom.
Neodkladný, život ohrozujúci stavbti musia ošetriť bezplatne. Takže asi operácia a po nej nevyhnutná rekonvalenscencia na lôžku ok. Ale s rehabkou som si nie moc istý. Asi nie. Cvič si doma, bezdomovec, alebo v lese.
Neviem no snad mu to aspon zoperuju tak ako ostatnym aj ked to uz nikdy nebude ruka ako sa patri a hlavne v takych podmienkach ked zije tiez mam za sebou zlomeninu a asi o dost lahsiu ako ty ale tiez uz to neni ono aj po rehabilitaciach a cviceni doma
@warble je pravda, ze si obcas potrolim, ale toto nieje ten pripad.
keby dnes zomreli vsetci bezdaci, tak nikto nestastny nebude. mozno cestujuci v 61tke rano by boli stastnejsi, ze nemusia s tymi hovnami v smrade cestovat do roboty
@mezomus@14 mozem povedat kludne, ze keby dnes umreli vsetci ludia, nikto by nebol nestastny
ti bezdaci su stale ludia, tak ako ty alebo ja, a maju svojich blizkych, ktorym na nich zalezi a ver ci nie, aj svoje miesto v nejakej komunite, tak ako ty alebo ja
Nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť dostanú, rehabilitacie skôr nie
A @mezomus jdu blejt velebnosti take fašistické sracky jak si tu vypustil, to sa nevidi každý den snáď ti aspon trochu stúplo tvoje smutne ego ked si isi verejne dokazal, že si lepsi od bezdaka
@mezomus@20 tak sa vyjadrim presnejšie, mas názor jak fašisti. Pre nich boli vybrane skupiny obyvateľstva tiez smradlave hovna a tiez pre nich predstavovali len príťaž, ktoru bolo treba zlikvidovat. A to bol vlastne holokaust ak ti to hovori nieco. Podstata tvojich názorov a ich názorov je rovnaka. Co je dosť smutne. Nikto nema právo posudzovať a vymeriavat hodnotu človeka. Iba Boh. Ale keď ty sa citis ako niečo viac, tak prosím. Možno ťa život naučí a dostaneš lekciu pokory, a budeš veľmi prekvapený, keď zistíš ze ty nie si viac ako iny clovek, dokonca nie si viac ani ako bezdak.
A neviem o tom, ze mam nejake laviciarske kydy, som proste len normalny človek, čo si nemysli o sebe ze je niečo viac ako ostatny a ze mam pravo určovať kto si zaslúži dýchať vzduch a kto si zaslúži vzduch do zily
@Mezomus fujky fuuuj na ytb sledujem Psychopata Bejra ktory nataca s bezdakmi a vzdy ked nejaky z nich umre tak chyba vela ludom aj mne teraz pred par dnami "mu" umrel jeden stary zabavny chlapik ktory zil v moste 18 rokov a nikomu tam ani inde neublizoval, prave naopak ak sa dalo tak pomahal, krmil kacice a nutrie z toho co nasiel v kontajneroch alebo dostal od znamych a z toho aj sam zil. Kupal sa v rieke takze nesmrdel a nasiel si cistych veci na oblecenie kolko len chcel. Takze nemozes nikdy hadzat ani bezdomovcov do jedneho vreca
Ja súhlasím s @mezomus ale myslím si to iba o tých, ktorí sa nedostali na ulicu náhodou, ale sami to tak chceli - lebo citujem jednu bezdomovkynu "načo by sa mala snažiť hľadať si prácu, keď stačí ísť na charitu a tam jej dajú najesť a nové oblečenie" - čiže áno, ľudia s takýmto postojom sú hnoj, parazity a mali by sme sa ich zbaviť...
@milgamman ouke, hodnotu cloveka celkom presne posudzuje danovy urad alebo, kolko novych liekov vynasli bezdomovci? aha, pockaj... jadrova fuzia sa podarila v utulni pri letisku minuly tyzden
@passerine nahodou? ako sa da dostat na ulicu nahodou?
@torpedo08 a ty co nejdes do roboty trocha? nemal by si na picoviny cas
@mezomus@25 ja uz len do hrobu pojdem tiez ale to nic nemeni na tom ze mam pravdu a este ak je clovek na ulici slobodny, stastny a nikomu neublizuje tak je nakoniec aj super ze tam je o moc viac casto ludom ublizuju taki co maju podla teba tu penaznu hodnotu a aj taki co vynachadzaju lieky staci ked sa pozriem na dnesny svet a hned ma pre mna aj ten najspinavsi bezdak vacsiu hodnotu ako nejaky zapredany politik atd.
