nepracujúcich romov by som sa nesnažil niekam vytlačiť.. to nie je riešenie. skôr by som im zrušil tie zbytočné sociálne dávky ktoré aj tak dávajú do chlastu a drog. Ako to spravili kolegovci v Polsku. A zrazu všetci cigáni odišli.
Madam Mojsejovu by som správil náčelničkou kmeňa a mohli by súťažiť, kto viac naloví zveri, narúbe dreva a ukradne peňazi svojím spolubyvajúcim.........filip
@adsy aj naši cigáni odišli vo veľkom do Fínska a ten jebnutý Dzurinda ich vozil lietadlom naspäť na Slovensko!
radšej nech vyrúbu lesy, však ich máme dosť, bol by pokoj aspoň na 50 rokov od ních....a mysliš , že by sa im od lenivosti chcelo rúbať?..zapálili by celú horu aby im bolo teplo.....................filip
a mohli by si potom spievať "horela hora horela a v nej cela cigánska spoločnosť zhorela".........
Takým tým nepracujúcim, nevychovaným a podobne by som nedala ani cent a pekne by si rozmysleli či to tak chcú alebo nie a potom by som ich poslala pekne na sibír nech tam rozkrádajú...niečo by si tam našli.
Nechcem byt sprosta, no keby sa zaviedlo nieco v zmysle : Nepracujes - vazenie... Bolo by to moc nemoralne? Teraz je vysoka nezamestnanost, no myslim, ze je rozdiel medzi tym, co pracuje tak dva -trikrat do roka v sezonnych a prilezitostnych pracach (alebo vobec) ako niekto koho prave prepustila firma a preziva zlozite obdobie...
Rezervacie su nechutne!
Trebalo by zajst do tych romackych osad a pobrat odtial deti... Lebo ked to tam bude vyrastat v takom prostredi, velky uspech to teda nebude... I ked sa s potencialom uspiet narodili...
@24 Lenze ludia su dementni a stale maju potrebu medzi sebou robit rozdiely a porovnavat sa...
Myslim, ze ked je niekto nauceny na urcity sposob zivota ktory mu vyhovuje, ta premena a prisposobenie sa spolocnosti al. novym podmienkam je tazsia... A hlavne pre cloveka, kt. ma svoju slobodu (lebo Romaci su slobodni) to bude mozno i nepochopitelne...
@agrobrat há že keby ich bolo pár v dedine s bielymi ? ty nevieš o Šarišských Michaľanoch napr. tam ich je tiež "pár" v dedine s bielymi a jaké peklo im tam robia. A to sa netýka len tohto konkrétneho príkladu .. doslova celé Východné Slovensko je v takom stave.
@majo16 pár som myslel asi tak 4 na 1000 obyvateľov ... :/ a inak s tymi dnešnými sa poväčšinou aj tak nedá nič robiť lebo sú dosť ,,zdivočelí" (? ak je také slovo)
podľa mňa ak by sa ich po vojne pokúsili integrovať a nie separovať ako tomu bolo, tak to teraz nemuselo byť také zlé ...
nechutná diskusia...a hlavne nechcem byť zlá...ale týmito rečami za compom nič nedosiahnete...ak chcete niečo dosiahnuť, tak konajte a nie trepte silácke rečičky do klávesnice...a ešte...najviac nezamestnaných povaľačov, ktorých som stretla v BA bolo bielych, a rozlišovať to podľa rasy, farby či hocičoho iného je nehorázne úbohé a naozaj sa mi to protíví....
@agrobrat lenže 4 na 1000 obyvateľov je neuskutočniteľné niečo. už len preto aký majú romovia prirodzený prírastok. z tých 4 by sa za 10 rokov urobilo 100 ak nie viac. S tými dnešnými sa dá robiť , ale na nich platí len tvrdá ruka nič viac. Pretože aj keď na nich uplatníš zákon im to nevadí pretože v base si ten rok , dva , tri ... posedia , je im tam dobre (zadarmo strava , teplo , TV.. - all inclusive) a potom v tom čo robili budú pokračovať keď sa dostanú von. Samozrejme teraz píšem o neprispôsobivých občanoch . Nie o tej slušnej romskej menšine čo tak tvrdo maká.
O integráciu sa už pokúšalo veľa ľudí a nikomu sa to nepodarilo zatiaľ. A podľa mňa je to tiež neuskutočniteľné. Ľudia ich proste nikde nechcú pretože sa boja o svoje životy a majetky a neviem o čo všetko ešte.
@hluzar Nech sa stat pekne stara Ved to je jeho starost... Ludia ako idioti platia dane, ziju tu, pracuju.. Tak preco by nemohli za to nieco dostat spat?
To je jasne, ze ked ma niekto tak dva roky strednej skoly pravnika robit bude tazko.. No myslim, ze stale sa najde nieco, co je vseobecne chapane ako "podradna" robota (tj. to, co robia cudzinci v Rakusku)... Kazda praca je dolezita... A pre mna za mna nech kodi travu v parku, umyva verejne zachody, zameta ulice... Len nech nieco robi...
@purenarcissism Ja som este v BA Romov nevidela... Ano, je ich tu par, lenze to su normalni pracujuci ludia... Nemame tu nikde ziadnu osadu al. sidlisko, kde by zilo zvacsa romske obyv. a vyzeralo to tam ako niekde na Vychode...
