Kazdy sa boji smrti, toto su len silacke reci. Strach zo smrti dokaze v cloveku uvolnit tolko adrenalinu, ze dokaze nevydane. Aj ked je The Dark Knight Rises len film, je pravda, ze strach zo smrti a vseobecne strach je jedna z najsilnejsich veci, ktore nam priroda dala. Preco mame ohen? Lebo sme sa bali tmy, preco byvame v mestach a nie v lesoch? Lebo sme sa bali toho co v nich zije... Strach je jednym zo zakladov nasho zivota a aj bojovnici ci ludi, ktorych povazujeme za sialencov sa boja.
@sob3k v mestach byvame preto, lebo sme civilizovani ludia..co nevravim ze ti, ktori v lese ziju nie su.. jednoducho je to prirodzene, ze clovek byva v prostredi, ktore mu poskytuje zakladne potreby na zivot a podobne..bla bla bla
Kurnik, prepac pisem jak debil, myslienkou toho bolo, preco sme mesta zo zaciatku ohradzovali, aj ked vojnove konflikty nehrozili [lebo aj okolo prvotnych osidleni sa zacali stavat onedlho palisady a rozne druhy ohrad]... Dokonca aj psa sme zdomacnili a vyslachtili, lebo sme sa bali vlkov a inych seliem
S ohnom suhlasis? Myslim si, ze strach je uplne prirodzena sucast bytia a "trpia nim aj zvierata"
Sme pohodlny a civilizovany, no uprostred lesa na samote sa clovek casto boji toho, co z lesa moze prist
@momoglamorous Pretože nakoniec zistíš , ked budeš mat rodinu , dom , auto , priatelov , že ani tebe sa nikam nechce , že je ti tu dobre , ale vieš že budeš musieť ,nieje to trochu blbý pocit ?
Vysok sa bojis, pretoze si myslis, ze spadnes. Vody sa bojis, pretoze si myslis, ze sa utopis... Nieje to vsetko len forma strachu zo smrti? Kazdy sa boji a je to uplne prirodzene.
@momoglamorous popremýšľaj nad tým čo si napísala... každý človek sa niečoho v živote bojí (pavúkov, o partnera, o rodinu, smrti) všetko je to rovnaký strach. chceš povedať že ty sa ničoho na svete nebojíš, lebo aj tak tomu nezabrániš?...
@matus123 nebudem nad tym rozmyslat takto depresivne, budem sa radsej tesit zo zivota
ked clovek umrie prirodzenou smrtou, tak na tom nie je nic divneho, ze raz musi zomriet, ved je to kolobeh zivota a generacie sa prestriedaju
@sob3k je viac druhov strachu, podla mna strach typu: bojim sa vysok, vody, hadov, pavukov...je uplne absurdny...potom, ked prijde na vaznejsie veci, co spravi clovek, co sa boji absurdit? upadne do depresie? zabije sa?
@nitroj rozmyslala som nad tym, coho sa bojim a dochadzam k zaveru, ze sa fakt nicoho nebojim, nemam ziadne fobie
chcela som poukazat na absurdny strach ako som napisala v @20 (voda, vysky, vytah, pavuky....), ze co robia ludia, ktori sa boja tychto malichernosti, ked prijde na vazne veci (strach o partnera, rodinu uplne chapem, lebo to nie su absurdity)
a ked sme uz pritom, coho sa bojim, bojim sa mozno buduceho neuspechu alebo ze s ami nevydari skuska v skole, ale tieto strachy nepovazujem za absurdne a radsej si poviem, ze zabojujem, aby som mala mat strach, tak znovu prichadzam k zaveru, ze sa vlastne nebojim nicoho
Hady aj Pavuky su jedovate, vo vode sa da utopit, z vysky sa da padnut... Ako vravim, strach je uplne prirodzeny a bolo strasne vela gerojov, ktory sa nebali nicoho a tak skoncili... Popadali zo skal [R.I.P. Peto Dubovsky], ci pomreli na ustipnutie hadmi... Aj znamy biolog Steve Irwin zomrel len preto, ze sa nebal a vliezol k tej Rayi prilis blizko [Toho cloveka som zboznoval a pri spomienkach na neho sa mi tlacia slzy do oci]
@amikadze ja takych ludi poste nepochopim...fobie a bezny strach su rozdielne, mozno maju zakodovane v hlave, ze sa toho boja a nevedia to prekonat...ja som sa volakedy tiez bala vody, resp. mala som neprijemne pocity z hlbky, ale teraz zboznujem hlboku vodu, z vysok s ami tiez sem-tam zatoci hlava, ale viem to prekonat, podla mna sa da taky strach odstranit a je zbytocne sa bat beznych veci
@sob3k ja mam tiez rada adrenalin, mozno sama skoncim podobne no zatial nic neprehanam, kebyze mam padnut od niekal, radsej sa zaistim, jedovate zvierata nechytam...
