Mávate niekedy nevysvetliteľné bolesti? Nemyslím tie typické kde ma pichne tu pichne, ale také skutočné bolesti. Trápi ma to už niekoľko mesiacov a bola som už aj u doktorov a hospitalizovaná, ale neprišli na to čo to je, nemáte niekto skúsenosti s tým? V
pripomina mi to freuda a jeho chapanie neuroz ktore sposobovali aj ochrnutie. mozno treba zacat z druheho konca a ne z toho ktory je povazovany za obvyklu pricinu
Môže to byť neuróza @1 to sú obvyklé oblasti postihu... ale napr. bolesti hlavy sú z medicínskeho hľadiska veľmi ťažko diagnostikovatelné... ak ti doktori nič nezistili, predsa len to môže mať psychosomatický pôvod
Obmedzuje ťa to nejako v pohybe ? keď nie tak skús aerobic , alebo nejaké cviky na to určené , na chrbticu ...
Proste pohyb , je to najlepší liek na podobné veci a je zadarmo
@mm47
začala som kvôli tomu pravidelne behať aj plávať (každý deň) plus od nabudúceho mesiaca idem aj bicyklovať a premýšlala som aj nad nejakým športom ako je aikido lebo sa pri tom zapájajú všetky časti tela a je to užitočné vrámci sebeobrany. neviem, športy robím ale bolesť sa prejavuje stále a už z toho začínam byť zúfalá
máš to zo stresov..
tvoj organizmus potrebuje nutne pokoj, najlepšie zo všetkého vypnúť...
určite si berieš život príliš vážne...
jedine pokoj od všetkého a všetkých ti pomôže....
@zajkousko
nemyslím si nikdy som nebola nejako vážna a mam dni keď uplne vypnem a leziem po skalách (myslím doslovne ). takze si nemyslím ze je to zo stresu, ale jeden nikdy nevie
@shiki
no ale lezenie po skalách je riadne adrenalinový šport, ja by som bol stuhnutý týždeň v krčoch, vlastne ani by som sa o to nepokúšal...
môže to byť aj reuma, skús ísť volakde do termálneho bazéna, nejake masáže, sauna...
organizmus môže byť aj zablokovaný a to hlavne v chrbtici, stači malilinka cievka a píchá to ako hrom...
termálna voda a dobrý masér ťa da do poriadku... :-S
@zajkousko
skúšali sme , ale nepomáhalo. bola som 21 dní v kúpeloch a mala som tam všemožné procedúry, ale nepomohlo mi to akurát mama za to vyvalila takmer 800 e. Ale samozrejme vďaka za radu a keby ťa ešte niečo napadlo určite napíš
a podľa toho, čo všetko ti už nepomohlo, tak mi ten sex vychádza ako celkom dobrý nápad... samozrejme, ak máš naozaj 14 ako v profile, tak to taký dobrý nápad už nie je
Stiknuty nerv by som dal reklamovat, (chrbtica, hlava)
Vyziadaj si CT, tu nejake rtg a hadanie vseveducich doktorov, ktori maximalne z tvojho rozpravania idu dedukovat, popripade zoberu krv, asi nepomoze...
@nobile ked sme pri stiknutych nervoch, uz asi rok a pol mam cast palca na jednej ruke necitlivu, nebol som s tym u doktora, mam pocit ze to je z toho ze som dvihal nejaku tazku vec a skurvilo mi to nerv, pripadne to moze byt karpalny tunel ale to by sa uz asi zhorsilo ovela viac, takze skor proste pricvaknuty nerv.
Viem ze dohady na internete mi nepomozu a musim s tym ist k doktorovi, ale zaujima ma nakolko sa take nieco da este zvratit. Nesposobuje mi to nejake problemy, ale ked si cistim zuby kefkou alebo ked drzim hrubsiu fixu/pero tak ten tlak mi sposobuje taky hnusny pocit.
@nobile
bola som na rentregene (neviem ako presne sa to píše), mri, ct, poststraumatické eeg u neurologičky, klasické eeg u neurologičky, odbery krvi, bola som na meraní okysličovania krvi a funkčnosti plúc pretože tvrdili že aj tým to môže byť a ešte na nejakých vyšetreniach vrátane sona a neprišli na nič
1. vela sedis? (skola, internet) - mozes to mat z toho
2. robili ti CT? - ak nie, urcite si to vydup !
