Ahojte, pre tých, ktorí tento seriál pozerajú/pozerali: Vzhľadom k tomu, že všetky rebríčky na internete, ktoré zoraďujú epizódy do rebríčkov, sa celkom míňajú môjmu vkusu, zaujíma ma, ako by ste zoradili vašich TOP 5 epizód.
1. White Bear
2. Hated in the Nation
3. Shut Up and Dance
4. Hang the DJ
5. Playtest
Páčili sa mi vlastne skoro všetky diely, ale keďže milujem mindfuck rozuzlenia a mierne desivú atmosféru, tieto ma zaujali najviac (i keď Playtest ma presvedčil hlavne kvôli tomu záveru)
Ale fakt dúfam, že to tu ešte niekto pozerá, teraz keď sa mi to začalo páčiť, ma zaujímajú rebríčky ostatných
Och tato tema tesi moje srdce. Ale bohuzial si dala zly link na popisky epizod, lebo to su skor referencie na co odkazuju epizody, nez opis samotneho deja.
Za mna:
1) white bear (naj naj najlepsia epizoda)
2) shut up and dance
3) hated in the nation
4) ta s tym rating systemom
5) ta v ktorej osukal prasa
Na nazvy tych dvoch si fakt nespominam
Ale BM...jaj skvely to pocin, skvely.
A ak henten link nie je dobrý, toto bude asi lepší (akurát tam sú tie epizody zoradené, tomu som sa chcela vyhnúť, ale očividne lepší link nenájdem). » www.vulture.com/2016/10/every-b...
Tvoj rebricek najoblubenejsich vyzera dost ako moj rebricek "preboha, preco som toto dopozerala do konca" okrem hang the dj, tu lubim hated in the nation mam tiez celkom rada.
Inak presne poradie nemam, ale naj boli asi USS Callister, Hang the DJ, Striking Vipers, Nosedive, Men against fire.
Ale je vela dalsich, co lubim
Viac menej hentie 3 z tvojho listu + Crocodile, National Anthem a Metalhead su asi jedine, co nechcem uz nikdy vidiet a ostatne mam rada
@staphylococcus hej lebo ja vysoko na BM hodnotím práve to že niektoré epizody sú hnusné a desivé až z toho mrazí, a tie prídu tebe presne tak hnusné, že to už nechceš nikdy vidieť ale z tých, ktoré sa páčia tebe, sa mi páčilo Striking Vipers, to bolo také ňuf, aj Nosedive bolo dobré, u vojakov sa mi podarilo zaspať to si musím ešte raz pozrieť
A Be right back hodnotí strašne veľa ľudí vysoko a pre mňa je to jedna z najviac meh epizód... vyslovene sa mi nepáčila. nie až tak ako waldo, lebo mala aspoň zaujímavú zápletku (waldo nemal ani tú), ale je u mňa veľmi nízko
A ešte sa mi dosť páčilo Black museum, to bude asi niekde v mojej top 10tke, ale tá sa tebe určite tiež nepáčila, lebo je to ten druh tých hnusných zápletiek ktoré už nechceš vidieť
@13 pre mna boli waldo a brb obe vyslovene velmi meh. A black museum sa mi prekvapivo celkom pacilo
...a striking vipers zas ten rebricek hodnoti ako najhorsiu well, sto ludi, sto chuti
Ale teraz som si zmyslela, ze si musim este niekedy zahrat bandersnatch to bolo tiez dost ble ale ocenujem napad
@staphylococcus hej pravda
bandersnatch ma sral v tom, že to je nastavené tak, že keď skončí jedna dejová linka tak ti automaticky začne ponúkať nové, aby si si všetko zahrala... takže potom už ani nevieš čo ako pokračovalo a čo k čomu patrí lebo ťa to navedie potom do stredu, kde niečo zmeníš a potom to preskočí na koniec, lebo zvyšok už si videla nebyť tohto ovládania tak je to tiež jedna z mojich obľúbených epizod, dej a nápad to malo dobrý a najlepšie bolo keď tam svietila na PC tá kontrolka z White Bear
Čítam, že brb je podľa viacerých meh Ale zaujala ma tá myšlienka, síce to bolo trochu zdĺhavé miestami. A zase vo White bear ma ten koniec naštval, aj keď to bolo fakt napínavé. Chápem, že to malo byť na zamyslenie sa, len to pre mňa bolo nelogické.