@sob3k ono je to skor z toho, ze clovek sa boji neznameho..to mas rovnako ako s domorodcami, ktori ziju v lese a su tam ako doma, odnes ich na manhattan a budu sa bat vsetkeho a vsade..odnes tak cloveka z mesta do lesa a dosiahnes podobny vysledok..
Ale vies, domorodci nikdy nepovedali, ze nemaju strach... Denno denne nejake zviera v Afrike vpadne do osady. Ked mi niekto chce tvrdit, ze clovek sa neboji, pride mi to smiesne... Je to asi ako keby si sa ty ako mestsky tvor nebal aut... A mozno ani nie tak aut, ale ludi co v nich sedia
@momoglamorous presne tak strach a fobie sú rozdielne, obyčajný strach je obranný reakcií organizmu, kedže všetci máme pud záchovy, takisto všetci majú strach pred smrťou, teda možno trenovani ľudia su naučení ho ignorovať a samozrejme niektorí chorí na hlavu ho strácajú, no zatial nemyslím že k nim patríš, len sa tu hráš na trochu hustejšiu než si ja nemám žiadnu fóbiu, ničoho sa pehnane nebojím, no sú situácie kedy strach pocitujem, niekedy je to dokonca príjemné
No šak ja sa škrečkov nebojím ale vďaka, mi ho požičiaš ?
a hej staroba je horšia, alebo nejaká poriadna mŕtvica, alebo niečo podobné, kde si už človek aj prestane uvedomovať kým vlastne je a kto sú tí okolo neho. I keď z logického hladiska ma to už nebude asi veľmi trápiť
@anonn1234 ja sa nepotrebujem hrat, pisem, ako to vnimam a citim
prijemny strach pocitujem tiez, napriklad z adrenalinu, alebo ked idem sama niekde v noci domov, pretoze nikto nebyva mojim smerom (ak sa da toto oznacit za strach)
Cital som pamati vojakov armad v WW II. ci prislusnikov specialnych jednotiek a kazdy svorne tvrdil: Strach o zivot bol miestami jedina vec, ktora nam pomahala prezit.
@sob3k Kedy sme presli z pralesa do africkej osady? Zacal si sa bavit o lese, ja som spomenul prales a zrazu sme v africkej savane?
A ani tej druhej casti velmi nerozumiem, kedze sme sa bavili o tom, ze clovek z pralesa, pre ktoreho je prales domovom, bude mat prirodzeny strach z neznameho prostredia, ked sa dostane do velkeho mesta. Co s tym ma spolocne nejake auto v mestach alebo zviera, ktore vpadlo niekde do osady?
Porast ako porast Aj v pralese ziju tigre, ak ide len o to
Ano, ale hovoril si, ze ak je navyknuty na zivot v pralese/lese or whateva, tak som len dodal, ze aj tak musi mat zo zvierat, ktore pridu strach, tak isto ako clovek mestsky ma taktiez urcitu davku strachu z aut, aj ked je na ne zvyknuty.
ani neviem, budem vediet ked k tomu pojde ... ale tak potapal som sa v chorvatsku cez dost velke vlny pri utese, aj ma obilo, ze som mal na cele jazvu mesiac, mohol som sa tam zabit, co uz ....
asi skor ta bolest, pomala smrt to by ma sralo, toho sa fakt bojim
Bože dietky! ... mladí ľudia a poďme všetci riešiť smrť! ... téma leta! (bolo to tu už nespočetnekrát)
Čo je smrť?
Idete ju plánovať?
Báť sa dopredu?
Treba už konečne vypadnúť od počítačov a začať žiť. Užívať si každý deň. Robiť niečo pre to aby bol každý deň lepší a lepší .... nie riešiť či sa je alebo nie je čoho báť. Na čo budete spomínať? Na konverzácie? Blogy? Fóra?
lbko vnútri to mám zakódované ale inak ju nepociťujem, bojím sa smrti iných, svojej momentálne nie. Ale viem, kebyže mám zomrieť práve teraz tak som rozklepaný že by som umrel asi na to
@sob3k mas pravdu, je to forma strachu zo smrti...tak napriklad bojim sa v tme, ze namna nieco zautoci a tak..proste sa bojim, aby sa mi nieco nestalo, aby som zas dolamany nebol doma dva mesiace, alebo aby ma nieco neustiplo co bude mat za nasledok napr cely zivot, co ja viem....ale toho, ze by som mal umret sa vobec nebojim...proste nechcem aby som mal nasledky, radsej uz nech sa mi stane nieco take, kde budem na mieste mrtvy...nebojim sa vobec smrti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
svojej.
