Ahojte..Moja otázka bude stručná. Oplatí sa mi ísť na bilingválne gymnázium (ang.) keď sa v budúcnosti nechcem venovať tlmočníctvu ale radšej by som chcela študovať medicínu/farmáciu..
na bilingválne gymnáziá nechodia len ľudia, čo chcú byť tlmočníci.....choď, ak chceš pracovať v zahraničí... ale potom by si si mala vybrať ešte nejakú vysokú školu zdravotníctva alebo také niečo... myslím
@peto5681 tak toto je somarina Bilingválne je ako každé iné, len s tým, že ho máš rozšírené o výučbu v ďalšom (cudzom) jazyku. Je už len na tebe, či a ako ten jazyk využiješ...
Ani tak nejde o to,že čo chceš študovať,pretože jazyk potrebuješ všade! A po ďalšie može sa niečo v tvojom živote meniť a skončiš uplne inde než na farmacii Ale ešte pred tým si polož otázku či to bil.gymnáium budeš zvládať,hlavne to učenie niektorých predmetov v anj
bilingval ti da ovela viac ako len jazyk. nauci ta rozmyslat, a oproti ostatnym budes mat vyhodu, nech uz budes studovat cokolvek. ale varujem ta, kym to vystudujes, milionkrat si otrieskas hlavu o stenu, a najviac pred primackami na tu medicinu
@peto5681 No a? Ale vyučovaciu látku máš stále tú istú, len je to obohatené o to, že je v inom jazyku. Dostaneš sa z takého gymnázia tak na výšku, ako aj z každého iného, len tu máš výhodu aj ďalšieho jazyka.
@lucy3 Jasné, budeš mať aspoň výhodu oproti normálnym gym. Ale problém je, že je dosť ťažké a sú na teba kladené oveľa vyššie nároky, asi tak ako tvrdí @luwele a @simka999. Ja sa sama čudujem, že som to zmákla s dosť slušnými známkami až do piateho ročníka.
@lucy3 no a? aj z bilingvalneho mozes ist na medicinu. je to gymnazium, len sa to ucia v cudzom jazyku, ale ucia sa to iste co na normalnom... aj tak sa na prijimacky na vš musis polovicu naučiť sama
jja chodim na talianske bilingvalne a teraz som rok v taliansku... bilingvalne studium nie je len o tlmocnictve, ale naucis sa za (neprehanam) rok jazyk uplne perfektne.. aj ja chcem ist na medicinu ale do usa.. a talianske terminy su podobne tym anglickym a teraz mam dokonca aj latincinu jeden rok co som v taliansku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
chodila som na anglické bilingválne, bolo to ťažkých päť rokov, no dalo mi to veľa
bilingval ti da ovela viac ako len jazyk. nauci ta rozmyslat, a oproti ostatnym budes mat vyhodu, nech uz budes studovat cokolvek. ale varujem ta, kym to vystudujes, milionkrat si otrieskas hlavu o stenu, a najviac pred primackami na tu medicinu
@lucy3 Jasné, budeš mať aspoň výhodu oproti normálnym gym. Ale problém je, že je dosť ťažké a sú na teba kladené oveľa vyššie nároky, asi tak ako tvrdí @luwele a @simka999. Ja sa sama čudujem, že som to zmákla s dosť slušnými známkami až do piateho ročníka.