@hellium mne sa práve v Brb zas nepáčil ten koniec a hlavná hrdinka a white bear úplný koniec, akože tie titulky, pre mňa totálne prevrátili celý ten diel naruby a fakt ma donútili premýšľať nad tým, aké by to bolo keby to naozaj fungovalo irl ale s nelogickosťou na niektorých miestach súhlasím, dalo by sa to ešte viac dotiahnuť isto, ale premýšľam, či by sa to potom zmestilo do minutáže tá podľa mňa strašne veľa dielov obmedzuje a mnohým naopak prospieva. napr. Nathional anthem by mohlo mať ešte kratšiu minutáž aby to bolo údernejšie podľa mňa... ale bolo to dosť creepy
@marleymt jaj vlastne áno, tam bol ten koniec tiež divný
To je pravda, tá trištvrte hodina je obmedzujúca. No som zvedavá na ďalšie, celkovo je to naozaj výborne spravené ^_^
@marley presne pre tie uvodne vety v @13 mame podla mna rovnaky/velmi podobny rebricek, vnimam to presne tak isto. Najlepsie boli tie kvazi najzvratenejsie, a potom ma zaujalo zopar aj co mali zaujimavu zapletku ale mozno to nedotiahli v deji az do takeho psycha - takych bolo viac. Napriklad presne BRB bola taka epizoda kde sa to dalo podla mna lepsie vytwistovat alebo proste viac vyhrotit.
hated in the nation, nosedive, shut up and dance, men against fire, arkangel, ale nie nutne v tomto poradí
a som zatiaľ ešte len na štvrtej sérii, tak ešte sa karty zamiešajú aj keď fakt každá epizóda bola v niečom super zatiaľ, všetky sú moje najobľúbenejšie vlastne
a hang the dj bolo veľmi pekné, romantické a keď som potom čítala , ako to súviselo vlastne s tou pesničkou, tak to úplne odrovnalo
USS Callister ma neskutočne bavilo pozerať, úplne na jeden hlt som to dala, ani raz som to nepauzla
Black Mirror je rozhodne zaujímavou "sériou" filmov. Keby mám povedať svoje TOP tak asi by som išiel takto:
5. Hang The DJ - pre mňa príjemne osviežujúci diel s dobrou ideou ako sa môžu dať páry dokopy. A okrem toho je tam aj pár zaujímavých zvratov. Asi najradšej mám časť, keď sa začne neustále rekalibrovať čas. Jeden z najlepších momentov vôbec.
4. San Junipero - Podobne ako "Hang The DJ" toto bola pre mňa príjemná zmena v rámci žánra. Nemusia byť všetky epizódy veľmi temné, nemusia byť technológie využité na niečo zlé. Môžu proste priniesť príjemné posledné momenty pre ľudí, ktorí ich potrebujú a ich vedomie môže naďalej šťastne žiť vo svete, kde môžu byť večne mladí a šťastní. A žiť v časoch, ktoré im boli blízke. Skvelá epizóda a veľmi pamätná.
3. USS Callister - Toto bola podľa mňa parádna jazda od začiatku do konca. Vynikajúci zloduch, ktorého motivácie a dôvody sú veľmi silné... a okrem toho je to aj ukážka kyber-šikany doslova na vlastnej koži a je to silne prevedené. Niektorí ľudia majú pocit, že majú vždy nad všetkým prevahu a nikomu reálne neubližujú, keď sa neubližuje skutočným ľuďom. Ale jeho despotizmus a tvrdosť je skutočne poriadna a pre mňa absoltúne skvelý výkon Jesseho Plemmonsa. Svet má fungovať tak, aby bol on šťastný. A ak ho ľudia v skutočnosti rozčuľujú, treba si to na nich vybiť v jeho vlastnej hre. Silné a tvrdé.