@25 uz len to ze stoji stat ten clovek prakticky nanajvys par stoviek eur rocne z neho robi lepsieho cloveka, aj ked sa mu nieco stane a potrebuje lekarsku starostlivost tak stale sa to neda porovnat s nejakymi hajzlami co sedia v parlamente a nerobia nic ine len bezhlavo okradaju stat o stovky milionov
@mezomus myslím, že aj tebe musí byt jasne, že sa nedajú hádzať všetci do jedného vreca. Sú aj mili a priatelski, cisti bezdomovci, ktorí nikomu nijak neublizuju, aj keď ich je asi malo. Druha vec je ale ta hodnota ľudského života, akehokolvek. Kto je horsi? Mafian Kocner, čo si objedna vrazdu, alebo nejaký fakt nepriemny zlý špinavý bezdomovec, ktorý ale nikoho nezabil? ...Pozri, ja som napr nesmierne alergická na neprisposobivych Rómov, lebo som s nimi mala priserne skusenosti v minulosti. Ale nikdy by som im nepriala, aby nezili. Iba sa im snažím vyhýbať čo to da...
@mezomus@6 kks a tebe keď si fetuval a neviemčo, tiež mali pichnúť 10 kubíkov vzduchu? Teda ma prekvapuje že to hovoríš zrovna ty čo si aj sedel a neviem čo, teda však ja som bola na tom rovnako, ale mne je bezďákov ľúto aj keď si to vybrali sami.
zaujímavá diskusia… o tom ako sú tiež ľudia a bla bla… samozrejme sú, ale v tej nemocnici sa o nich nemusíte starať… je to krasny pocit, keď idem inštrumentovať operačný výkon - pacient je zanedbaný, špinavý, bohvie aké breberky…. hepatitídy - cela abeceda… rôzne infekcie a ja sa modlim aby som sa nepichla ihlou pri navliekani a neohrozila seba a svoju rodinu. na zamyslenie… slnieckari
@ruderenee@34 veď to určite všetci uznávajú, že taká situácia je veľmi nepríjemná a ťažká. To pobúrenie spôsobilo to navrhnuté riešenie. To, že kontakt so zanedbaným smradlavym človekom je nepríjemný, určite uznáva každý, a neporovnateľne viac, keď takého človeka treba lekársky ošetriť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Akože nechajú ho s absolutne nepouzitelnou pravou rukou? A zoperuju ho vobec, ked si neplatí zdravotne? Alebo mu ju amputuju? Či ho nechajú zomrieť?
Teda viem, ze zomrieť ho nenechajú, ale čo teda spravia? zaplatíme za tu operaciu my vsetci, ktori platíme zdravotné? Alebo mu to zoperuju, dajú tam tie sroby a nechajú ho tak, ze s tou rukou uz nikdy ani nehne?
Hej no, toto fórum je nakoniec asi aj tak trochu o mne. Ale najma, este raz sa vám chcem všetkým, ktorí ste mi este v ten den poskytli tak obrovskú podporu, nesmierne podakovat
Mamina kolegyňa v práci spadla na rovnej dlážke a bola PN 2 mesiace.. s kolenom.. a tiež musí chodiť na rehabilitácie
imho, najidealnejsie riesenie by bolo pichnut 20kubikov vzduchu a je po pritazi
keby dnes zomreli vsetci bezdaci, tak nikto nestastny nebude. mozno cestujuci v 61tke rano by boli stastnejsi, ze nemusia s tymi hovnami v smrade cestovat do roboty
ti bezdaci su stale ludia, tak ako ty alebo ja, a maju svojich blizkych, ktorym na nich zalezi a ver ci nie, aj svoje miesto v nejakej komunite, tak ako ty alebo ja
A @mezomus jdu blejt velebnosti take fašistické sracky jak si tu vypustil, to sa nevidi každý den snáď ti aspon trochu stúplo tvoje smutne ego ked si isi verejne dokazal, že si lepsi od bezdaka
a tieto laviciarske kydy vas snad prejdu, ked vam zombo v trolejbuse najebe dve tri
A neviem o tom, ze mam nejake laviciarske kydy, som proste len normalny človek, čo si nemysli o sebe ze je niečo viac ako ostatny a ze mam pravo určovať kto si zaslúži dýchať vzduch a kto si zaslúži vzduch do zily
@passerine nahodou? ako sa da dostat na ulicu nahodou?
@torpedo08 a ty co nejdes do roboty trocha? nemal by si na picoviny cas
A kteme neviem co dodat , mozno hypokratova prisaha.