Už 2 dni ma bolí zub.. v nedeľu večer som prišiel domov z vonku a začal ma trochu bolieť tak som šiel spať rano ma bolel silnejšie tak som si dal 2 tabletky pospal a prešlo ma to a dnes ma boli už dosť silno a ani tabletky mi nejak nezaberajú..
mi niečo hovor mňa pred nedávnom tak bolel, že mi nezaberali 3 ibalginy 2 paraleny a acilpirín (nechápem prečo tam je napísané že aj proti boilesti zubov :o)
vrtal, dal vlozku, ktora sa polorozpadla do dalsieho stretnutia, dovtedy som s poloderavym zubom bolestivo jedla,pila, vsemoznymi, hlavne bolestivymi metodami z tej diery vyberala sparadlami jedlo a uzivala acyplyriny. vsetko co mozes urobit (najlepsie) je dodrzat za kazdu cenu termin a neposuvat to, lebo cim dlhsie touto metodou rovzrtaneho zubu, provizorne zafixovaneho, stravis cas, tym viac skody ti to aj do buducna napacha...tym viac sa len dovtedy pokazi a tym dlhsie sa bude opravovat. v pripade, ze ti ho teda nedokonci na prvy krat...dokoncit znamena plomba, ked je zivy a ked zhodnoti, ze je mrtvy (vytiahne ti nervy), tak ti da korunku,ale ta v kazdom priapade bude trvat viac nez jedno stretnutie...
vlastne som zistil že som mal zápal pri tej hornej čelusti čo tam máš tu kosť ako sa to volá....proste sme mali doma nejaký ten penicilín tak som ho bral týždeň a zápal skončila aj bolesť @spiralfaust
nechápem takéto veci. chod tam už zajtra, čím neskôr tam pôjdeš, tým horšie to bude. aj bolesťou aj všetkým. to je ako keby ti horel dom a ty sa pýtaš, aké majú ludia skúsenosti s obhorenými vecami...
@asceticjunkie ja by som veľmi rád šiel kľudne aj zajtra len ja mam uplne panický strach zo zubárov mňa napr pri plombovaní zub ani nemusí bolieť a aj tak sa trasiem že sa ma zubár vkuse pýta či to tak strašne bolí
@simuliatko čiže "operácia" nebolela hej po injekcii.. lebo ja sa hlavne toho bojím že keď ma to teraz bolí a začne mi to ešte vrtať aby vytiahol koreň ta ma porazí tam od bolesti
neviem asi jak tam pôjdem poviem nech dá injekciu a vytiahne lebo ten zub mam trochu odlomené z jednej strany (mam tam aj plombu) tak sa bojím že ak by mi vyvŕtal plombu tak sa zub rozpadne abo čo sakra -.-" joj podžube tote zuby s tými problémami
@spiralfaust moznoze mas pod plombou hnis... a ktory zub to je? ak je niekde vpredu alebo nie je velmi zniceny, tak ti asi vyberu z neho nerv (neboj sa, daju ti injekciu a vobec to nebudes citit),, ak je niekde vzadu alebo uz velmi zniceny, tak ti ho asi vytrhnu (tiez ti daju umrtvujucu injekciu) ... len sa uisti, ci je to naozaj ten zub, ktorý si myslis, lebo niekedy si mozez byt na 90 % isty ale nakoniec je to ten vedla... Kazdopadne sa neboj
ked ti da injekciu strpne ti polka huby asi na take dve hodinky tak budes citit mozno tak tlak,ale nie bolest,ja som sa tiez strasne bala...
ale a tam mas zapal a mas to tam zahnisane alebo co,tak to citit budes...aspon moj oco mal takyto problem a povedal ze mal pocit jak keby mu to tahali az z mozgu ale tak nechcem ta strasit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
2. vieš, ono nie nadarmo niekto študuje zubarinu. A ten niekto ti určite poradí viac ako my.
Čo mi máme ako vedieť čo je tvojmu zubu? Môže to byť zapálené koreňové lôžko, alebo hlboký kaz, alebo fistula, alebo čokoľvek. OMG!
veď v tom je tá pointa tej vety... ty keket
ale ukaz kde ta to boli a ti ho vyje*em von
s tym rozdielom ze mna zub bolel vyse 2 tyzdnov,ibalgin som jedla jak lentilky a v noci som sa budila s placom ...
ta bolest po tom trhani bola asi tisickrat horsia,to som plakala jak male decko hodinu vkuse
chvalabohu po tyzdni to preslo a teraz som uz v pohode,ale aj tak idem teraz stvrtok zasa lebo mam kaz
neviem asi jak tam pôjdem poviem nech dá injekciu a vytiahne lebo ten zub mam trochu odlomené z jednej strany (mam tam aj plombu) tak sa bojím že ak by mi vyvŕtal plombu tak sa zub rozpadne abo čo sakra -.-" joj podžube tote zuby s tými problémami
ked ti da injekciu strpne ti polka huby asi na take dve hodinky tak budes citit mozno tak tlak,ale nie bolest,ja som sa tiez strasne bala...
ale a tam mas zapal a mas to tam zahnisane alebo co,tak to citit budes...aspon moj oco mal takyto problem a povedal ze mal pocit jak keby mu to tahali az z mozgu ale tak nechcem ta strasit