my budhisti to nazývame Vyšší Rozum, ale nie je to nič živé, aspoň nie prakticky, je to súbor energií, ktorý obsahuje všetky informácie o tom, čo bolo, aj čo bude etc etc
Existuje niekolko teorii, jedna hovori, ze boh je tvorca vesmiru, ktory do neho zasahuje a je aj jeho sucastou, ina hovori, ze je vsemohuci, ale nie je sucastou vesmiru, dalsia, ze boh donho vobec nezasahuje, ale je len jeho tvorcom, potom vsak vznika otazka, co znamena pojem boh? Mozno ho stotoznit s vesmirom?
Nedavno som napisal blog na tuto temu, ale je okolo toho vela otazok.
Boh je len pomenovanie niečoho, čo človek (zatiaľ) nevie inak vyjadriť. Energia? Možno. Ale všetky náboženstvá boli vytvorené len nejednotou v názoroch. Toto je môj názor.
@fleshleecat A Ty sa mu divis? Snazim sa neverit, ze existuje, lebo tolko nadavok, staznosti a nevdaku, co sa mu nepochopitelne dostava - to by som nikomu nepriala.
Uz to bolo rozoberane 1000x a vacsinou sa doslo k zaveru, ze "Boh" musi existovat, inak by tu nebolo nic.
Vysvetlim to VELMI VELMI jednoducho:
Nic nie je nekonecne.
Ani vesmir.
Takze vesmir musel raz vzniknut.
Ale z coho vznikol?
Vraj z obrovskeho vybuchu.
Ale co vybuchlo?
Nahromadena hmota velka asi ako lopta (vraj).
A odkial sa zobrala ta hmota?
Nemohla hmota, ani antihmota vzniknut len tak, z nicoho nic. To je nemozne. Ak ta hmota vznikla z inej hmoty, ako potom vznikla ona hmota? Vzdy muselo byt nieco na zaciatku. A prave zaciatok bol BOH.
Mne vobec neprekaza ak niekto veri, jedine ak chce o tom presvedcit mna ale dajme tomu ale vyslovene mi vadi, ked niekto do toho zacne zatahovat cirkev a co by sme mali robit a aki by sme mali byt.
Boh existuje, ibaze nie tak ako ho prezentuje cirkev, a vobec hociktore nabozenstvo. Jeden mudry clovek raz povedal "Mozno nieje nasim poslanim uctievat boha, ale stvorit ho. (v nas samich)"
boh neexistuje...je to len debilny vymysel nasich predkov....ledia vtedy nazvali bohom vsetko to comu nerozumeli a nevedeli si to vysvetlit tak si mysleli ze to robi nejaky boh alebo neico take a zacali tomu verit a samozrejme sa zacali diat vseliake zazraky typu boh ma zachranil ale v skutocnosti to bolo o niecom uplne inom lebo ludia vidia to co chcu vidiet....koli takym debilinam sme 400 rokov stali namieste s pokrokmi lebo debili zvani cirkev palila kazdeho co povedal nieco co podla nich nebola pravda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Alebo moje vlasy, oboje je všadeprítomné
prežili si svoje peklo už tu na zemi..." EDITOR-Neverím
Nedavno som napisal blog na tuto temu, ale je okolo toho vela otazok.
Veriaci nemá žiaden dôkaz, že existuje a neveriaci, že neexistuje. A uznajte, bez dôkazov sa nedá hádať.
Vysvetlim to VELMI VELMI jednoducho:
Nic nie je nekonecne.
Ani vesmir.
Takze vesmir musel raz vzniknut.
Ale z coho vznikol?
Vraj z obrovskeho vybuchu.
Ale co vybuchlo?
Nahromadena hmota velka asi ako lopta (vraj).
A odkial sa zobrala ta hmota?
Nemohla hmota, ani antihmota vzniknut len tak, z nicoho nic. To je nemozne. Ak ta hmota vznikla z inej hmoty, ako potom vznikla ona hmota? Vzdy muselo byt nieco na zaciatku. A prave zaciatok bol BOH.
Mne vobec neprekaza ak niekto veri, jedine ak chce o tom presvedcit mna ale dajme tomu ale vyslovene mi vadi, ked niekto do toho zacne zatahovat cirkev a co by sme mali robit a aki by sme mali byt.
to že cirkev zlyhala, nie je Jeho, ale NAŠA chyba.
myslela som tým ľudskú rasu.