Ja sa za rasistku nepovazujem. Myslim, ze narodit sa na Slovensku a byt iny je kombinacia pre vhodneho clena Antify No vnimam to tak, ze v tejto krajine ziju v podstate dve rozlicne kultury, kde si vacsina z prvej nedokaze pripustit tu druhu... A opacne. Na Slovensku existuje romsky problem, co riesia i LPR a vyjadruju sa o tom takto. Romovia su Slovaci a zaroven teda etnikum, kt. niektori zastupcovia neziju presne tak ako to modernej spolocnosti a rozvitej krajine vyhovuje
@hippiechick predstava je to dobra ale uz to tu raz bolo.... znamenalo to vytvaranie umelych pracovnych miest = deficit statneho rozpoctu a ekonomika, ktora z dlhodobeho hladiska nerastie, je predurcena k zaniku.....
Je to o tom ci zit v krajine, kde maju ludia vysoke platy atd. alebo v takej, kde kde su viac-menej potlacane lud. ci soc. prava...
Bol by to risk nieco take podniknut (mozno ciastocny navrat k socializmu), ale mozno keby sa to zacalo riesit v podobnej forme, by to tu za tie dve generacie vyzeralo inak. Mozno horsie, mozno lepsie. I ked je dve generacie dost (za 40 rokov sa toho da posrat vela).
Ja som z BA a v podstate mi moze byt jedno, co sa deje s Romami tam niekde na Vychode, lebo "mna sa to netyka"... No viem, ze cim viac ides smer Vychod, tym viac stupa sympatizantov Slovenskej pospolitosti... A ti ludia nemusia byt rasisti... Len ich sere, ze maju doma bordel s ludmi, kt. patria do urcitej skupiny. Preto je velmi jednoduche sa postavit proti nej. A ano... Ignorujme to a uz len cakajme, kedy sa Kotleba al. Sykora dostanu do parlamentu a potom sa mozme tesit, ze nam tu budu robit poriadok neonacisti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
keby boli všetci obyvatelia na Slovensku takí ako ja, tak preskočíme ekonomiku Číny a USA...........filip
@zajko30 nestálo by to zato dať ich do lesa. Veď už teraz ich rúbu ako diví ešte aj v chránených územiach a čo by spravili potom s tým lesom?
radšej nech vyrúbu lesy, však ich máme dosť, bol by pokoj aspoň na 50 rokov od ních....a mysliš , že by sa im od lenivosti chcelo rúbať?..zapálili by celú horu aby im bolo teplo.....................filip
a mohli by si potom spievať "horela hora horela a v nej cela cigánska spoločnosť zhorela".........
Rezervacie su nechutne!
Trebalo by zajst do tych romackych osad a pobrat odtial deti... Lebo ked to tam bude vyrastat v takom prostredi, velky uspech to teda nebude... I ked sa s potencialom uspiet narodili...
myslím že keby ich bolo len pár v dedine s bielymi alebo tak, tak by si nedovolovali ... ale teraz s tým nespravíme nič :/
Myslim, ze ked je niekto nauceny na urcity sposob zivota ktory mu vyhovuje, ta premena a prisposobenie sa spolocnosti al. novym podmienkam je tazsia... A hlavne pre cloveka, kt. ma svoju slobodu (lebo Romaci su slobodni) to bude mozno i nepochopitelne...
podľa mňa ak by sa ich po vojne pokúsili integrovať a nie separovať ako tomu bolo, tak to teraz nemuselo byť také zlé ...
a to adekvatnu vdelanosti resp. nevzdelanosti....
Nemozne....
O integráciu sa už pokúšalo veľa ľudí a nikomu sa to nepodarilo zatiaľ. A podľa mňa je to tiež neuskutočniteľné. Ľudia ich proste nikde nechcú pretože sa boja o svoje životy a majetky a neviem o čo všetko ešte.
To je jasne, ze ked ma niekto tak dva roky strednej skoly pravnika robit bude tazko.. No myslim, ze stale sa najde nieco, co je vseobecne chapane ako "podradna" robota (tj. to, co robia cudzinci v Rakusku)... Kazda praca je dolezita... A pre mna za mna nech kodi travu v parku, umyva verejne zachody, zameta ulice... Len nech nieco robi...
Ja sa za rasistku nepovazujem. Myslim, ze narodit sa na Slovensku a byt iny je kombinacia pre vhodneho clena Antify No vnimam to tak, ze v tejto krajine ziju v podstate dve rozlicne kultury, kde si vacsina z prvej nedokaze pripustit tu druhu... A opacne. Na Slovensku existuje romsky problem, co riesia i LPR a vyjadruju sa o tom takto. Romovia su Slovaci a zaroven teda etnikum, kt. niektori zastupcovia neziju presne tak ako to modernej spolocnosti a rozvitej krajine vyhovuje
@hippiechick ja som videla, ale hej, zvyčajne sú pracujúci....
ale nevšimla som si kto založil takúto j*blú diskusiu, ale už mi to je jasné.... škoda reči
Je to o tom ci zit v krajine, kde maju ludia vysoke platy atd. alebo v takej, kde kde su viac-menej potlacane lud. ci soc. prava...
Bol by to risk nieco take podniknut (mozno ciastocny navrat k socializmu), ale mozno keby sa to zacalo riesit v podobnej forme, by to tu za tie dve generacie vyzeralo inak. Mozno horsie, mozno lepsie. I ked je dve generacie dost (za 40 rokov sa toho da posrat vela).
Ja som z BA a v podstate mi moze byt jedno, co sa deje s Romami tam niekde na Vychode, lebo "mna sa to netyka"... No viem, ze cim viac ides smer Vychod, tym viac stupa sympatizantov Slovenskej pospolitosti... A ti ludia nemusia byt rasisti... Len ich sere, ze maju doma bordel s ludmi, kt. patria do urcitej skupiny. Preto je velmi jednoduche sa postavit proti nej. A ano... Ignorujme to a uz len cakajme, kedy sa Kotleba al. Sykora dostanu do parlamentu a potom sa mozme tesit, ze nam tu budu robit poriadok neonacisti.