2. Nosedive - Prvá epizóda, ktorú som videl a doteraz jedna z top. Brace Dallas Howard podala bravúrny výkon a je to svet, ktorý si čoskoro viem aj veľmi dobre predstaviť. Lebo mám osobne pocit, že tam ako ľudia hodnotovo a myšlienkovo naozaj smerujeme.
1. White Christmas - A top epizóda je pre mňa asi doteraz "White Christmas". Ten záver ma absolútne odrovnal. Neviem si predstaviť žiť taký život. A potom tá technológia toho vajíčka... fakt neviem čo si o tom myslieť. Ako môže byť pre niekoho pol roka len pár sekúnd. A ako to môže byť pre niekoho večnosť. Myslím si, že niekedy takto niekoho vyblokovať zo svojho života môže byť to najhoršie a dodnes si hovorím, že to ukazuje, že je lepšie s druhými hovoriť otvorene a povedať pravdu. Nemôžeme si veci takto zjednodušovať. Lebo nakoniec veci skončia horšie, než reálne možno mohli.
@endre-silentname zaujímavé vysvetlenia, súhlasím asi so všetkými, koniec vo white christmas bol fakt crazy, nečakaný a... whuuut crazy. si nezaslúžil kvôli tomu čo sa stalo na začiatku. stále nerozumiem, prečo to ale dostal, ešte za to, že spravil službu, ktorú potrebovali... preto mi tá epizóda nevystúpila do rebríčka top 5 asi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
» black-mirror.fandom.com/wiki/List_of_ep...
1. White Bear
2. Hated in the Nation
3. Shut Up and Dance
4. Hang the DJ
5. Playtest
Páčili sa mi vlastne skoro všetky diely, ale keďže milujem mindfuck rozuzlenia a mierne desivú atmosféru, tieto ma zaujali najviac (i keď Playtest ma presvedčil hlavne kvôli tomu záveru)
Ale fakt dúfam, že to tu ešte niekto pozerá, teraz keď sa mi to začalo páčiť, ma zaujímajú rebríčky ostatných
Za mna:
1) white bear (naj naj najlepsia epizoda)
2) shut up and dance
3) hated in the nation
4) ta s tym rating systemom
5) ta v ktorej osukal prasa
Na nazvy tych dvoch si fakt nespominam
Ale BM...jaj skvely to pocin, skvely.
Najhoršia sa mi zdala tá kde boli na vesmírnej lodi uväznení.
» www.vulture.com/2016/10/every-b...
Inak presne poradie nemam, ale naj boli asi USS Callister, Hang the DJ, Striking Vipers, Nosedive, Men against fire.
Ale je vela dalsich, co lubim
Viac menej hentie 3 z tvojho listu + Crocodile, National Anthem a Metalhead su asi jedine, co nechcem uz nikdy vidiet a ostatne mam rada
Ok, uz koncim so spamom.
