srat na vynimocnost, pozrite sa na einsteina, teslu a podobnych ustaranych geniov, ci boli stastni.
tesla na stare kolena krmil holuby, lebo inych kamaratov ani nemal. a aj ti holubi sa nanho doslova vysrali.
s velkym iq a eq ide priamoumerne potreba analyzovat zivot a ked clovek analyzuje zivot, tak nemoze prist na nic stastne.
Myšlienka na to že by som mal byť iba obyčajný, priemerný človek ma desí ..... Ale to štastie a radosť hlupákov by som prijal.. a možno by ma ani netrápilo že som priemerný keby som bol hlupák
@efyks tak ofc na tom ma podiel aj povaha, ale so zvysujucou sa inteligenciou je aj vacsie percento depresii, etc. nehovorim, ze kazdy taky musi byt, ale ze hlupejsi ludia su vo vseobecnosti stastnejsi
no a tato anketa je konkretne mierena na ustaraneho genia a stastneho hlupaka, tak..
@hoperpohroma pre teba to mozno vyzera osamele, pre ineho nie. toto je velmi subjektivna zalezitost. niekto netuzi mat kamaratov. nemozes posudzovat ludi ci su stastni alebo nestastni podla seba. thats my point.
to je pravda, ale myslim, ze viac ho mohlo znicit to, ako sa k nemu zachovali, ked chcel elektrinu zadarmo pre cely svet. to je jedno, tazko povedat, co on citil, co on chcel, a ci bol stastny
@acvd43xa7w toto mi pride ako typicky vyrok "stastneho cloveka"
"I have been feeding pigeons, thousands of them for years. But there was one, a beautiful bird, pure white with light grey tips on its wings; that one was different. It was a female. I had only to wish and call her and she would come flying to me. I loved that pigeon as a man loves a woman, and she loved me. As long as I had her, there was a purpose to my life."
@hoperpohroma ja neviem, ale nejako nemôžem prehrýzť tvrdenie, že hlúpi ľudia sú vo všeobecnosti šťastnejší Ale to bude asi tým, že to je také blbé subjektívne a strašne abstraktné tvrdenie...čo sú to hlúpi ľudia a čo to znamená, že sú šťastnejší? Veď všetci ľudia majú istú inteligenciu, že si uvedomujú seba a stav v akom sa nachádzajú a tým pádom všetci môžu mať rovnako depresie a byť nasraní na situáciu v akej sú. Nemyslím, že je niekto taký hlúpy, že je ponorený v sračkách a šťastne mávne rukou A to, že sú géniovia "ustaraní" to ešte nevylučuje možnosť, že sa im páčia ich "starosti" s využívaním ich geniality a napriek tomu, že sú ustaraní, tak sú šťastnejší ako hlupák čo nevie čo so životom. Ja by som skôr povedal:
"Opitý šťastný hlupák vyzerá šťastnejšie ako triezvy ustaraný génius"
@hoperpohroma a tesla bol zrejme celý divný a iný, ale ani fakt, že mal zrejme milenecký vzťah s holubom ešte nevylučuje, že bol spokojný so svojim životom...ale to už naozaj nemôžme tušiť
Veď všetci ľudia majú istú inteligenciu, že si uvedomujú seba a stav v akom sa nachádzajú a tým pádom všetci môžu mať rovnako depresie a byť nasraní na situáciu v akej sú
no prave nie
povedzme to tak, ze inteligentnejsi ludia maju tendenciu over-analyzovat a trapit sa aj nad vecami, co sa ich mozno nedotykaju (uplne) priamo
@efyks to preto, lebo Feynman bol na rozdiel od väčšiny ostatných géniov extrovert a dokonca ENTP podla MBTI a ENTP a ENFP sú najviac považovaní za "deti šťasteny", že im všetko v živote vychádza nie kvôli šťastiu, ale kvôli výnimočne vhodnému prístupu k životu.
@efyks "ja neviem, ale nejako nemôžem prehrýzť tvrdenie, že hlúpi ľudia sú vo všeobecnosti šťastnejší"
s tým súhlasím, hlúpi ludia sú zvyčajne nervózni, majú o ničom životy, z ktorých obvinujú všetkých naokolo....a nevedia v čom korenia ich problémy, nevedia ako ich vyriešiť, sú bezradní.
@asceticjunkie no vidíš! ty si použil lepšie slová na vyjadrenie mojej myšlienky....Osobne si ale myslím, že ľudia sú vo väčšine nešťastní na oboch stranách. Je jedno či je to cigánka na aktivačných prácach, alebo jadrový inžinier. Rozdiel je možno v tom, že ten jadrový inžinier je tak ponorený do svojej roboty, že si svoje nešťastie ani neuvedomuje. Čím nechcem povedať, že sú všetci nešťastní, ale mám dojem, že väčšina ľudí je. A nezáleží to od inteligencie. Šťastie podľa mňa proste nemá nič čo dočinenia s inteligenciou
Vzdy som si hovorila, aky stastny musia byt "hlupaci" (no nemusia to byt vyslovene hlupaci, dajme tomu, ze jednoduchsie zmyslajuci ludia) ked ziju v tolkej slastnej nevedomosti, takze by som si vybrala stastny hlupak pretoze tej geniality mam uz pokrk ale nie no, mozno mam trocha vyssie IQ ale uz z toho mi dobre prepina, to vecne analyzovanie a neustale premyslanie o nezmysloch, depresie a uzkosti odmalicka, mam uz toho dost pretoze stastna som nikdy nebola...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
pretože tak či tak som ustaraná (divné slovo)
nechcela by som byť hlúpa ale nechcem byť ani ustaraná
srat na vynimocnost, pozrite sa na einsteina, teslu a podobnych ustaranych geniov, ci boli stastni.
tesla na stare kolena krmil holuby, lebo inych kamaratov ani nemal. a aj ti holubi sa nanho doslova vysrali.
s velkym iq a eq ide priamoumerne potreba analyzovat zivot a ked clovek analyzuje zivot, tak nemoze prist na nic stastne.
no a tato anketa je konkretne mierena na ustaraneho genia a stastneho hlupaka, tak..
kazdopadne zomrel chudobny a osamely, nedoceneny a odignorovany, kopu planov este nestihol zrealizovat, nemyslim si, ze bol stastny
to je pravda, ale myslim, ze viac ho mohlo znicit to, ako sa k nemu zachovali, ked chcel elektrinu zadarmo pre cely svet. to je jedno, tazko povedat, co on citil, co on chcel, a ci bol stastny
"I have been feeding pigeons, thousands of them for years. But there was one, a beautiful bird, pure white with light grey tips on its wings; that one was different. It was a female. I had only to wish and call her and she would come flying to me. I loved that pigeon as a man loves a woman, and she loved me. As long as I had her, there was a purpose to my life."
"Opitý šťastný hlupák vyzerá šťastnejšie ako triezvy ustaraný génius"
Veď všetci ľudia majú istú inteligenciu, že si uvedomujú seba a stav v akom sa nachádzajú a tým pádom všetci môžu mať rovnako depresie a byť nasraní na situáciu v akej sú
no prave nie
povedzme to tak, ze inteligentnejsi ludia maju tendenciu over-analyzovat a trapit sa aj nad vecami, co sa ich mozno nedotykaju (uplne) priamo
s tým súhlasím, hlúpi ludia sú zvyčajne nervózni, majú o ničom životy, z ktorých obvinujú všetkých naokolo....a nevedia v čom korenia ich problémy, nevedia ako ich vyriešiť, sú bezradní.
a pri citani komentov som si spomenula na
hlupákov je veľa,zapadla by som...