3. robili ti testy na nadorove ochorenia? - ak nie, daj si ich spravit
4 robili ti testy co nems vyrastky v chrbtici? - ak nie, aj to si daj urobit
- dalej je dolezite, ake ine sprievodne znaky mas, skus sa pozorovat, ak nemas nic ine okrem bolesti, tak mozes byt pokojne aj hypochonder (co je tiez choroba)
@shiki a čo ak si tú bolesť namýšľaš? asi ako ja bolesti očí... mne stačí že niečo ako teraz píšem o očiach alebo čítam o očiach a začnú ma bolieť až ich prižmurujem
Začni sa venovať športu ale nie len behu a tak ale skús nejaký tímový šport chápeš čo ja viem napr ak ťa nebaví futbal tak volejbal.. proste budeš cvičiť a naťahovať sa čiže možno ak maš problemy s chrbticou tak to trochu pomôže ale zase budeš v tíme s kamarátkami a tak čiže by si nemyslela na bolesť ale na tú hru a spoluprácu s týmom a potom po čase by si už vôbec na to nemyslela a tak o rok si povieš "pána som si spomenula jak som mala pred rokom ešte bolesti hlavy a chrbtice"
@shiki ta šak ja viem že plávaš aj beh je šport ale proste pri tých športoch sa tak môc nebavíš pokiaľ v tom nie si nejak veľmi dobrá.. chápeš keby ja idem behať hoci aj s kamarátom tak s nim počas toho veľa si neužijem srandy lebo by som nestíhal s dychom a napr počas volejbalu sa zasmejete na chybách a tak si aj poradíte čo robiť lepšie.. len keď nemáš kamarátov tak to je kus na prd no..
@shiki Ale priateľ je vec ktorú by mal mať každý Ja tiež nemám partiu s ktorou by som chodil v piatok si vypiť zabaviť sa na disko a tak.. Ale mam kamarátov ktorým keď napíšem či si nejdu zahadzať na kôš tak pôjdu Alebo oni mňa niekedy zavolajú niekam a tak Určite máš FB či? a pochybujem že tam máš toho 1 kamaráta... ak tam máš aj iných chlapcov a tak tak skús nejakým napísať alebo dievčatám
alebo počkaj na strednú a tam sa už snaž skamarátiť s niekym lebo človek bez priateľov ako keby ani neexistoval
myslim si ze pritelstva na fb su o tom aby sa ludia mohli chvalit kolko maju pritelov a vsetci sa tam len na cosi hraju a nie je mozne tam skutocne niekoho spoznat (i ked nikdy nikoho nespoznas uplne, pretoze vela ludi nepozna ani samo seba ) a v normalnom svete sa mi tazko kamarati pretoze som sa uz vela krat sklamala
taak ja mavam tiez uz par rokov bolesti, tiez som bol hospitalizovany a nikto nic... mal som horucku 42, precitliveny na zvuk... ale sak lekarov zivy tvoja choroba
najdi si na nete alebo v knihkupectvach o chorobach a bolestiach z psychickych dvovodov, ked tak knihu,
ja osobne by som odporucil nieco na sposob tohto :
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Proste pohyb , je to najlepší liek na podobné veci a je zadarmo
začala som kvôli tomu pravidelne behať aj plávať (každý deň) plus od nabudúceho mesiaca idem aj bicyklovať a premýšlala som aj nad nejakým športom ako je aikido lebo sa pri tom zapájajú všetky časti tela a je to užitočné vrámci sebeobrany. neviem, športy robím ale bolesť sa prejavuje stále a už z toho začínam byť zúfalá
tvoj organizmus potrebuje nutne pokoj, najlepšie zo všetkého vypnúť...
určite si berieš život príliš vážne...
jedine pokoj od všetkého a všetkých ti pomôže....