A Be right back hodnotí strašne veľa ľudí vysoko a pre mňa je to jedna z najviac meh epizód... vyslovene sa mi nepáčila. nie až tak ako waldo, lebo mala aspoň zaujímavú zápletku (waldo nemal ani tú), ale je u mňa veľmi nízko
A ešte sa mi dosť páčilo Black museum, to bude asi niekde v mojej top 10tke, ale tá sa tebe určite tiež nepáčila, lebo je to ten druh tých hnusných zápletiek ktoré už nechceš vidieť
...a striking vipers zas ten rebricek hodnoti ako najhorsiu well, sto ludi, sto chuti
Ale teraz som si zmyslela, ze si musim este niekedy zahrat bandersnatch to bolo tiez dost ble ale ocenujem napad
bandersnatch ma sral v tom, že to je nastavené tak, že keď skončí jedna dejová linka tak ti automaticky začne ponúkať nové, aby si si všetko zahrala... takže potom už ani nevieš čo ako pokračovalo a čo k čomu patrí lebo ťa to navedie potom do stredu, kde niečo zmeníš a potom to preskočí na koniec, lebo zvyšok už si videla nebyť tohto ovládania tak je to tiež jedna z mojich obľúbených epizod, dej a nápad to malo dobrý a najlepšie bolo keď tam svietila na PC tá kontrolka z White Bear
To je pravda, tá trištvrte hodina je obmedzujúca. No som zvedavá na ďalšie, celkovo je to naozaj výborne spravené ^_^
2. Shut up and Dance
3. Crocodile
4. Nosedive
5. Black Museum
A najviac sa mi nepáčili Waldo a USS Callister
a som zatiaľ ešte len na štvrtej sérii, tak ešte sa karty zamiešajú aj keď fakt každá epizóda bola v niečom super zatiaľ, všetky sú moje najobľúbenejšie vlastne
a hang the dj bolo veľmi pekné, romantické a keď som potom čítala , ako to súviselo vlastne s tou pesničkou, tak to úplne odrovnalo
USS Callister ma neskutočne bavilo pozerať, úplne na jeden hlt som to dala, ani raz som to nepauzla
2. San Junipero
3. White Bear
4. Nosedive
5. Shut Up and Dance
5. Hang The DJ - pre mňa príjemne osviežujúci diel s dobrou ideou ako sa môžu dať páry dokopy. A okrem toho je tam aj pár zaujímavých zvratov. Asi najradšej mám časť, keď sa začne neustále rekalibrovať čas. Jeden z najlepších momentov vôbec.
4. San Junipero - Podobne ako "Hang The DJ" toto bola pre mňa príjemná zmena v rámci žánra. Nemusia byť všetky epizódy veľmi temné, nemusia byť technológie využité na niečo zlé. Môžu proste priniesť príjemné posledné momenty pre ľudí, ktorí ich potrebujú a ich vedomie môže naďalej šťastne žiť vo svete, kde môžu byť večne mladí a šťastní. A žiť v časoch, ktoré im boli blízke. Skvelá epizóda a veľmi pamätná.
3. USS Callister - Toto bola podľa mňa parádna jazda od začiatku do konca. Vynikajúci zloduch, ktorého motivácie a dôvody sú veľmi silné... a okrem toho je to aj ukážka kyber-šikany doslova na vlastnej koži a je to silne prevedené. Niektorí ľudia majú pocit, že majú vždy nad všetkým prevahu a nikomu reálne neubližujú, keď sa neubližuje skutočným ľuďom. Ale jeho despotizmus a tvrdosť je skutočne poriadna a pre mňa absoltúne skvelý výkon Jesseho Plemmonsa. Svet má fungovať tak, aby bol on šťastný. A ak ho ľudia v skutočnosti rozčuľujú, treba si to na nich vybiť v jeho vlastnej hre. Silné a tvrdé.
2. Nosedive - Prvá epizóda, ktorú som videl a doteraz jedna z top. Brace Dallas Howard podala bravúrny výkon a je to svet, ktorý si čoskoro viem aj veľmi dobre predstaviť. Lebo mám osobne pocit, že tam ako ľudia hodnotovo a myšlienkovo naozaj smerujeme.
1. White Christmas - A top epizóda je pre mňa asi doteraz "White Christmas". Ten záver ma absolútne odrovnal. Neviem si predstaviť žiť taký život. A potom tá technológia toho vajíčka... fakt neviem čo si o tom myslieť. Ako môže byť pre niekoho pol roka len pár sekúnd. A ako to môže byť pre niekoho večnosť. Myslím si, že niekedy takto niekoho vyblokovať zo svojho života môže byť to najhoršie a dodnes si hovorím, že to ukazuje, že je lepšie s druhými hovoriť otvorene a povedať pravdu. Nemôžeme si veci takto zjednodušovať. Lebo nakoniec veci skončia horšie, než reálne možno mohli.