a tak nasiel sm konecne este toto ze, Velmi zalezi na tom, co si clovek predstavuje pod pojmom „nabozenstvo“. Z pohladu budhistov, budhizmus nie je nabozenstvom. Budhizmus je "Cesta" k dosiahnutiu uvedomenia si reality a pravdy o zivote.
@12 možno nie, ide teda o to, za koho, resp. za čo považujeme Budhu.
Ide o to, že Ježiš Kristus bol tiež vlastne len filozof.
Pokiaľ to berieš tak, že oni vlastne Budhu neuctievajú, tak potom môžme konštatovať, že to nieje náboženstvo.
A vlastne, teraz ma napadlo, kde je ten zlomový bod medzi náboženstvom, filozofiou a politickým zriadením. Čím je Kresťanstvo odlišné od Budhizmu, alebo napr. Komunizmu (alebo aj Kapitalizmu)? (teraz nemyslím myšlienkou, myslím prístupom ľudí)
Tí mnísi žijú budhizmom. Je to ich životný štýl. Kresťanstvo je tiež pre mnoho ľudí návod ako žiť. A Kapitalizmus? Šak podľa neho žijeme každý deň.
No ja neviem aj keď som si pred dvoma rokmi prečítal nejakých 5 knižiek o tibetskom budhizme. Ale neviem čo presne vyjadrujú slová FILOZOFIA a čo NABOZENSTVO tak radšej ani jedno.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Nabozenstvo je na nic
Budhizmus je náboženstvom bez Boha alebo bohov významne odlíšených od ľudstva, podľa niektorých názorov teda ani nejde o náboženstvo.
teda náboženstvo
Ide o to, že Ježiš Kristus bol tiež vlastne len filozof.
Pokiaľ to berieš tak, že oni vlastne Budhu neuctievajú, tak potom môžme konštatovať, že to nieje náboženstvo.
A vlastne, teraz ma napadlo, kde je ten zlomový bod medzi náboženstvom, filozofiou a politickým zriadením. Čím je Kresťanstvo odlišné od Budhizmu, alebo napr. Komunizmu (alebo aj Kapitalizmu)? (teraz nemyslím myšlienkou, myslím prístupom ľudí)
Tí mnísi žijú budhizmom. Je to ich životný štýl. Kresťanstvo je tiež pre mnoho ľudí návod ako žiť. A Kapitalizmus? Šak podľa neho žijeme každý deň.