nemyslím si nikdy som nebola nejako vážna a mam dni keď uplne vypnem a leziem po skalách (myslím doslovne ). takze si nemyslím ze je to zo stresu, ale jeden nikdy nevie
no ale lezenie po skalách je riadne adrenalinový šport, ja by som bol stuhnutý týždeň v krčoch, vlastne ani by som sa o to nepokúšal...
môže to byť aj reuma, skús ísť volakde do termálneho bazéna, nejake masáže, sauna...
organizmus môže byť aj zablokovaný a to hlavne v chrbtici, stači malilinka cievka a píchá to ako hrom...
termálna voda a dobrý masér ťa da do poriadku... :-S
skúšali sme , ale nepomáhalo. bola som 21 dní v kúpeloch a mala som tam všemožné procedúry, ale nepomohlo mi to akurát mama za to vyvalila takmer 800 e. Ale samozrejme vďaka za radu a keby ťa ešte niečo napadlo určite napíš
a podľa toho, čo všetko ti už nepomohlo, tak mi ten sex vychádza ako celkom dobrý nápad... samozrejme, ak máš naozaj 14 ako v profile, tak to taký dobrý nápad už nie je
Mám 14! :ehm:
Vyziadaj si CT, tu nejake rtg a hadanie vseveducich doktorov, ktori maximalne z tvojho rozpravania idu dedukovat, popripade zoberu krv, asi nepomoze...
Viem ze dohady na internete mi nepomozu a musim s tym ist k doktorovi, ale zaujima ma nakolko sa take nieco da este zvratit. Nesposobuje mi to nejake problemy, ale ked si cistim zuby kefkou alebo ked drzim hrubsiu fixu/pero tak ten tlak mi sposobuje taky hnusny pocit.
bola som na rentregene (neviem ako presne sa to píše), mri, ct, poststraumatické eeg u neurologičky, klasické eeg u neurologičky, odbery krvi, bola som na meraní okysličovania krvi a funkčnosti plúc pretože tvrdili že aj tým to môže byť a ešte na nejakých vyšetreniach vrátane sona a neprišli na nič
neviem prísť na dôvod prečo, ani lekárka nevie, ako ma môže bolieť, keď žiadnu nemám
@shiki nejaky silny stress si nemala? Myslim nejake nestastie v rodine alebo vztahove problemy...
vďaka za prospešný koment
fakt ma občas bolí fufinka ...
1. vela sedis? (skola, internet) - mozes to mat z toho
2. robili ti CT? - ak nie, urcite si to vydup !
3. robili ti testy na nadorove ochorenia? - ak nie, daj si ich spravit
4 robili ti testy co nems vyrastky v chrbtici? - ak nie, aj to si daj urobit
- dalej je dolezite, ake ine sprievodne znaky mas, skus sa pozorovat, ak nemas nic ine okrem bolesti, tak mozes byt pokojne aj hypochonder (co je tiez choroba)
Začni sa venovať športu ale nie len behu a tak ale skús nejaký tímový šport chápeš čo ja viem napr ak ťa nebaví futbal tak volejbal.. proste budeš cvičiť a naťahovať sa čiže možno ak maš problemy s chrbticou tak to trochu pomôže ale zase budeš v tíme s kamarátkami a tak čiže by si nemyslela na bolesť ale na tú hru a spoluprácu s týmom a potom po čase by si už vôbec na to nemyslela a tak o rok si povieš "pána som si spomenula jak som mala pred rokom ešte bolesti hlavy a chrbtice"
nemam priateľov okrem jedného a ten nie je športovec a vyžšie som už písala že aj plávam + týmové športy mi nejdu
tak bez tych kamošov je to občas na prd a obvzlast pri sportoch, ale nikdo nema vsetko
alebo počkaj na strednú a tam sa už snaž skamarátiť s niekym lebo človek bez priateľov ako keby ani neexistoval
fb mam, ale nechodim nan. príde mi povrchný a priatelstvá tam nedôverihodné
snad som aspon kusa pomohol
najdi si na nete alebo v knihkupectvach o chorobach a bolestiach z psychickych dvovodov, ked tak knihu,
ja osobne by som odporucil nieco na sposob tohto :
» www.martinus.sk/?uItem=75745...