Kurnik, prepac pisem jak debil, myslienkou toho bolo, preco sme mesta zo zaciatku ohradzovali, aj ked vojnove konflikty nehrozili [lebo aj okolo prvotnych osidleni sa zacali stavat onedlho palisady a rozne druhy ohrad]... Dokonca aj psa sme zdomacnili a vyslachtili, lebo sme sa bali vlkov a inych seliem
S ohnom suhlasis? Myslim si, ze strach je uplne prirodzena sucast bytia a "trpia nim aj zvierata"
Sme pohodlny a civilizovany, no uprostred lesa na samote sa clovek casto boji toho, co z lesa moze prist
keby ste stáli oproti hlavni pištole, bolo by to všetko iné
Vysok sa bojis, pretoze si myslis, ze spadnes. Vody sa bojis, pretoze si myslis, ze sa utopis... Nieje to vsetko len forma strachu zo smrti? Kazdy sa boji a je to uplne prirodzene.
ked clovek umrie prirodzenou smrtou, tak na tom nie je nic divneho, ze raz musi zomriet, ved je to kolobeh zivota a generacie sa prestriedaju
@sob3k je viac druhov strachu, podla mna strach typu: bojim sa vysok, vody, hadov, pavukov...je uplne absurdny...potom, ked prijde na vaznejsie veci, co spravi clovek, co sa boji absurdit? upadne do depresie? zabije sa?
chcela som poukazat na absurdny strach ako som napisala v @20 (voda, vysky, vytah, pavuky....), ze co robia ludia, ktori sa boja tychto malichernosti, ked prijde na vazne veci (strach o partnera, rodinu uplne chapem, lebo to nie su absurdity)
a ked sme uz pritom, coho sa bojim, bojim sa mozno buduceho neuspechu alebo ze s ami nevydari skuska v skole, ale tieto strachy nepovazujem za absurdne a radsej si poviem, ze zabojujem, aby som mala mat strach, tak znovu prichadzam k zaveru, ze sa vlastne nebojim nicoho
Hady aj Pavuky su jedovate, vo vode sa da utopit, z vysky sa da padnut... Ako vravim, strach je uplne prirodzeny a bolo strasne vela gerojov, ktory sa nebali nicoho a tak skoncili... Popadali zo skal [R.I.P. Peto Dubovsky], ci pomreli na ustipnutie hadmi... Aj znamy biolog Steve Irwin zomrel len preto, ze sa nebal a vliezol k tej Rayi prilis blizko [Toho cloveka som zboznoval a pri spomienkach na neho sa mi tlacia slzy do oci]
skôr sa bojím staroby
ku téme: bojím sa smrti a fest
prepáč Zebediah
@momo bežne ee chcem vyhrať
Ale vies, domorodci nikdy nepovedali, ze nemaju strach... Denno denne nejake zviera v Afrike vpadne do osady. Ked mi niekto chce tvrdit, ze clovek sa neboji, pride mi to smiesne... Je to asi ako keby si sa ty ako mestsky tvor nebal aut... A mozno ani nie tak aut, ale ludi co v nich sedia
Vidis, lebo sa bojis, ze by si to mohla prehnat, lebo mas preco zit
@sob3k moze byt, no v mojom pripade nad tym nerozmyslam ako o strachu
a hej staroba je horšia, alebo nejaká poriadna mŕtvica, alebo niečo podobné, kde si už človek aj prestane uvedomovať kým vlastne je a kto sú tí okolo neho. I keď z logického hladiska ma to už nebude asi veľmi trápiť
prijemny strach pocitujem tiez, napriklad z adrenalinu, alebo ked idem sama niekde v noci domov, pretoze nikto nebyva mojim smerom (ak sa da toto oznacit za strach)
Ale podvedome sa do toho nepustas, lebo by ti to mohlo nieco sposobit. To je strach, to ze sa niecoho stitis je skor fobia
@anonn1234
Cital som pamati vojakov armad v WW II. ci prislusnikov specialnych jednotiek a kazdy svorne tvrdil: Strach o zivot bol miestami jedina vec, ktora nam pomahala prezit.
A ani tej druhej casti velmi nerozumiem, kedze sme sa bavili o tom, ze clovek z pralesa, pre ktoreho je prales domovom, bude mat prirodzeny strach z neznameho prostredia, ked sa dostane do velkeho mesta. Co s tym ma spolocne nejake auto v mestach alebo zviera, ktore vpadlo niekde do osady?
Porast ako porast Aj v pralese ziju tigre, ak ide len o to
Ano, ale hovoril si, ze ak je navyknuty na zivot v pralese/lese or whateva, tak som len dodal, ze aj tak musi mat zo zvierat, ktore pridu strach, tak isto ako clovek mestsky ma taktiez urcitu davku strachu z aut, aj ked je na ne zvyknuty.
asi skor ta bolest, pomala smrt to by ma sralo, toho sa fakt bojim
Kto sa nebojí, nech včul vyskočí z okna.
Bože dietky! ... mladí ľudia a poďme všetci riešiť smrť! ... téma leta! (bolo to tu už nespočetnekrát)
Čo je smrť?
Idete ju plánovať?
Báť sa dopredu?
Treba už konečne vypadnúť od počítačov a začať žiť. Užívať si každý deň. Robiť niečo pre to aby bol každý deň lepší a lepší .... nie riešiť či sa je alebo nie je čoho báť. Na čo budete spomínať? Na konverzácie? Blogy? Fóra?
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa