Ahojte
Chcela by som sa spýtať, aký je rozdiel medzi nástupom na bilingválne gymnázium v osmičke a v devine. Má nástup po ôsmom ročníku nejaké výhody? Ak áno, aké?
Vopred ďakujem za rozumné príspevky k téme.
v osmičke to má výhodu že si len osmička + 5 rokov a nie ešte deviatka+ 5 rokov. ja tiež plánujem ísť z osmičky a na ktorý gympel by si šla lebo aj medzitým je rozdiel. niektoré majú lepších mentorov a je lepšie potom dochádzať trochu ako ísť na slabú školu.
Takže rozumiem tomu správne, že keď nastúpim skôr, tak aj skôr vystúpim?
Mám v pláne ísť na súkromné bilingválne FUTURUM v Trenčíne A kam chceš ísť ty?
Či tam pôjdeš už z osmičky alebo z deviatky, stále budeš musieť študovať 5 rokov, takže logicky je výhodnejšie ísť z ôsmeho ročníka, lebo ak by si išla z deviateho, zbytočne budeš študovať o rok dlhšie.
@shiki Takže ak tento rok nepôjdem na gympel, na budúci jeden zbytočne utratím? To nie je nejaká debilina? Teda keď som mala ísť na osemročák, viem, že niekto išiel na štvorročáky a nie na päťročáky.
@violinkenneth myslím že je to tak ako som predtým písala, ale to asi záleží aj od toho aká škola to je. neviem to presne, ale myslím že je to tak. (už sa opakujem
@violinkenneth studium trva 5 rokov a beru z osmeho a deviateho rocnika (kvarty/kvinty) kvoli tomu to je 5 rokov ze prvy rok zajebes jazykom a potom mas 4 roky akoze normalny zvysok
@sarasotta neviem ako sú na tom iné bilingválne, ale na Futurum určite nechoď. Chodila tam jedna baba, ktorú poznám a ona chodila aj na normálne neplatené - štátne gymko a že nevidela rozdiel. Teda áno, ako je tam menej žiakov v triede a tak, ale nemám pocit, že tí, čo tam chodia vedia viac ako tí, čo sú na štátnych bilingválnych.
@sarasotta ja som išla z osmičky. no tak ono to je dost zjavne. kusiček, alebo zalezi konkretne od osoby, bude ten deviaty rocnik chybat. ale ja som to nijak nepocitila, pretoze sme na kazdom predmete preberali tak, aby sme to zvladali aj ludia z osmicky. no a urobila som tk preto, ze teraz usetrim jeden rocnik a aj ked mam 5 rocnu skolu tak budem studovat dokopy len 13 rokov ako ostatni....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Mám v pláne ísť na súkromné bilingválne FUTURUM v Trenčíne A kam chceš ísť ty?
urcite chod z osmicky v prvom rocniku sa ucivo tak dorovnava takze to neni problem